"Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία" στο θέατρο Δρόμος

Τρία από τα εννέα κείμενα που περιλαμβάνονται στο ομώνυμο έργο-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο, παρουσιάζονται σε μία παράσταση: «Μια γυναίκα μόνη», «Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο», «Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ, καταγγέλω».

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Τρία από τα εννέα κείμενα που περιλαμβάνονται στο έργο-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας "Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία” από τους Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο, παρουσιάζονται για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Δρόμος, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Εμμανουήλ Γ. Μαύρου. Η θεατρική ομάδα Μήδεια επέλεξε τους μονολόγους "Μια γυναίκα μόνη", "Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο" και "Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ, καταγγέλω" για την σύνθεση της παράστασης που ανεβαίνει ανανεωμένη με στόχο την κοινωνική αφύπνιση.

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Ανέβηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1977 από τη Φράνκα Ράμε σε μουσική Di Capri και σκηνοθεσία Ντάριο Φο, δίχως όμως να καταφέρουν να παίξουν όλους τους μονολόγους λόγω της μεγάλης τους διάρκειας. Πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας και τη θέση της στις σύγχρονες κοινωνίες, θίγοντας ζητήματα κοινωνικής, πολιτικής και οικογενειακής καταπίεσης και απόγνωσης. Οδεύοντας προς το 2023, ζούμε ακριβώς την ίδια κατάσταση της γυναίκας αυτής που περιγράφει η Ράμε στο έργο της, σύμφωνα με τους συντελεστές της παράστασης. Μιας γυναίκας καταπιεσμένης, υπόδουλης, όπου ακόμα προσπαθεί να εδραιώσει την θέση και τον ρόλο της, πολεμώντας τα κοινωνικά κλισέ. Τρεις γυναίκες βρίσκουν την δύναμη να αντισταθούν.

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Ερμηνεύουν οι Ήρα Δαμίγου, Δάφνη Μαρκάκη και Στυλιανή Κλείδωνα. Η μουσική είναι του Δημήτρη Ευαγγελινού, οι φωτισμοί της Χριστίνας Φυλακτοπούλου, τα σκηνικά των Ρένας Σανταμούρη με την RS Architecture και Design Studio και τα κοστούμια της Μάγδας Καλορίτη.

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Προπώληση μέσω viva.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Τρία από τα εννέα κείμενα που περιλαμβάνονται στο ομώνυμο έργο-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας παρουσιάζονται σε μία παράσταση: «Μια γυναίκα μόνη», «Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο», «Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ, καταγγέλω».

Δρόμος

Αγ. Μελετίου 25

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.