Μη χάσετε το "Larsen C" στη Στέγη

Larsen C Πηνελόπη Γερασίμου©

Σαν ένας αέρας που φυσά η μουσική του Γιώργου Πούλιου κινητοποιεί τα σώματα και τα "καθοδηγεί" σε ένα ασταμάτητο χορό που καθηλώνει το βλέμμα, στην παράσταση "Larsen C". Η αέρινη, ρευστή, απέριττη κινησιολογικά χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου εμπνέεται από τη φύση και συγκεκριμένα από τον τεράστιο, μυστηριώδη παγετώνα της Ανταρκτικής Larsen C που λιώνει σταδιακά. Η χορευτική παράσταση "Larsen C" είναι ένα έργο τέχνης εν κινήσει που εμπνέεται από τη βραδύτητα της τήξης των παγετώνων προκειμένου να μιλήσει για τη σφοδρότητα της ζωής και αξίζει να τη δείτε.

 

Διαβάστε Επίσης


Κάτω από το γκρίζο πέπλο των δυσοίωνων προβλέψεων για την καταστροφή του πλανήτη, ο Χρήστος Παπαδόπουλος στήνει μια χορευτική τελετουργία που εμπνέεται από τη φύση και συγκινεί με την υψηλή αισθητική της, παρά τη λιτότητα του σκηνικού. Η παράσταση λειτουργεί σαν μια μικροφυσική της κίνησης και μαγνητίζει το βλέμμα του θεατή στις λεπτομέρειες που μπορούν να προκύψουν από ένα κινητικό μοτίβο. Τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την απίθανη ομάδα χορευτών: Αντώνη Βάη, Χαρά Κότσαλη, Γεώργιο Κοτσιφάκη, Σωτηρία Κουτσοπέτρου, Μαρία Μπρέγιαννη, Αλέξανδρο Νούσκα Βαρελά και Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Σαν μια υπόγεια δύναμη να τους κινητοποιεί, με τη χειρονομία και την πλαστικότητα της κίνησης τους εκφράζουν ένα εύγλωττο "λόγο", η κίνηση τους λειτουργεί σαν αντίβαρο στον ακίνητο παρατηρητή. Η αθηναϊκή πρεμιέρα του "Larsen C" πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, για πέντε sold-out βράδια, από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2022. Μετά τη μεγάλη επιτυχία, στις 6 με 9 Οκτωβρίου πραγματοποιείται ο δεύτερος κύκλος παρουσίασης του έργου στην πόλη. 

Περισσότερες πληροφορίες

Larsen C

  • Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Στην παράσταση που κατέκτησε τις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης, τα σώματα συντονίζονται με την ανεπαίσθητα αργή κίνηση του ομώνυμου παγόβουνου, σε μια ονειρική ακολουθία εξίσου απόκοσμη με το πολικό τοπίο.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φίλιππος Σοφιανός: "Χρήσιμο είναι το θέατρο που μπαίνεις μέσα και δεν βγαίνεις ήσυχος"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης με σημαντική καριέρα στο χώρο του θεάτρου του σινεμά και της τηλεόρασης επιζητά ένα χρήσιμο θέατρο που δεν στοχεύει στη διασκέδαση, αλλά στην ψυχαγωγία και με αφορμή την "Ολεάννα" του Ντέιβιντ Μάμετ που ανεβαίνει για 2η χρονιά στο θέατρο Άνεσις, μιλά στο "α" για το αριστοτεχνικά γραμμένο έργο που αγγίζει το επίκαιρο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
27/11/2022

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.