Μη χάσετε το "Larsen C" στη Στέγη

Larsen C Πηνελόπη Γερασίμου©

Σαν ένας αέρας που φυσά η μουσική του Γιώργου Πούλιου κινητοποιεί τα σώματα και τα "καθοδηγεί" σε ένα ασταμάτητο χορό που καθηλώνει το βλέμμα, στην παράσταση "Larsen C". Η αέρινη, ρευστή, απέριττη κινησιολογικά χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου εμπνέεται από τη φύση και συγκεκριμένα από τον τεράστιο, μυστηριώδη παγετώνα της Ανταρκτικής Larsen C που λιώνει σταδιακά. Η χορευτική παράσταση "Larsen C" είναι ένα έργο τέχνης εν κινήσει που εμπνέεται από τη βραδύτητα της τήξης των παγετώνων προκειμένου να μιλήσει για τη σφοδρότητα της ζωής και αξίζει να τη δείτε.

 

Διαβάστε Επίσης


Κάτω από το γκρίζο πέπλο των δυσοίωνων προβλέψεων για την καταστροφή του πλανήτη, ο Χρήστος Παπαδόπουλος στήνει μια χορευτική τελετουργία που εμπνέεται από τη φύση και συγκινεί με την υψηλή αισθητική της, παρά τη λιτότητα του σκηνικού. Η παράσταση λειτουργεί σαν μια μικροφυσική της κίνησης και μαγνητίζει το βλέμμα του θεατή στις λεπτομέρειες που μπορούν να προκύψουν από ένα κινητικό μοτίβο. Τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την απίθανη ομάδα χορευτών: Αντώνη Βάη, Χαρά Κότσαλη, Γεώργιο Κοτσιφάκη, Σωτηρία Κουτσοπέτρου, Μαρία Μπρέγιαννη, Αλέξανδρο Νούσκα Βαρελά και Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Σαν μια υπόγεια δύναμη να τους κινητοποιεί, με τη χειρονομία και την πλαστικότητα της κίνησης τους εκφράζουν ένα εύγλωττο "λόγο", η κίνηση τους λειτουργεί σαν αντίβαρο στον ακίνητο παρατηρητή. Η αθηναϊκή πρεμιέρα του "Larsen C" πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, για πέντε sold-out βράδια, από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2022. Μετά τη μεγάλη επιτυχία, στις 6 με 9 Οκτωβρίου πραγματοποιείται ο δεύτερος κύκλος παρουσίασης του έργου στην πόλη. 

Περισσότερες πληροφορίες

Larsen C

  • Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Στην παράσταση που κατέκτησε τις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης, τα σώματα συντονίζονται με την ανεπαίσθητα αργή κίνηση του ομώνυμου παγόβουνου, σε μια ονειρική ακολουθία εξίσου απόκοσμη με το πολικό τοπίο.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Δούλες" και τον Φεβρουάριο στο θέατρο Άττις-Νέος Χώρος

Παίρνουν παράταση 'Οι δούλες' του Ζαν Ζενέ στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/01/2026

Η "Χαμένη Άνοιξη" βρίσκει νέα στέγη στο Δίπυλον

Η "Χαμένη Άνοιξη" του Στρατή Τσίρκα επιστρέφει στη σκηνή, φωτίζοντας τα Ιουλιανά του 1965 μέσα από μια καταιγιστική θεατρική ανάγνωση. Ένα πολιτικό έργο μνήμης, όπου το προσωπικό υποχωρεί και η Ιστορία πρωταγωνιστεί.

Τρίτος χρόνος επιτυχίας για την μουσικοθεατρική παράσταση "Με έλεγαν ΝτελιΜαρίκα…"

Η συγκλονιστική διαδρομή της σπουδαίας τραγουδίστριας Μαρίκας Νίνου ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου 104 από τη Δήμητρα Σκλάβου

Theater Pick: Ο "Ιβάνοφ!" είναι ένα δράμα για το δράμα των μιλένιαλ

Το έργο του Τσέχοφ, στα χέρια του Γιάννη Χουβαρδά, γίνεται μια παράσταση υπαρξιακή, δραματική και κωμικά γκροτέσκα.

Στην πρόβα της πολυαναμενόμενης παράστασης "Λόλα"

Με το που μπαίνεις στην πρόβα της "Λόλας", η νύχτα της Τρούμπας σε καταπίνει αμέσως και η συζήτηση με τον σκηνοθέτη Χρήστο Σουγάρη και τους πρωταγωνιστές Έλλη Τρίγγου, Γιάννη Στάνκογλου, Γιώργο Γάλλο μάς βάζει βαθιά στον σκοτεινό κόσμο επιθυμίας, βίας και αλήθειας που θα δούμε να ζωντανεύει στο Παλλάς (από 30/1).

Για την Κατερίνα Σκουρλή, οι Υβόννες σήμερα μιλάνε και κοιτούν κατάματα την εξουσία

Μιλήσαμε με την σκηνοθέτρια Κατερίνα Σκουρλή για την παράσταση "Βουργουνδία" που παρουσιάζει στο θέατρο Σφενδόνη, ξαναδιαβάζοντας το έργο "Υβόννη, η πριγκίπισσα της Βουργουνδίας" του Βίτολντ Γκομπρόβιτς.

Ένα κάποιο κενό

Επτά καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που παλεύουν με προσωπικά αδιέξοδα συνθέτουν το νέο έργο της Βαλέριας Δημητριάδου, σ’ ένα συγγραφικό και σκηνικό εγχείρημα με ενδιαφέρουσες ιδέες αλλά άνισο αποτέλεσμα. | Powered by Uber