Το Vault γιορτάζει 10 χρόνια με την παράσταση "Elizadeth" του Δημήτρη Καρατζιά

Η καυστική κωμωδία για τις σχέσεις ανάμεσα στον θίασο και τους συντελεστές μιας παράστασης, καθώς και την ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάματος, είναι μια διασκευή του έργου "Βασιλικοί μετά τρούλου" του Χάρη Ρώμα.

ELIZADETH Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Mε αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Πολυχώρου Vault, o Δημήτρης Καρατζιάς και ο Μάνος Αντωνιάδης ανεβάζουν ξανά το "Elizadeth", μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  Πρόκειται για διασκευή του έργου "Βασιλικοί μετά τρούλου" του Χάρη Ρώμα, ένα καυστικό σχόλιο για τις σχέσεις ανάμεσα στον θίασο και τους συντελεστές μιας παράστασης, καθώς και την ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάματος. Την σκηνοθεσία της παράστασης που κάνει πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου υπογράφει ο Δημήτρης Καρατζιάς, ενώ την πρωτότυπη μουσική και την διασκευή των τραγουδιών ο Μάνος Αντωνιάδης. Οι στίχοι είναι, επίσης, δικοί του και του Πάνου Μπρατάκου.

ELIZADETH

Στην Αθήνα του 2022, δύο χρόνια μετά την έκρηξη της υγειονομικής κρίσης, ένας ηθοποιός καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα άνεργων συναδέλφων του για να τους ανακοινώσει ότι θα ανεβάσουν τη "Μαίρη Στιούαρτ" του Φρίντριχ Σίλερ. Το θέμα είναι ότι το έργο θα ανέβει υπό τη μορφή μιούζικαλ και μάλιστα "πειραγμένο”, από μια ατάλαντη παρεμβατική συγγραφέα, που όλοι τους σιχαίνονται και που βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο για να τους χρηματοδοτήσει. 
Πώς άραγε θα συνυπάρξουν μέσα στον ίδιο θίασο ένας ματαιόδοξος "εναλλακτικός” σκηνοθέτης, ένας ξεπεσμένος εργάτης του θεάτρου, μια βουλιμική ιέρεια της τέχνης, μια υπερφιλόδοξη νέα Κυπραία ηθοποιός, μια ετοιμόγεννη υστερική πρώην σταρ σαπουνόπερας και ο σύζηγός της, ένας ατάλαντος μουσικός, μια ατάλαντη παρεμβατική θεατρική συγγραφέας, μια φιλοβασιλικιά παραγωγός και, τέλος, μια μανιακή καπνίστρια τεχνικός θεάτρου που αποφασίζει μέσα στον ερωτικό παροξυσμό της να κόψει το τσιγάρο; Οι θεατές παρακολουθούν και συμμετέχουν στη δημιουργία της παράστασης από την αρχή μέχρι το τέλος, με πολύ γέλιο, καταιγιστικούς ρυθμούς και ανατροπές.

ELIZADETH

Παίζουν οι ηθοποιοί Χριστίνα Σαμπανίκου, Ορνέλα Λούτη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Δήμητρα Κολλά, Σωτήρης Δούβρης, Κική Μαυρίδου, Παναγιώτης Δελαβίνιας, Εύη Τσάφου, Σωτήρης Μεντζέλος.

Προπώληση στο viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Elizadeth

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Για τις σχέσεις που διαμορφώνονται ανάμεσα στα μέλη του θιάσου μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάματος μιλάει το καυστικό έργο που αποτελεί διασκευή των «Βασιλικών μετά τρούλου» του Χάρη Ρώμα. Δύο χρόνια μετά την έκρηξη της υγειονομικής κρίσης, ένας ηθοποιός καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα ανέργων συναδέλφων του, για να τους ανακοινώσει ότι θα ανεβάσουν τη «Μαρία Στιούαρτ» του Σίλερ. Μόνο που πρέπει να τους αποκαλύψει ότι το έργο, θα ανέβει υπό τη μορφή μιούζικαλ και μάλιστα «πειραγμένο», από μια ατάλαντη παρεμβατική συγγραφέα, που όλοι τους σιχαίνονται, η οποία βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο να τους χρηματοδοτήσει. Θα καταφέρει άραγε να τους πείσει να συμμετέχουν και με ποιο τίμημα;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Annie": Αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση στο Παλλάς

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση του πολυβραβευμένου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που ανεβάζει για τέταρτη φορά η Θέμις Μαρσέλλου με all star θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

Έξτρα παράσταση για την "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Τελευταία ευκαιρία για την παράσταση - σταθμό στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου που έδωσε νέο νόημα στις σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος.

Ο Μάνος Θηραίος για τις "Λέξεις των άλλων" που μπορεί να είναι παρηγοριά ή όπλο θανάσιμο

Μια συζήτηση με αφορμή το θεατρικό μπρα ντε φερ που παίζεται στο Άβατον για δεύτερη χρονιά και μάς φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα που δεν έχουν εύκολες απαντήσεις καθώς οι ήρωες του αποζητούν λύτρωση.

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Επέτειος για τον Γιάννη Καλαβριανό με δύο παραστάσεις στο ιστορικό Αμφι-θέατρο

"Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας" και "Η Πύλη της Κόλασης": Με δύο θεατρικές παραστάσεις κάτω από την ίδια στέγη γιορτάζει ο πολυγραφότατος δημιουργός και σκηνοθέτης τη νέα σεζόν 2025-26 τα 20 χρόνια της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Πρώτο trailer για το "Άρωμα γυναίκας" με τον Άκη Σακελλαρίου

Το διάσημο οσκαρικό έργο "Scent of a woman", που έγινε ευρέως γνωστό από τον κινηματογράφο, σκηνοθετεί φέτος για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Η Μελία Κράιλινγκ από το "Emily in Paris" στους "Ερωτευμένους" του Bios

Η σκηνοθέτις και συγγραφέας Έλενα Πέγκα σκηνοθετεί μια παράσταση που αποκαλύπτει με σκληρότητα, αλλά και ποιητική ένταση την κόλαση του έρωτα και τη βαριά κληρονομιά μίας οικογένειας.