Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα";

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

Μαύρη σαμπούκα Θοδωρής Χανιώτης©

Το σκηνικό δίδυμο Τόλης Παπαδημητρίου και Αντώνης Στάμος ζουν την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους για έκτη χρονιά στη "Μαύρη σαμπούκα", σε κείμενο, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του πρώτου, στο θέατρο Πόλη. Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος/διαλογογράφος που ξεχώρισε μέσα από τη δουλειά του σε αγαπημένες σειρές, όπως "Κάτι χωρισμένα παλικάρια" και "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα" αλλά και την ταινία "Αιγαίο SOS", παραδίδει στη "Μαύρη σαμπούκα” μια κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ. Όλα ξεκινούν από μια λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για να τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ "Μαύρη σαμπούκα" να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή. Το πώς σχετίζονται με την ιστορία το χάσταγκ #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Τουίτι και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής. Παίζουν επίσης οι Ανάργυρος Βαζαίος και Γραμματική Γκόρου. Η Λία Ασβεστά υπογράφει τα σκηνικά και η Κλαίρη Ζουμπεράκη τους φωτισμούς.

Μαύρη σαμπούκα
Θοδωρής Χανιώτης©

Διάβασε τους τέσσερις λόγους του Τόλη Παπαδημητρίου για να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" 

1. Θα γελάσεις με την ψυχή σου! Κι αν όχι μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.. (δεν νομίζω ότι γίνεται - μίλα με τον παραγωγό - εγώ απλά το λέω για τη φάση, κατάλαβες…).

2. Θα δεις δύο ταλαντούχους νέους κωμικούς που τα δίνουν όλα πάνω στη σκηνή και δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω σε μια κωμωδία κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό, γι’ αυτό θα έρθεις να το ξαναδεις (true story). Είναι εθιστικό, πρόσεχε! 

3. Θα δεις να εκτυλίσσεται μπροστά σου μια ιστορία που μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την Ελλάδα του 2022 και τον άνθρωπο. Θα ακούσεις ένα κείμενο - όχι που είναι δικό μου αλλά είναι πολύ καλό - που πίστεψέ με θα το θυμάσαι για καιρό. Όπως θα τραγουδάς και το τραγούδι μας, αφού πρώτα το χορέψεις από τη θέση σου, όσο μας βλέπεις να παρτάρουμε δίχως αύριο επί σκηνής!

4. Θα ξεχαστείς. Θα αφήσεις για λίγο στην άκρη ό, τι σε βασανίζει και θα παρασυρθείς - θέλοντας και μη - στη διασκέδαση. Κάτι σα μεθύσι, που λέμε. Άλλωστε ο τίτλος είναι "Μαύρη σαμπούκα". Τυχαία νομίζεις το ‘βγαλα έτσι;

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μαύρη σαμπούκα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους σε μια κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ, στον τελευταίο κύκλο της επιτυχημένης παράστασης που πάει για φινάλε. Όλα ξεκινούν από μια διάρρηξη που εξελίσσεται με αναπάντεχο τρόπο. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ «Μαύρη σαμπούκα» να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Μάνος Θηραίος για τις "Λέξεις των άλλων" που μπορεί να είναι παρηγοριά ή όπλο θανάσιμο

Μια συζήτηση με αφορμή το θεατρικό μπρα ντε φερ που παίζεται στο Άβατον για δεύτερη χρονιά και μάς φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα που δεν έχουν εύκολες απαντήσεις καθώς οι ήρωες του αποζητούν λύτρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
05/09/2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Επέτειος για τον Γιάννη Καλαβριανό με δύο παραστάσεις στο ιστορικό Αμφι-θέατρο

"Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας" και "Η Πύλη της Κόλασης": Με δύο θεατρικές παραστάσεις κάτω από την ίδια στέγη γιορτάζει ο πολυγραφότατος δημιουργός και σκηνοθέτης τη νέα σεζόν 2025-26 τα 20 χρόνια της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Πρώτο trailer για το "Άρωμα γυναίκας" με τον Άκη Σακελλαρίου

Το διάσημο οσκαρικό έργο "Scent of a woman", που έγινε ευρέως γνωστό από τον κινηματογράφο, σκηνοθετεί φέτος για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Η Μελία Κράιλινγκ από το "Emily in Paris" στους "Ερωτευμένους" του Bios

Η σκηνοθέτις και συγγραφέας Έλενα Πέγκα σκηνοθετεί μια παράσταση που αποκαλύπτει με σκληρότητα, αλλά και ποιητική ένταση την κόλαση του έρωτα και τη βαριά κληρονομιά μίας οικογένειας.

Εξτρά μέρα για το "Τέλος του παιχνιδιού" με τους Μάκη Παπαδημητρίου-Γιώργο Χρυσοστόμου

Λόγω ζήτησης, προστέθηκε επιπλέον ημέρα παραστάσεων για το έργο του Μπέκετ που έρχεται στο θέατρο Ιλίσια.

Οιδίποδας Τύραννος

Η Σοφία Αντωνίου σκηνοθετεί τη γνωστή τραγωδία του Σοφοκλή, αναθέτοντας την ερμηνεία της στον -εξαιρετικό- Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη και καταλήγει σε ένα πυκνό, επιδραστικό θέαμα που επαναπροσδιορίζει τη σχέση του θεατή με το παραστασιακό γεγονός. | Powered by Uber