Backstage από το "Μπεντ" στο θέατρο Χώρα

Δείτε φωτογραφίες από τα παρασκήνια της νέας σκηνικής μεταφοράς του σπουδαίου έργου του Μάρτιν Σέρμαν από τον Πέτρο Ζούλια.

Μπεντ Μαριλένα Αναστασιάδου©

Αυτά είναι τα πρώτα backstage στιγμιότυπα από το "Μπεντ" του Μάρτιν Σέρμαν που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας στο θέατρο Χώρα. Μέμος Μπεγνής και Ιωάννης Αθανασόπουλος πρωταγωνιστούν στην σκηνική μεταφορά του αριστουργηματικού βρετανικού έργου που αποτελεί, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, κραυγή διαμαρτυρίας υπέρ της διαφορετικότητας, της ελευθερίας, της αγάπης και της αυτοδιάθεσης.

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Ο απαγορευμένος έρωτας δύο ανδρών σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας το 1936 αποτελεί την κεντρική ιστορία του έργου, καθιστώντας το μήνυμά του διαχρονικό και επίκαιρο την ίδια στιγμή σε μια εποχή που επικρατούν τα νεοναζιστικά κινήματα, η εθνικιστική προπαγάνδα, η βία, η απαξίωση αδύναμων και η κατηγοριοποίηση των πολιτών.

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Ο Σέρμαν ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο για την ανθρωπότητα και μέσα από το αριστοτεχνικό του έργου εξάρει την ελευθερία στην καρδιά, στο νου και το σώμα. Σπρώχνει στο προσκήνιο την ανθρώπινη ύπαρξη και αναδεικνύει την αξία της αγάπης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης σαν την υπέρτατη δύναμη της ζωής, της επιβίωσης.

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Στην παράσταση χρησιμοποιείται η μετάφραση του Γιώργου Θεοδοσιάδη, που παρουσίασε το έργο για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε δική του σκηνοθεσία το 1980, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Φέρτη, τον Πέτρο Φυσούν και τον Γιώργο Μοσχίδη.

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Στη σκηνή του θεάτρου Χώρα ανεβαίνουν επίσης οι Μανώλης Θεοδωράκης, Γιάννης Σίντος, James Rodi, Χρήστος Ζαχαριάδης, Σπύρος Δούρος και ο Δημήτρης Καραμπέτσης στο ρόλο του θείου Φρέντυ.

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Προπώληση μέσω viva.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεντ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης το 1936 πραγματεύεται το αριστουργηματικό έργο-ύμνος στην ελευθερία.

Χώρα

Αμοργού 20

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Κοππέλια": Η Λυρική ανεβάζει το κλασικό μπαλέτο σε νέα χορογραφία Έντουαρντ Κλουγκ

Tο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή χορού που έρχεται τον Μάιο στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" στο ΚΠΙΣΝ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.