"Δυσαρμονίες": Επίκαιρο έργο που ασκεί κριτική στην κοινωνία ανεβάζει ο Αντώνης Αντωνίου

Η Θεατρική του Αντώνη Αντωνίου συνεχίζει να αναζητεί έργα που καθρεφτίζουν οικεία κακά. Μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε την πρεμιέρα του έργου "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, με τους Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη.

Δυσαρμονίες © Νίκος Κόκκας

Επίκαιρο και δυνατό το έργο "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Οουτς, μια από τις πιο σημαντικές ποιητικές, πεζογραφικές και δραματουργικές φωνές της Αμερικής, φέρνει ένα ζευγάρι αντιμέτωπους με ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα. Οι γονείς του Καρλ, καλούνται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο για να δώσουν συνέντευξη και να υπερασπιστούν το γιο τους που κατηγορείται για τον βιασμό και την δολοφονία μιας δεκατετράχρονης. Άραγε είναι ένοχος; Ο πατέρας (Αντώνης Αντωνίου) και η σύζυγος του (Νατάσα Ασίκη), μπερδεμένοι και χαμένοι σε μια δίνη από αμφιβολίες και ερωτηματικά και σε μεγάλη αδυναμία να κρίνουν αντικειμενικά τα γεγονότα, παλεύουν σ' αυτό που θα ήθελαν διακαώς να είναι ο γιος τους, σ' αυτό που πιστεύουν και σ' αυτό που η πραγματικότητα τους αναγκάζει να δουν.  Συγχρόνως βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βουλιμία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που τους χρησιμοποιούν σαν εμπόρευμα για να πουλήσουν και να κερδίσουν ακροματικότητα.

Αλήθεια είναι αυτό που βλέπουμε ή αυτό που προσπαθούμε να πείσουμε τον ευατό μας; Είναι πάρα πολλά τα θέματα τα οποία πραγματεύεται το έργο που σκηνοθετεί ο Αντώνης Αντωνίου, ακάματος σκηνοθέτης και ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου με προσανατολισμό σε έργα με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο.  Οι "Δυσαρμονίες” της Τζόις Κάρολ Όουτς ανεβαίνουν σε μετάφραση του Νίκου Χατζόπουλου στη Θεατρική Σκηνή, στις 15 Δεκεμβρίου. Το σκηνικό και τα κοστούμια  σχεδίασε ο Νίκος Κασαπάκης και τους φωτισμούς η Μαριέττα Παυλάκη. Οι "Δυσαρμονίες” πρωτοανέβηκαν το 1990, στο Actora  Theatre του Λούισβιλ και στη χώρα μας, το 2005 στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζόπουλου με πρωταγωνιστές τους Κώστα Τριανταφυλλόπουλο και την Υβόνη Μαλτέζου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δυσαρμονίες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα ζευγάρι καλείται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο για να δώσει συνέντευξη και να υπερασπιστεί το γιο του, που κατηγορείται για το βιασμό και τη δολοφονία μιας δεκατετράχρονης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Nomsferatu" γιορτάζει το Halloween

Ο Δράκουλας που… δεν φοβάται να γελάσει μας περιμένει στο Θέατρο 104, για να γιορτάσουμε Halloween με γέλιο, τρόμο και δαγκωματιές, σε μια μαύρη κωμωδία γεμάτη φαντάσματα και spooky διάθεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/10/2025

Ελληνικός θίασος σε βρετανικό "Οιδίποδα" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση;

Πότε κάνει πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη παράσταση "Οιδίποδας" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με Έλληνες ηθοποιούς;

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Μετά τον Δημήτρη Πασσά, η πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέλαβε τη σκυτάλη από τη Λίνα Μενδώνη.

Δύο παραστάσεις με αφετηρία τη Γλυκερία Μπασδέκη όπου η γυναικεία φωνή επιτέλους ακούγεται

Κάθε φορά που η Γλυκερία Μπασδέκη επιστρέφει στην Αθήνα, ξέρουμε ότι έχει κάτι ηχηρό να πει.

"Τα χρόνια" της Ανί Ερνό γίνονται παράσταση από τους Ακύλλα Καραζήση και Νίκο Χατζόπουλο

Το εμβληματικό μυθιστόρημα "Τα χρόνια" της νομπελίστριας Ανί Ερνό, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου, μετατρέπεται σε θεατρική παράσταση μνήμης και χρόνου - μια ζωντανή ανατομία του εαυτού και της εποχής μας.

Στο 'Καπούτ', η ζωή δεν έχει ηλικία

Για δεύτερη χρονιά και με ανανεωμένο καστ παίζεται το "Καπούτ", το έργο που εστιάζει με λεπτότητα και χιούμορ στις προκλήσεις της τρίτης ηλικίας, έναν κόσμο συχνά παραγνωρισμένο στη σύγχρονη δραματουργία.

Το "Εγώ κι Εσύ" της Lauren Gunderson μάς θυμίζει τι σημαίνει να συνδέεσαι αληθινά

Δύο νέοι, ένα ποίημα και μια απρόσμενη συνάντηση γίνονται η αφορμή για ένα ταξίδι αυτογνωσίας, τρυφερότητας και αλήθειας. Η Σοφία Βγενοπούλου σκηνοθετεί την παράσταση "Εγώ κι Εσύ" για τη δύναμη της τέχνης και της ανθρώπινης επαφής.