"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

Κουρέα της Σεβίλλης Μαριλένα Αναστασιάδου©

Σε μια θεατρική χρονιά που δεν θα φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό κωμωδιών, ο "Κουρέας της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ έρχεται να κάνει τη διαφορά! Επιστρέφει στο Ακροπόλ με πρωταγωνιστή το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για να μας κάνει να ξεχαστούμε, να μας χαρίσει το χαμόγελο και κυρίως να μας κάνει να περάσουμε καλά. Πάνω από 100.000 θεατές χειροκρότησαν μέχρι σήμερα την παράσταση που σκηνοθέτησε και χορογράφησε η Σοφία Σπυράτου και που παίχτηκε τον περασμένο χειμώνα στο Ακροπόλ και το καλοκαίρι σε περιοδεία σε όλη τη χώρα και την Κύπρο. Από τις 10 Νοεμβρίου θα ξανά συναντήσουμε τον περίφημο Φίγκαρο τον οποίο υποδύεται ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποδεικνύοντας  τις φωνητικές ικανότητες του κάθε βραδιά. Η Σοφία Σπυράτου έστησε μία παράσταση κωμική, φασαριόζικη και ονειροπόλα, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία και ταξιδεύοντας το θεατή μέσα από την καινούρια μετάφραση- διασκευή της Λουίζας Μητσάκου, με μία γλώσσα σημερινή. H μουσική της παράστασης, από τα γνωστά σε όλους θέματα του Ροσίνι έως τις πρωτότυπες μελωδίες του Μιλτιάδη Παπαστάμου συγκινούν και τονίζουν το μουσικό χαρακτήρα της παράστασης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη εντυπωσιάζουν ισορροπώντας ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο.

Ο κουρέας της Σεβίλλης
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Ας θυμηθούμε την υπόθεση

Ο Φίγκαρο είναι ένας τυχοδιώκτης που εμπλέκεται στη διαμάχη ανάμεσα στον νεαρό κόμη Αλμαβίβα και τον ηλικιωμένο ντοτόρε Μπαρτόλο (ο αστείρευτος Φάνης Μουρατίδης) για τα μάτια της πανέμορφης Ροζίνα. Η βοήθεια του ευρηματικού κουρέα θα είναι κομβική για να πραγματωθεί ο έρωτας του κόμη και της Ροζίνα. Πολύ περισσότερο, βέβαια, από έναν καταφερτζή πονηρό και ονειροπόλο χαρακτήρα, ο Φίγκαρο αμφισβητεί τις κοινωνικές επιταγές της εποχής του και γίνεται έτσι προάγγελος της Γαλλικής Επανάστασης. Τα μουσικά θέματα του Τζοακίνο Ροσίνι από την ομώνυμη διάσημη όπερα δένουν αρμονικά με τις πρωτότυπες μελωδίες του Μιλτιάδη Παπαστάμου που ερμηνεύονται ζωντανά από τους μουσικούς (Μιλτιάδης Παπαστάμου, Μαρίνος Γαλατσινός, Φοίβος Ζήτης, Αλέξανδρος Κασάρτζης, Ιωάννης Ιωαννίδης, Αλέξιος Στενάκης). Οι Δημήτρης Ντάσκας, Ρένος Ρώτας, Νεφέλη Κουλούρη, Μάριος Πετκίδης, Γιάννης Ζαράγκαλης οι χορευτές (Adolfo Vega, Σοφία Μαρτίου,Γκάμπριελ Μιρτσέα, Φαίδρα Νταϊόγλου, Κώστας Παπαματθαιάκης, Γιάννης Σμέρος, Κωστής Τσιαμάγκας, Τατιανή Χατζημπίνου), συμπληρώνουν επάξια το καστ της απαιτητικής παραγωγής.  Προπώληση εισιτηρίων από Viva.gr

>> Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για την πρεμιέρα της παράστασης εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κουρέας της Σεβίλλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η Σ. Σπυράτου στήνει μία παράσταση κωμική που περιγράφει την προσπάθεια του κόμη Αλμαβίβα να κερδίσει με τη βοήθεια του Φίγκαρο τη νεαρή Ροζίνα από τα νύχια του γερο-Μπαρτόλο.

Ακροπόλ

Ιπποκράτους 9-11

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.