Δέκα πράγματα που μάθαμε για τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο

Μετρημένος και στακάτος ο ηθοποιός και συγγραφέας ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος μας συστήνεται.

Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Πού σε ξέρω;
Κάνω θέατρο και κινηματογράφο εδώ και αρκετά πολλά χρόνια και ζω περίπου τα διπλάσια, οπότε λογικά ή από κάποια παράσταση ή από κάποια ταινία ή από κάποιο μπαρ.

Πού αλλού σε βρίσκω;
Εδώ και αρκετά πολλά χρόνια, τις ώρες που δεν έχω πρόβες, παραστάσεις και γυρίσματα, μου αρέσει να τις περνάω με τους αγαπημένους μου στο "Αστάρι" στο Μεταξουργείο.

Πες μου κάτι για το θέατρο...
Η πιο όμορφη συνάντηση που είχα στη ζωή μου.

Η παράσταση που σε έχει συγκινήσει περισσότερο.
Δεν έχω δει πολλές παραστάσεις... Θυμάμαι όμως έναν μονόλογο που είχα δει στην Κύπρο, το "Bitch Boxer", όπου παρά την έλλειψη σκηνικών, φωτισμού και γενικού περιτυλίγματος, η πίστη της ηθοποιού Ειρήνης Ανδρέου και η ανάγκη της να μας πει την ιστορία, με συγκίνησε απίστευτα και μου θύμισε τον μόνο λόγο για τον οποίο αξίζει να κάνουμε θέατρο.

Το μικρόβιο της συγγραφής μπήκε...
Για να πω ιστορίες.

Η μεγαλύτερη αγωνία για το έργο σου "Κωλόκαιρος".
Η μεγαλύτερη αγωνία, είναι η αγωνία της πρώτης παράστασης, στις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο "Τζένη Καρέζη". Όταν θα περάσει αυτό, θα είναι η αγωνία της επόμενης και η αγωνία του να συμβεί κάτι στους ανθρώπους που θα βρεθούμε στο θέατρο.

Αποκάλυψε μου την  αγαπημένη σου σκηνή στην παράσταση.
Η στιγμή που οι χαρακτήρες καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον.

Η σύγχρονη κοινωνία σε τρομάζει…
Δεν έχει καταφέρει ακόμα να με τρομάξει. Ανησυχώ όμως αρκετά για την εξέλιξή της.

Πες μου τον μεγαλύτερο εχθρό της τέχνης.
Είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Έχουν πετάξει την τέχνη στην τύχη της. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς η τέχνη είναι τυχερή, γιατί ο μεγαλύτερος της υποστηρικτής είναι οι άνθρωποί της. Και δε μασάμε.

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι αυτό θα ήταν…
Το Υπουργείο Πολιτισμού. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Κωλόκαιρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Μια βροχερή ημέρα στο νυχτερινό κέντρο «Διυλιστήριο» στην Ελευσίνα, ο Σοφοκλής, πρώην ιδιοκτήτης του μαγαζιού, επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια αδικαιολόγητης απουσίας και λίγες ώρες πριν από την κηδεία της μητέρας του, ντυμένος με γυναικεία ρούχα. Η απρόσμενη αυτή εμφάνιση προκαλεί αναστάτωση στους κοντινούς του ανθρώπους. Καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν αποκαλύπτονται και φανερώνουν τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ήρωες του έργου, φέρνοντάς τους ενώπιον των ευθυνών και των φαντασμάτων τους. Ακροβατώντας ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, αυτό το ρεαλιστικό έργο διερευνά τον κόσμο της νύχτας, έχοντας σασπένς, χιούμορ, άγριες συγκρούσεις και σκληρή γλώσσα.

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.