"Δυσαρμονίες": Επίκαιρο έργο που ασκεί κριτική στην κοινωνία ανεβάζει ο Αντώνης Αντωνίου

Η Θεατρική του Αντώνη Αντωνίου συνεχίζει να αναζητεί έργα που καθρεφτίζουν οικεία κακά. Μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε την πρεμιέρα του έργου "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, με τους Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Δυσαρμονίες © Νίκος Κόκκας

Επίκαιρο και δυνατό το έργο "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Οουτς, μια από τις πιο σημαντικές ποιητικές, πεζογραφικές και δραματουργικές φωνές της Αμερικής, φέρνει ένα ζευγάρι αντιμέτωπους με ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα. Οι γονείς του Καρλ, καλούνται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο για να δώσουν συνέντευξη και να υπερασπιστούν το γιο τους που κατηγορείται για τον βιασμό και την δολοφονία μιας δεκατετράχρονης. Άραγε είναι ένοχος; Ο πατέρας (Αντώνης Αντωνίου) και η σύζυγος του (Νατάσα Ασίκη), μπερδεμένοι και χαμένοι σε μια δίνη από αμφιβολίες και ερωτηματικά και σε μεγάλη αδυναμία να κρίνουν αντικειμενικά τα γεγονότα, παλεύουν σ' αυτό που θα ήθελαν διακαώς να είναι ο γιος τους, σ' αυτό που πιστεύουν και σ' αυτό που η πραγματικότητα τους αναγκάζει να δουν.  Συγχρόνως βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βουλιμία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που τους χρησιμοποιούν σαν εμπόρευμα για να πουλήσουν και να κερδίσουν ακροματικότητα.

Αλήθεια είναι αυτό που βλέπουμε ή αυτό που προσπαθούμε να πείσουμε τον ευατό μας; Είναι πάρα πολλά τα θέματα τα οποία πραγματεύεται το έργο που σκηνοθετεί ο Αντώνης Αντωνίου, ακάματος σκηνοθέτης και ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου με προσανατολισμό σε έργα με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο.  Οι "Δυσαρμονίες” της Τζόις Κάρολ Όουτς ανεβαίνουν σε μετάφραση του Νίκου Χατζόπουλου στη Θεατρική Σκηνή, στις 15 Δεκεμβρίου. Το σκηνικό και τα κοστούμια  σχεδίασε ο Νίκος Κασαπάκης και τους φωτισμούς η Μαριέττα Παυλάκη. Οι "Δυσαρμονίες” πρωτοανέβηκαν το 1990, στο Actora  Theatre του Λούισβιλ και στη χώρα μας, το 2005 στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζόπουλου με πρωταγωνιστές τους Κώστα Τριανταφυλλόπουλο και την Υβόνη Μαλτέζου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δυσαρμονίες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα ζευγάρι καλείται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο για να δώσει συνέντευξη και να υπερασπιστεί το γιο του, που κατηγορείται για το βιασμό και τη δολοφονία μιας δεκατετράχρονης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έπαθες αντι-Christmas; Βρήκαμε τις παραστάσεις που θα δεις

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για παραστάσεις που απομακρύνονται από τη γιορτινή αισθητική. Αντί για στολισμένα χαμόγελα και θαλπωρή, αναδεικνύουν την ένταση, τις αντιφάσεις και την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από την επιφάνεια των Χριστουγέννων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
24/12/2025

Η δίκη

Ο Άρης Μπινιάρης προσεγγίζει το έργο του Κάφκα μέσα από τη μουσική φόρμα και προτείνει μια υπαρξιακή ανάγνωση, μετατοπίζοντας το βάρος από το πολιτικό στο υπαρξιακό πεδίο. | Powered by Uber

"Ας περιμένουν οι γυναίκες": Η ταινία του Σταύρου Τσιώλη πρώτη φορά στο θέατρο

Στο Θέατρο Ψυρρή θα δούμε την κλασική ταινία του Σταύρου Τσιώλη "Ας περιμένουν οι γυναίκες", η οποία μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή. Μια κωμωδία για άνδρες που ταξιδεύουν, ονειρεύονται και γελούν με τη ζωή, γεμάτη χιούμορ, ειρωνεία και αλήθεια.

Ο Λάκης Λαζόπουλος στο Βέμπο: Τελευταία ευκαιρία για τον "Ήρωα με παντούφλες"

Ο Λάκης Λαζόπουλος ξανασυστήνει τον "Ήρωα με παντούφλες", μια κωμωδία που παραμένει πεισματικά επίκαιρη. Προλαβαίνετε να την δείτε έως 4/1 στο Βέμπο.

Οι ακούραστοι του ελληνικού θεάτρου

Σημαντικοί δημιουργοί και ηθοποιοί, όπως ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Μαίρη Ραζή, ο Σωτήρης Τσόγκας, ο Αντώνης Αντωνίου και η Νατάσα Ασίκη, παραμένουν δραστήριοι, χαράζοντας δρόμους και αφηγούμενοι ανθρώπινες ιστορίες στη σκηνή.

Αι γυμνισταί

Σουρεαλιστικής υφής κωμωδία για το νόημα και τις απρόσμενες συναντήσεις της ζωής, παρουσιάζεται σε μια ευφρόσυνη παράσταση με ωραία αισθητική και χαρακτηριστικές ερμηνείες. | Powered by Uber

Απόψε κανείς δεν πεθαίνει

Η νέα δουλειά της ομάδας The Young Quill, "Απόψε κανείς δεν πεθαίνει" στο Θέατρο Μπέλλος, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και ευχάριστες παραστάσεις της φετινής σεζόν. Είναι από αυτές που φεύγεις και σκέφτεσαι: "ναι, κάτι μου είπε". Και μάλιστα χωρίς διδακτισμό ή βαρύ φορτίο.| Powered by Uber