"Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία" στο θέατρο Δρόμος

Τρία από τα εννέα κείμενα που περιλαμβάνονται στο ομώνυμο έργο-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο, παρουσιάζονται σε μία παράσταση: «Μια γυναίκα μόνη», «Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο», «Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ, καταγγέλω».

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Τρία από τα εννέα κείμενα που περιλαμβάνονται στο έργο-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας "Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία” από τους Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο, παρουσιάζονται για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Δρόμος, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Εμμανουήλ Γ. Μαύρου. Η θεατρική ομάδα Μήδεια επέλεξε τους μονολόγους "Μια γυναίκα μόνη", "Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο" και "Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ, καταγγέλω" για την σύνθεση της παράστασης που ανεβαίνει ανανεωμένη με στόχο την κοινωνική αφύπνιση.

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Ανέβηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1977 από τη Φράνκα Ράμε σε μουσική Di Capri και σκηνοθεσία Ντάριο Φο, δίχως όμως να καταφέρουν να παίξουν όλους τους μονολόγους λόγω της μεγάλης τους διάρκειας. Πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας και τη θέση της στις σύγχρονες κοινωνίες, θίγοντας ζητήματα κοινωνικής, πολιτικής και οικογενειακής καταπίεσης και απόγνωσης. Οδεύοντας προς το 2023, ζούμε ακριβώς την ίδια κατάσταση της γυναίκας αυτής που περιγράφει η Ράμε στο έργο της, σύμφωνα με τους συντελεστές της παράστασης. Μιας γυναίκας καταπιεσμένης, υπόδουλης, όπου ακόμα προσπαθεί να εδραιώσει την θέση και τον ρόλο της, πολεμώντας τα κοινωνικά κλισέ. Τρεις γυναίκες βρίσκουν την δύναμη να αντισταθούν.

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Ερμηνεύουν οι Ήρα Δαμίγου, Δάφνη Μαρκάκη και Στυλιανή Κλείδωνα. Η μουσική είναι του Δημήτρη Ευαγγελινού, οι φωτισμοί της Χριστίνας Φυλακτοπούλου, τα σκηνικά των Ρένας Σανταμούρη με την RS Architecture και Design Studio και τα κοστούμια της Μάγδας Καλορίτη.

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Προπώληση μέσω viva.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Τρία από τα εννέα κείμενα που περιλαμβάνονται στο ομώνυμο έργο-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας παρουσιάζονται σε μία παράσταση: «Μια γυναίκα μόνη», «Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο», «Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ, καταγγέλω».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.