"Στο κάλεσμα σου ντύθηκα τη νύχτα" του Γιώργου Γιαννακόπουλου στο Θέατρο Διάχρονο

Ο Κώστας Καρυωτάκης, η Μαρία Πολυδούρη και οι παράδοξες συναντήσεις τους με τον ποιητή Ανδρέα Αγγελάκη σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν.

Στο κάλεσμα σου ντύθηκα τη νύχτα Φάνης Τσιώλης©

Ο Κώστας Καρυωτάκης, η Μαρία Πολυδούρη και οι συναντήσεις τους με τον ποιητή Ανδρέα Αγγελάκη με φόντο το "Σωτηρία", όπου νοσηλευόταν στο τέλος της δεκαετίας του ‘80, γίνονται πραγματικότητα σε ένα παράδοξο σύμπαν στο έργο "Στο κάλεσμα σου ντύθηκα τη νύχτα" του Γιώργου Γιαννακόπουλου που παρουσιάζεται στο Θέατρο Διάχρονο σε δική του σκηνοθεσία. Πρωταγωνιστούν οι Νίκος Καραστέργιος, Δάφνη Ατία, Γιώργος Γιαννακόπουλος και Μυρτώ Λελόβα (τραγούδι, ακορντεόν). Το βίντεο και την εικαστική επιμέλεια υπογράφει η Τατιάνα Γιόβα, τις χορογραφίες η Έφη Ζαμπέλη και τους φωτισμούς ο Γιώργος Δανεσής.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο παράξενος ποιητής δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεση του, πρέπει ν’ αφήσει  το  δικό του σημάδι, να καταφέρει ν’ ατενίσει έστω και από μακρινή απόσταση εκείνους τους ποιητές που τόσο θαυμάζει, έτσι, θα μπει κάποιο βράδυ στο νεκροταφείο, θ’ ανοίξει το ξύλινο κασελάκι και θα πάρει το καύκαλο του Κώστα Καρυωτάκη στο δωμάτιο του. Ίσως, κρυμμένα στις σκοτεινές σπηλιές του, βρει πετρωμένα μυστικά των στίχων. Μαζί μ’ αυτό όμως θα φέρει και τον ίδιο τον μεγάλο ποιητή που εκτός από το έργο του κουβαλάει και κείνο το αναπάντητο ερώτημα της υλικής παρουσίας του : "Αν δεν είχε δώσει τέλος στη ζωή του;" Ο παράξενος ποιητής –ο Ανδρέας Αγγελάκης- αυτήν την εποχή, που νοσηλεύεται  στο νοσοκομείο "Σωτηρία", θα  συναντήσει  και  τη Μαρία Πολυδούρη, που έχει τόσα να πει για την ποίηση, για τον δικό της Καρυωτάκη αλλά και την ανυπότακτη ζωή της. Μα είναι δυνατόν; Η Μαρία Πολυδούρη πέθανε το 1930 και ο Αγγελάκης νοσηλεύτηκε στο "Σωτηρία" τέλος της δεκαετίας του 1980.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Στο κάλεσμά σου ντύθηκα τη νύχτα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 80 '

Ο Κώστας Καρυωτάκης, η Μαρία Πολυδούρη και οι συναντήσεις τους με τον ποιητή Ανδρέα Αγγελάκη με φόντο το «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν στο τέλος της δεκαετίας του ‘80 σε ένα παράδοξο σύμπαν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: "Οι εύθυμες κυράδες" επιστρέφουν στο Διάχρονο Θέατρο

Η Μαίρη Βιδάλη πρωταγωνιστεί για δεύτερη σεζόν στη μουσική κωμωδία για τον σαιξπηρικό απατεώνα που πολιορκεί ερωτικά δύο εύπορες, παντρεμένες κυρίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/08/2026

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Δύο θεατρικά ραντεβού που δεν χάνονται

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παραμένει μια ήρεμη δύναμη του θεάτρου μας. Μετά τη θερινή επιτυχία της ως "Μήδεια", ετοιμάζεται για τη χειμερινή μεταμόρφωσή της σε "Λαίδη Μακμπέθ".

Τέσσερις λόγοι για να δεις τη "Λυσιστράτη" του ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο

Γεμάτη γέλιο και απελευθερωτικά μηνύματα, η "Λυσιστράτη" του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Αυγούστου, στήνει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου μια ξεχωριστή γιορτή ειρήνης.

Από τον Άλαν Τιούρινγκ στον Οιδίποδα: Γιατί όλοι θα μιλούν για αυτές τις δύο παραστάσεις της Στέγης;

Η Στέγη μας έχει ήδη ξεσηκώσει! Ο Λούκας Τβαρκόβσκι και ο Ρόμπερτ Άικ επιστρέφουν για να επαναπροσδιορίσουν το σύγχρονο θέατρο-κι εμείς ανυπομονούμε.

Γνωρίστε τον Νεοκλή Νεοκλέους: Η αθόρυβη δύναμη του "Ίωνα" στην Επίδαυρο

Ο ΘΟΚ κατεβαίνει στις 28 και 29 Αυγούστου στην Επίδαυρο με τον "Ίωνα". Δίπλα στη Στέλλα Φυρογένη και τον Γιάννη Τσουμαράκη, το πρωταγωνιστικό τρίο συμπληρώνει ο Νεοκλής Νεοκλέους-ένας εξαιρετικός θεατράνθρωπος που, αν και το ευρύ κοινό τον γνωρίζει από επιτυχίες όπως το "Famagusta", στη σκηνή αποκαλύπτει το πραγματικό του εκτόπισμα.

Ο Λάμπρος Φισφής σε περιοδεία: Εσύ που θα τον δεις τον Σεπτέμβριο;

Στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής κάνει περιοδεία ο Λάμπρος Φισφής τον Σεπτέμβριο 2026 με την τελευταία του stand up comedy παράσταση "Πολύ καλύτερα τώρα…".

Ένοχος ή αθώος; Στο "The Jury Experience" η ετυμηγορία είναι δική σου

Στον κινηματογράφο Δαναό μπορείς να γίνεις ένας από τους ενόρκους που θα αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορουμένου στην διαδραστική παράσταση - εμπειρία "The Jury Experience".