"Η ατζέντα" αποκαλύπτεται στο Faust

Το νεοελληνικό θεατρικό έργο της Χρυσής Γιάντσιου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή για λίγες παραστάσεις, εξερευνώντας τη σχέση μας με το χρόνο.

Η ατζέντα Έλενα Μπούρα©

Η "Ατζέντα" της Χρυσής Γιάντσιου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Faust σε σκηνοθεσία της Μαργαρίτας Αμαραντίδη από μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών (Αντρέας Ζάκας, Μάνος Ζούρας, Γιάννης Ηλιόπουλος, Βίκυ Μαραγκάκη, Μαρίσσα Μπίλη, Κώστας Ρόκας, Αντώνης Φλώρος) και μουσικών. Ένα δειγμα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας (πρωτότυπος τίτλος: "Του Χρόνου του Αληθές", Εκδόσεις: Δωδώνη) που ανεβαίνει για λίγες μόνο παραστάσεις από την 1η Ιανουαρίου

Η ατζέντα
Έλενα Μπούρα©

Με αφορμή μία ατζέντα, η οποία πρέπει να παραδοθεί στην κάτοχό της,  και πρωταγωνιστές ένα κορίτσι και ένα αγόρι, ξετυλίγεται μια συναρπαστική ιστορία με έντονη πλοκή, που ερευνά τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο. Με παιχνιδιάρικο και χιουμοριστικό τρόπο, το κοινό παρακολουθεί το αγόρι να παρασύρει το κορίτσι στην αναζήτηση του "τώρα". Σχεδόν ερεθιστικά, επιχειρεί να τη βγάλει από το σκοτάδι και την ασφάλεια της μήτρας, φέρνοντάς την στο φως και την ανασφάλεια της γέννησης. Μήπως, ο χρόνος μας, τελικά, είναι η μόνη μας ιδιοκτησία και η διαχείρισή του το μοναδικό μας ταλέντο; 

Η ατζέντα
Έλενα Μπούρα©

Προπώληση: Viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η ατζέντα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Με αφορμή μια ατζέντα, η οποία πρέπει να παραδοθεί στην κάτοχό της, ξεκινά η συναρπαστική ιστορία που εξερευνά τη σχέση του ανθρώπου με το χρόνο.

Faust

Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Περιοδεύων θίασος" επιστρέφει στο θέατρο Ελέρ

Η μυθοπλασία συναντά το ντοκουμέντο σε μια σκοτεινή κωμωδία πάνω στις πολλαπλές περιπέτειες του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/02/2023

"Ο αδερφός μου ο Αμαντέους" εξιστορεί μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία

Η Πέμη Ζούνη μεταμορφώνεται σε Νάνερλ Μότσαρτ στο καινούργιο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη, που έρχεται στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής.

Κλειστές οι σκηνές του Εθνικού την Τετάρτη 8/2

Λόγω της απεργίας που προκήρυξε το ΣΕΗ παραμένουν κλειστές οι σκηνές του Εθνικού Θεάτρου, σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Τι γίνεται με τα προαγορασμένα εισιτήρια.

Παράταση παραστάσεων για το "Ζουβέ - Ελβίρα" στο Θέατρο Πράξη Επτά

Οκτώ παραστάσεις προστίθενται στο πρόγραμμα του έργου που αναφέρεται στον μαγικό κόσμο της υποκριτικής και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα.

Συνεχίζεται η κατάληψη του Εθνικού Θεάτρου

Υπό κατάληψη τελεί το Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ από σπουδαστές δραματικών σχολών που διατυπώνουν συγκεκριμένα αιτήματα.

Το "Χάος και Τάξη" είναι ένα έργο για μια γενιά που είχε περίπου τα πάντα και τα έχασε σχεδόν όλα

Σύγχρονοι προβληματισμοί που απασχολούν τις νεότερες γενιές παρουσιάζονται στη σκηνή του Θεάτρου 104.

Ο Σωτήρης Ρουμελιώτης μάς εξηγεί γιατί η σουρεαλιστική παράσταση που σκηνοθετεί στην Πειραματική του Εθνικού ταιριάζει γάντι στην Αθήνα

Ο σκηνοθέτης της παράστασης "Δε Φάιναλ Θολούθιον" μας μιλά για την πρώτη φορά που δάκρυσε στο θέατρο αλλά και για τις βόλτες του στην Αθήνα, όπου παρατηρεί τραγελαφικές συμπεριφορές που υπάρχουν στην παράσταση.