Το Vault γιορτάζει 10 χρόνια με την παράσταση "Elizadeth" του Δημήτρη Καρατζιά

Η καυστική κωμωδία για τις σχέσεις ανάμεσα στον θίασο και τους συντελεστές μιας παράστασης, καθώς και την ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάματος, είναι μια διασκευή του έργου "Βασιλικοί μετά τρούλου" του Χάρη Ρώμα.

ELIZADETH Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Mε αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Πολυχώρου Vault, o Δημήτρης Καρατζιάς και ο Μάνος Αντωνιάδης ανεβάζουν ξανά το "Elizadeth", μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  Πρόκειται για διασκευή του έργου "Βασιλικοί μετά τρούλου" του Χάρη Ρώμα, ένα καυστικό σχόλιο για τις σχέσεις ανάμεσα στον θίασο και τους συντελεστές μιας παράστασης, καθώς και την ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάματος. Την σκηνοθεσία της παράστασης που κάνει πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου υπογράφει ο Δημήτρης Καρατζιάς, ενώ την πρωτότυπη μουσική και την διασκευή των τραγουδιών ο Μάνος Αντωνιάδης. Οι στίχοι είναι, επίσης, δικοί του και του Πάνου Μπρατάκου.

ELIZADETH

Στην Αθήνα του 2022, δύο χρόνια μετά την έκρηξη της υγειονομικής κρίσης, ένας ηθοποιός καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα άνεργων συναδέλφων του για να τους ανακοινώσει ότι θα ανεβάσουν τη "Μαίρη Στιούαρτ" του Φρίντριχ Σίλερ. Το θέμα είναι ότι το έργο θα ανέβει υπό τη μορφή μιούζικαλ και μάλιστα "πειραγμένο”, από μια ατάλαντη παρεμβατική συγγραφέα, που όλοι τους σιχαίνονται και που βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο για να τους χρηματοδοτήσει. 
Πώς άραγε θα συνυπάρξουν μέσα στον ίδιο θίασο ένας ματαιόδοξος "εναλλακτικός” σκηνοθέτης, ένας ξεπεσμένος εργάτης του θεάτρου, μια βουλιμική ιέρεια της τέχνης, μια υπερφιλόδοξη νέα Κυπραία ηθοποιός, μια ετοιμόγεννη υστερική πρώην σταρ σαπουνόπερας και ο σύζηγός της, ένας ατάλαντος μουσικός, μια ατάλαντη παρεμβατική θεατρική συγγραφέας, μια φιλοβασιλικιά παραγωγός και, τέλος, μια μανιακή καπνίστρια τεχνικός θεάτρου που αποφασίζει μέσα στον ερωτικό παροξυσμό της να κόψει το τσιγάρο; Οι θεατές παρακολουθούν και συμμετέχουν στη δημιουργία της παράστασης από την αρχή μέχρι το τέλος, με πολύ γέλιο, καταιγιστικούς ρυθμούς και ανατροπές.

ELIZADETH

Παίζουν οι ηθοποιοί Χριστίνα Σαμπανίκου, Ορνέλα Λούτη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Δήμητρα Κολλά, Σωτήρης Δούβρης, Κική Μαυρίδου, Παναγιώτης Δελαβίνιας, Εύη Τσάφου, Σωτήρης Μεντζέλος.

Προπώληση στο viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Elizadeth

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Για τις σχέσεις που διαμορφώνονται ανάμεσα στα μέλη του θιάσου μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάματος μιλάει το καυστικό έργο που αποτελεί διασκευή των «Βασιλικών μετά τρούλου» του Χάρη Ρώμα. Δύο χρόνια μετά την έκρηξη της υγειονομικής κρίσης, ένας ηθοποιός καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα ανέργων συναδέλφων του, για να τους ανακοινώσει ότι θα ανεβάσουν τη «Μαρία Στιούαρτ» του Σίλερ. Μόνο που πρέπει να τους αποκαλύψει ότι το έργο, θα ανέβει υπό τη μορφή μιούζικαλ και μάλιστα «πειραγμένο», από μια ατάλαντη παρεμβατική συγγραφέα, που όλοι τους σιχαίνονται, η οποία βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο να τους χρηματοδοτήσει. Θα καταφέρει άραγε να τους πείσει να συμμετέχουν και με ποιο τίμημα;

Vault

Μελενίκου 26

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.