"Δυσαρμονίες": Επίκαιρο έργο που ασκεί κριτική στην κοινωνία ανεβάζει ο Αντώνης Αντωνίου

Η Θεατρική του Αντώνη Αντωνίου συνεχίζει να αναζητεί έργα που καθρεφτίζουν οικεία κακά. Μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε την πρεμιέρα του έργου "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, με τους Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη.

Δυσαρμονίες © Νίκος Κόκκας

Επίκαιρο και δυνατό το έργο "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Οουτς, μια από τις πιο σημαντικές ποιητικές, πεζογραφικές και δραματουργικές φωνές της Αμερικής, φέρνει ένα ζευγάρι αντιμέτωπους με ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα. Οι γονείς του Καρλ, καλούνται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο για να δώσουν συνέντευξη και να υπερασπιστούν το γιο τους που κατηγορείται για τον βιασμό και την δολοφονία μιας δεκατετράχρονης. Άραγε είναι ένοχος; Ο πατέρας (Αντώνης Αντωνίου) και η σύζυγος του (Νατάσα Ασίκη), μπερδεμένοι και χαμένοι σε μια δίνη από αμφιβολίες και ερωτηματικά και σε μεγάλη αδυναμία να κρίνουν αντικειμενικά τα γεγονότα, παλεύουν σ' αυτό που θα ήθελαν διακαώς να είναι ο γιος τους, σ' αυτό που πιστεύουν και σ' αυτό που η πραγματικότητα τους αναγκάζει να δουν.  Συγχρόνως βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βουλιμία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που τους χρησιμοποιούν σαν εμπόρευμα για να πουλήσουν και να κερδίσουν ακροματικότητα.

Αλήθεια είναι αυτό που βλέπουμε ή αυτό που προσπαθούμε να πείσουμε τον ευατό μας; Είναι πάρα πολλά τα θέματα τα οποία πραγματεύεται το έργο που σκηνοθετεί ο Αντώνης Αντωνίου, ακάματος σκηνοθέτης και ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου με προσανατολισμό σε έργα με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο.  Οι "Δυσαρμονίες” της Τζόις Κάρολ Όουτς ανεβαίνουν σε μετάφραση του Νίκου Χατζόπουλου στη Θεατρική Σκηνή, στις 15 Δεκεμβρίου. Το σκηνικό και τα κοστούμια  σχεδίασε ο Νίκος Κασαπάκης και τους φωτισμούς η Μαριέττα Παυλάκη. Οι "Δυσαρμονίες” πρωτοανέβηκαν το 1990, στο Actora  Theatre του Λούισβιλ και στη χώρα μας, το 2005 στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζόπουλου με πρωταγωνιστές τους Κώστα Τριανταφυλλόπουλο και την Υβόνη Μαλτέζου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δυσαρμονίες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα ζευγάρι καλείται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο για να δώσει συνέντευξη και να υπερασπιστεί το γιο του, που κατηγορείται για το βιασμό και τη δολοφονία μιας δεκατετράχρονης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Αυτές είναι οι θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 4 έως 10/12 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
03/12/2025

"Η γυναίκα της Ζάκυθος" ως ένα σκοτεινό παραμύθι για μεγάλους

Στο καφενείο "Ο Σωκράτης", η ομάδα του Κινητήρα ανασύρει τη "Γυναίκα της Ζάκυθος" σαν μια ζωντανή μνήμη. Με αφορμή τα 30χρονα της ομάδας στήνει ένα αναλόγιο όπου παρελθόν και παρόν συναντιούνται.

"Nina Simone – 4 οκτάβες ελευθερίας": Επιστρέφει σε νέο θέατρο η παράσταση για τη Νίνα Σιμόν

Η θρυλική Αμερικανίδα μουσικός, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια Νίνα Σιμόν ζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Σωτήρη Καραμεσίνη που συνεχίζεται στο θέατρο Arroyo (από 5/12).

Σε νέο θέατρο συχνάζει ο "Καταπληκτικός καταθλιπτικός" του Αντώνη Καλομοιράκη

Από 2 Δεκεμβρίου η κωμωδία "αυτοβελτίωσης" του Αντώνη Καλομοιράκη μετακομίζει στο θέατρο Art 63.

Τι σκέφτεται η Έμιλυ Λουίζου όσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα στο "Tick, Tick… Boom!;"

Στη σκιά μιας "βόμβας" που πάει να σκάσει, η Έμιλυ Λουίζου μιλά για το άγχος της δημιουργίας, τις απαιτήσεις του μιούζικαλ στην Ελλάδα και την τέχνη που επιμένει. Το "Tick, Tick… Boom!" ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ από 6/12.

Έξι ξένοι σκηνοθέτες εμπλουτίζουν τη θεατρική Αθήνα

Διεθνής αέρας φυσάει στο ελληνικό θέατρο, καθώς έξι σημαντικοί ξένοι σκηνοθέτες συνεργάζονται φέτος με Έλληνες καλλιτέχνες. Εσείς μπορείτε να απολαύσετε τις παραστάσεις τους, ενώ η Uber θα φροντίσει για τη μετακίνησή σας, με την υπηρεσία προκράτησης Uber Reserve.

'Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό' για λίγο ακόμα στο ΠΛΥΦΑ

Το "Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό" στο ΠΛΥΦΑ μετρά πλέον αντίστροφα προς την ολοκλήρωσή του. Το έργο που βασίζεται στο σενάριο της ομότιτλης, βραβευμένης ξεχειλίζει από καυστικό χιούμορ και κοινωνική αιχμηρότητα.