Οι θεατρικές επαναλήψεις της εβδομάδας

Άλλη μια ευκαιρία να (ξανα)δεις 6 θεατρικές παραστάσεις οι οποίες επιστρέφουν στις σκηνές της Αθήνας για δεύτερη χρονιά ή και περισσότερο.

Χορευτική πανούκλα Alex Kat©

"Χορευτική πανούκλα"
Ένα πραγματικό, ανεξήγητο μέχρι σήμερα γεγονός που συνέβη στο Στρασβούργο το 1518, όταν χιλιάδες πολίτες άρχισαν να χορεύουν, μέχρι θανάτου, στους δρόμους της πόλης, ενέπνευσε τον Κωνσταντίνο Μάρκελλο να γράψει το έργο, να το σκηνοθετήσει και να παίξει μαζί με τους Ελένη Στεργίου, Γιάννη Μαστρογιάννη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Ilya Algaer κ.ά. (Σύγχρονο Θέατρο, από 22/10)

Αριζόνα
"Αριζόνα"
Ο Χουάν Κάρλος Ρούμπιο έγραψε το "Arizona", το 2005, με αφορμή ένα δημοσίευμα σχετικά με το κύμα μετανάστευσης. Ο ρατσισμός και ο εθνολαϊκισμός σχολιάζονται αποφασιστικά στο έργο, το οποίο δεν κουνάει το δάχτυλο, ούτε γίνεται γραφικό. Σκηνοθετεί ο Παντελής Δεντάκης και πρωταγωνιστούν οι Σταύρος Καραγιάννης και Νικολέτα Παπαδοπούλου (Σταθμός, από 24/10).

Ντον Ζουάν
Σταύρος Χαμπάκης©

"Ντον Ζουάν"
Ο σκηνοθέτης και εικαστικός Αλέξανδρος Διαμαντής τοποθετεί τον μολιερικό ήρωα στο σήμερα. Απαντά στο υπαρξιακό ερώτημα "ποιος είμαι;" και, μέσα από το εύρημα ενός αγάλματος που ζωντανεύει, εντάσσει το μεταφυσικό στοιχείο στην παράσταση με πρωταγωνιστές τους βιρτουόζους ηθοποιούς Μάνια Παπαδημητρίου, Όμηρο Πουλάκη και Δανάη Παπουτσή (Σημείο, από 21/10).

Ονόριο τα ανομήματα ενός εγκληματία

"Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία"
Στον Μεσαίωνα, μια μοναχή αμαρτάνει, μια δούκισσα βασανίζεται από ενοχές, ένας μυστηριώδης άνθρωπος παραπλανά τους πάντες, στο έργο του Στέφανου Παπατρέχα, που μιλά για την αλήθεια και την ηθική. Ο συγγραφέας συν-σκηνοθετεί το έργο και παίζει μαζί με τον Λάζαρο Βαρτάνη και τους Αλέξανδρο Καναβό, Σύνθια Μπατσή, Μαίρη Ξένου, Γεωργία Πιερρουτσάκου (Βαφείο, από 24/10).

Το ημερολόγιο ενός τρελού
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

"Ημερολόγιο ενός τρελού"
Η ομάδα Gaff επιστρέφει με τη θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Πασσά. Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης υποδύεται τον δημόσιο υπάλληλο Αξέντι Ιβάνοβιτς Προπίτσιν, ο οποίος νιώθει εγκλωβισμένος και ασφυκτιά στο κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζει, αλλά και μέσα στην ίδια του την ύπαρξη (Επί Κολωνώ, από 22/10).

Οι λουόμενες
@Γιάννης_Καραμπάτσος

"Οι λουόμενες"
Είναι μία παράσταση που μεταφέρει με κάποιον τρόπο τη φωνή και τις μαρτυρίες γυναικών (πραγματικές ή μυθοπλαστικές), ανιχνεύοντας τις επώδυνες διαδρομές που χρειάστηκαν να διασχίσουν (και ακόμη διασχίζουν). Στο έργο της Κατερίνας Μαυρογεώργη, που σκηνοθετεί η ίδια και πρωτοπαίχτηκε στο Skrow, τρεις γυναίκες ενώνουν τα βάρη τους σε μία καθαρτική συνάντηση σε ένα χαμάμ.  Παίζουν οι Κατερίνα Λάττα, Νικολίτσα Ντρίζη, Μαρία Πετεβή (Tempus Verum, από 26/10).

Titin Η ανταρσία των αγγέλων

"Titin / Η ανταρσία των αγγέλων"
Για μια ανταρσία χορεύουν η χορογράφος/χορεύτρια Χριστίνα Σουγιουλτζή και η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών "κι όμΩς κινείται". Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την παράστασή τους "μια παρωδία για τη φώτιση" με την αναρχική σάτιρα του Ανατόλ Φρανς "Η ανταρσία των αγγέλων" (Ροές, από 22/10).

Περισσότερες πληροφορίες

Οι λουόμενες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Τρεις άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες μοιράζονται ένα χαμάμ αλλά και τα εσώψυχά τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ντον Ζουάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ο Ντον Ζουάν χωρίς ίχνος μεταμέλειας προκαλεί τον έρωτα των γυναικών, την οργή των αντρών, ενώ παράλληλα σκανδαλίζει με τις απόψεις του περί θείου και κοσμικής νομοτέλειας.

Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Τρεις ιστορίες που συνδέονται με την παρουσία ενός μυστηριώδους ανθρώπου, ο οποίος εξαπατά τον κόσμο και κινείται εκτός νόμου, με φόντο τους μεσαιωνικούς χρόνους.

Titin: Η ανταρσία των αγγέλων

  • Χοροθέατρο/Performance
  • Διάρκεια: 55 '

Μια παρωδία για τη φώτιση, με αφορμή το μυθιστόρημα του Ανατόλ Φρανς «Η επανάσταση των αγγέλων».

Αριζόνα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Ο Τζορτζ βρίσκεται στα αμερικανικά σύνορα, επιχειρώντας να αμυνθεί ενάντια σε ένα κύμα λαθρομεταναστών, στο επίκαιρο έργο για το φόβο, τη μισαλλοδοξία και την προπαγάνδα που ασκούν τα μέσα ενημέρωσης.

Χορευτική Πανούκλα/Dancing Plague

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 105 '

Με αφορμή το μυστηριώδες γεγονός της χορευτικής φρενίτιδας που κατέλαβε χιλιάδες πολίτες του Στρασβούργου το 1518, χτίζεται μια αλληγορία για τη φθαρτότητα της ανθρώπινης φύσης.

Το ημερολόγιο ενός τρελού

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Διασκευή του κλασικού διηγήματος του Νικολάι Γκόγκολ που καταγράφει την ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου εγκλωβισμένου όχι μόνο στην ύπαρξη, αλλά και στην κοινωνική του τάξη.

Σημείο

Χ. Τρικούπη 10

Βαφείο-«Λάκης Καραλής»

Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115

Ροές

Ιάκχου 16

Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.