Μη χάσετε το "Larsen C" στη Στέγη

Larsen C Πηνελόπη Γερασίμου©

Σαν ένας αέρας που φυσά η μουσική του Γιώργου Πούλιου κινητοποιεί τα σώματα και τα "καθοδηγεί" σε ένα ασταμάτητο χορό που καθηλώνει το βλέμμα, στην παράσταση "Larsen C". Η αέρινη, ρευστή, απέριττη κινησιολογικά χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου εμπνέεται από τη φύση και συγκεκριμένα από τον τεράστιο, μυστηριώδη παγετώνα της Ανταρκτικής Larsen C που λιώνει σταδιακά. Η χορευτική παράσταση "Larsen C" είναι ένα έργο τέχνης εν κινήσει που εμπνέεται από τη βραδύτητα της τήξης των παγετώνων προκειμένου να μιλήσει για τη σφοδρότητα της ζωής και αξίζει να τη δείτε.

 

Διαβάστε Επίσης


Κάτω από το γκρίζο πέπλο των δυσοίωνων προβλέψεων για την καταστροφή του πλανήτη, ο Χρήστος Παπαδόπουλος στήνει μια χορευτική τελετουργία που εμπνέεται από τη φύση και συγκινεί με την υψηλή αισθητική της, παρά τη λιτότητα του σκηνικού. Η παράσταση λειτουργεί σαν μια μικροφυσική της κίνησης και μαγνητίζει το βλέμμα του θεατή στις λεπτομέρειες που μπορούν να προκύψουν από ένα κινητικό μοτίβο. Τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την απίθανη ομάδα χορευτών: Αντώνη Βάη, Χαρά Κότσαλη, Γεώργιο Κοτσιφάκη, Σωτηρία Κουτσοπέτρου, Μαρία Μπρέγιαννη, Αλέξανδρο Νούσκα Βαρελά και Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Σαν μια υπόγεια δύναμη να τους κινητοποιεί, με τη χειρονομία και την πλαστικότητα της κίνησης τους εκφράζουν ένα εύγλωττο "λόγο", η κίνηση τους λειτουργεί σαν αντίβαρο στον ακίνητο παρατηρητή. Η αθηναϊκή πρεμιέρα του "Larsen C" πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, για πέντε sold-out βράδια, από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2022. Μετά τη μεγάλη επιτυχία, στις 6 με 9 Οκτωβρίου πραγματοποιείται ο δεύτερος κύκλος παρουσίασης του έργου στην πόλη. 

Περισσότερες πληροφορίες

Larsen C

  • Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Στην παράσταση που κατέκτησε τις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης, τα σώματα συντονίζονται με την ανεπαίσθητα αργή κίνηση του ομώνυμου παγόβουνου, σε μια ονειρική ακολουθία εξίσου απόκοσμη με το πολικό τοπίο.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μπορεί μια θεατρική πρόβα να είναι πιο συναρπαστική από μια "ολοκληρωμενη" παράσταση;

Βρεθηκαμε στη Διαρκή Ανοιχτή Πρόβα με τίτλο "ΚΑΠΟΥΤ / Πόλεμος, ένα Vaudeville" της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου στο Θέατρο Δίπυλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΜΠΟΥΡΔΑΛΟΥ
29/11/2025

"Στην "Κουζίνα" με τον Μιχάλη Σαράντη: Φλόγες, όνειρα και ανθρώπινες ιστορίες

Τι σχέση έχουν τα παρασκήνια με την κουζίνα; Η πλατεία με τη σάλα; Ο Μιχάλης Σαράντης μπαίνει στη θεατρική "Κουζίνα" του Κιβωτός, όπου το φαγητό είναι η αφορμή για να έρθουμε αντιμέτωποι με τη φθορά της εργασίας και την ανάγκη για αλληλεγγύη. Εμείς όμως τον φωτογραφίσαμε στην πάντα φιλόξενη κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά στο εστιατόριο "Ex Machina" και μιλήσαμε για θέατρο, γεύσεις και όνειρα.

Πέντε λόγοι να μη χάσεις το MIRfestival 2025

Τρεις τελευταίες μέρες για τη διοργάνωση του 2025 μετρά το MIRfestival, και συγκεντρώσαμε πέντε λόγους για να το επισκεφτείς.

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Ιβάν Βασίλιεφ

Η παράσταση "Last Dance of Ivan Vasiliev", αποτελεί φόρο τιμής στην καριέρα του Ιβάν Βασίλιεφ και στη δύναμη του χορού, περιλαμβάνοντας στιγμές από το κλασικό του ρεπερτόριο αλλά και σύγχρονες χορευτικές δημιουργίες. Απολαύστε τον μια μόνο βραδιά στο Christmas Theater.

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα νέο, θεαματικό μιούζικαλ για όλη την οικογένεια ζωντανεύει από 20 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: "Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα", σε κείμενο - στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Στέφανου Κορκολή.

Είδες τον βραβευμένο "Οιδίποδα Τύραννο" του Θανάση Σαράντου;

Το βλέμμα του "Οιδίποδα Τύραννου"-σκοτεινό, διψασμένο για αλήθεια, μα και παιδικά επίμονο απέναντι στο άγνωστο- συναντά τη σκηνοθετική ματιά του Θανάση Σαράντου, μια ματιά που διακρίνει πίσω από τον μύθο έναν σύγχρονο άνθρωπο παγιδευμένο στα ίδια διαχρονικά λάθη. Ενημερωθείτε για την προσφορά εισιτηρίων έως 30/11.

Αυτή είναι η "Οικογένεια Άνταμς" που έρχεται στο Βέμπο

Σολωμού, Μουτσινάς, Marseaux, Χοροζίδου, Σταθακόπουλος, Κακουριώτης πρωταγωνιστούν στην "Οικογένεια Άνταμς", σε σκηνοθεσία, απόδοση κειμένου και στίχων τις Θέμιδας Μαρσέλλου.