Η Μαρία Ναυπλιώτου είναι η "Φιλουμένα Μαρτουράνο"

Με τον Μελέτη Ηλία και έναν ωραίο θίασο συμπρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου απο τα τέλη Οκτωβρίου, αναλαμβάνοντας τον κεντρικό ρόλο του αριστουργήματος του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο στην παράσταση που σκηνοθετεί στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.

Φιλουμένα Μαρτουράνο Ελίνα Γιουνανλή©

Η επιτυχημένη συνεργασία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και της Μαρίας Ναυπλιώτου βρίσκει την σκηνική της συνέχεια στην γλυκόπικρη κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο "Φιλουμένα Μαρτουράνο", όπου η βραβευμένη ηθοποιός αναλαμβάνει τον ομώνυμο ρόλο σε δική του σκηνοθεσία. Mια γυναίκα-σύμβολο και παράλληλα ένα ρόλο ορόσημο για την καριέρα κάθε ηθοποιού, που έχουν ερμηνεύσει μεγάλα ονόματα της υποκριτικής όπως η Σοφία Λόρεν. Στο πλευρό της στο ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο θα βρεθεί επί σκηνής ο Μελέτης Ηλίας, ιδανικός για τη διανομή, σύμφωνα με τους συντελεστές της παράστασης. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 26 Οκτωβρίου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.

Φιλουμένα Μαρτουράνο
Ελίνα Γιουνανλή©

Λαμπρό δείγμα του ιταλικού νεορεαλισμού που συμπυκνώνει στις σελίδες της μια ολόκληρη εποχή, η Φιλουμένα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου που διαχρονικά συγκινεί το κοινό, ακόμα κι αν έχουν περάσει 77 χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα στη Νάπολη (1946).

Φιλουμένα Μαρτουράνο
Ελίνα Γιουνανλή©

Η Φιλουμένα Μαρτουράνο ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου εμπόρου Ντομένικο Σοριάνο. Τώρα, έπειτα από αρκετά χρόνια κοινού βίου, διεκδικεί τη θέση που της αξίζει. Ένα απρόσμενο μυστικό ανατρέπει τις ισορροπίες και αλλάζει τα δεδομένα, στο έργο που βάζει στο μικροσκόπιο τη γυναίκα, τις προβληματικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές και τα στερεότυπα φέρνοντας αντιμέτωπους δύο κόσμους με όχημα τη σπουδαία  γλώσσα του συγγραφέα.

Φιλουμένα Μαρτουράνο
Ελίνα Γιουνανλή©

Συμπρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νεφέλη Μαϊστράλη, Ιωάννα Τζίκα, Βασίλης Ντάρμας, Βασίλης Μηλιώνης, Βαγγέλης Δαούσης. Η μετάφραση είναι της Ειρήνης Μποζοπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδίρη, οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου και η μουσική του Πάνου Γκίνη.

Φιλουμένα Μαρτουράνο
Ελίνα Γιουνανλή©

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Φιλουμένα Μαρτουράνο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Λαμπρό δείγμα του ιταλικού νεορεαλισμού που συμπυκνώνει στις σελίδες της μια ολόκληρη εποχή, η Φιλουμένα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου που διαχρονικά συγκινεί το κοινό, ακόμα κι αν έχουν περάσει 77 χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα στη Νάπολη (1946). Η Φιλουμένα Μαρτουράνο ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου εμπόρου Ντομένικο Σοριάνο. Τώρα, έπειτα από αρκετά χρόνια κοινού βίου, διεκδικεί τη θέση που της αξίζει. Ένα απρόσμενο μυστικό ανατρέπει τις ισορροπίες και αλλάζει τα δεδομένα, στο έργο που βάζει στο μικροσκόπιο τη γυναίκα, τις προβληματικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές και τα στερεότυπα φέρνοντας αντιμέτωπους δύο κόσμους με όχημα τη σπουδαία γλώσσα του συγγραφέα.

«Δημήτρης Χορν»

Αμερικής 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.