Backstage από το "Μπεντ" στο θέατρο Χώρα

Δείτε φωτογραφίες από τα παρασκήνια της νέας σκηνικής μεταφοράς του σπουδαίου έργου του Μάρτιν Σέρμαν από τον Πέτρο Ζούλια.

Μπεντ Μαριλένα Αναστασιάδου©

Αυτά είναι τα πρώτα backstage στιγμιότυπα από το "Μπεντ" του Μάρτιν Σέρμαν που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας στο θέατρο Χώρα. Μέμος Μπεγνής και Ιωάννης Αθανασόπουλος πρωταγωνιστούν στην σκηνική μεταφορά του αριστουργηματικού βρετανικού έργου που αποτελεί, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, κραυγή διαμαρτυρίας υπέρ της διαφορετικότητας, της ελευθερίας, της αγάπης και της αυτοδιάθεσης.

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Ο απαγορευμένος έρωτας δύο ανδρών σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας το 1936 αποτελεί την κεντρική ιστορία του έργου, καθιστώντας το μήνυμά του διαχρονικό και επίκαιρο την ίδια στιγμή σε μια εποχή που επικρατούν τα νεοναζιστικά κινήματα, η εθνικιστική προπαγάνδα, η βία, η απαξίωση αδύναμων και η κατηγοριοποίηση των πολιτών.

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Ο Σέρμαν ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο για την ανθρωπότητα και μέσα από το αριστοτεχνικό του έργου εξάρει την ελευθερία στην καρδιά, στο νου και το σώμα. Σπρώχνει στο προσκήνιο την ανθρώπινη ύπαρξη και αναδεικνύει την αξία της αγάπης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης σαν την υπέρτατη δύναμη της ζωής, της επιβίωσης.

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Στην παράσταση χρησιμοποιείται η μετάφραση του Γιώργου Θεοδοσιάδη, που παρουσίασε το έργο για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε δική του σκηνοθεσία το 1980, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Φέρτη, τον Πέτρο Φυσούν και τον Γιώργο Μοσχίδη.

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Στη σκηνή του θεάτρου Χώρα ανεβαίνουν επίσης οι Μανώλης Θεοδωράκης, Γιάννης Σίντος, James Rodi, Χρήστος Ζαχαριάδης, Σπύρος Δούρος και ο Δημήτρης Καραμπέτσης στο ρόλο του θείου Φρέντυ.

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Μπεντ
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Προπώληση μέσω viva.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεντ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης το 1936 πραγματεύεται το αριστουργηματικό έργο-ύμνος στην ελευθερία.

Χώρα

Αμοργού 20

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μια "Άκρως συμπαντική" κωμωδία σε πανελλήνια πρώτη στο Σύγχρονο Θέατρο

Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Σάρλοτ Τζόουνς αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο τις δυσκολίες και την περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα την αξία και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2022

Μη χάσετε τις τελευταίες παραστάσεις για την "Ερμιόνη" του Ανδρέα Στάικου

Για λίγες ακόμα παραστάσεις, το θεατρικό θα παίζεται στο υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

"Spiritus": Ένα αστικό παραμύθι από τους bijoux de kant στο Θέατρο Μπέλλος

Ένα video art από τους bijoux de kant που χρησιμοποιεί ως όχημα και ανασυνθέτει το παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν για να ανιχνεύσει τις σύγχρονες συναισθηματικές απώλειες και ανάγκες των κατοίκων της μεγαλούπολης.

Το κτίριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης αποκαθιστά το ΥΠΠΟΑ

Το έργο εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη διάσωση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

"F-X": Η μοναξιά μέσα από την κουλτούρα του Instagram στο θεατρικό του Νίκου Νικολαΐδη

Στο Θέατρο 104 ανεβαίνει η θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Michael Stampe.

Δημήτρη Αγιοπετρίτη -Μπογδάνο, γιατί να δούμε το "Μπιλ και Λου" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου;

Ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της παράστασης "Μπιλ και Λου" μάς δίνει πέντε λόγους για να μην τη χάσουμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τo Αθηνόραμα προκηρύσσει διαγωνισμό Ανεύρεσης Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου

Δείτε τους όρους, την κριτική επιτροπή, το έπαθλο και τις προθεσμίες για τη συμμετοχή σας.