Η ομάδα Ντουθ ξαναγράφει το "Με δύναμη από την Κηφισιά" για την εποχή του delivery

Η ομάδα Ντουθ φέρνει το "Με δύναμη από την Κηφισιά" στο σήμερα, με μια κωμωδία γεμάτη φίλους, delivery, cocktails και υπαρξιακές αναζητήσεις.

Με δύναμη από την Κηφισιά

Η ομάδα Ντουθ παίρνει το εμβληματικό "Με δύναμη από την Κηφισιά" των Κεχαΐδη και Χαβιαρά και το φέρνει στο σήμερα με το "The Delivery Edition", που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο 104. Χωρίς νοσταλγική διάθεση και χωρίς να αντιμετωπίζει το πρωτότυπο σαν μουσειακό έκθεμα, η νέα παράσταση κρατά την αφετηρία του έργου και τη μεταφέρει σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος, κατανάλωση, εμμονές, έρωτα και υπαρξιακές αναζητήσεις.

Η Μαρία, η Μυρτώ, η Ευδοξία, η Ιωάννα και ο Ρωμανός βρίσκονται μαζί ένα βράδυ, προσπαθώντας να διαχειριστούν το απόλυτο παρόν και να κάνουν manifest τις επιθυμίες τους. Είναι κουρασμένοι, αλλά αισιόδοξοι. Ή τουλάχιστον προσπαθούν να παραμείνουν έτσι, ενώ γύρω τους όλα μοιάζουν λίγο αβέβαια.

Τσιγάρα και σοκοφρέτες, cocktails και σούσι, pop είδωλα, ψυχαναλυτικές συζητήσεις, βαράκια γυμναστικής, videoclips, ασκήσεις ψυχραιμίας και πολύ latin χορός συνθέτουν μια βραδιά όπου οι μεγάλες υπαρξιακές αγωνίες συναντούν τις πιο πεζές ανάγκες της καθημερινότητας. Τι σημαίνει σήμερα νεύρωση; Πώς είναι να μεγαλώνεις; Υπάρχουν πραγματικά αδιέξοδα στον καπιταλισμό; Ποια συμβουλή λειτουργεί καλύτερα στα ερωτικά; Και, κυρίως, ποιος χτυπάει πάλι το κουδούνι;

Το "The Delivery Edition" συστήνεται ως μια αυτοσχέδια κωμωδία για τη φιλία, την κατανάλωση και τις φαντασιώσεις που φτιάχνουμε για να αντέξουμε την πραγματικότητα. Γιατί, μέσα σε όλα όσα αλλάζουν, υπάρχουν ακόμη οι φίλοι και οι φίλες που μένουν δίπλα μας. Και, φυσικά, η παρηγοριά του επόμενου delivery.

Τη σύλληψη και τη σκηνοθεσία υπογράφουν η Βάσια Ατταριάν και η Μυρτώ Μακρίδη, ενώ στη σκηνή βρίσκονται οι performers Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ρωμανός Καλοκύρης, Μυρτώ Μακρίδη, Ιωάννα Ραμπαούνη και Μαρία Φιλίνη, οι οποίοι συνδιαμορφώνουν και το κείμενο. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Δημήτρη Τάσαινα, ενώ η Έλενα Γεροδήμου αναλαμβάνει την επιμέλεια κίνησης και τις χορογραφίες.

TheDeliveryEdition

Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδιάζει η Αλεξία Χρυσοχοΐδου, βοηθός σκηνοθετριών είναι η Κέλλυ Παπαδοπούλου και την επιμέλεια make up υπογράφει η Εύη Ζαφειροπούλου. Τις φωτογραφίες έχει αναλάβει η Ευτυχία Βλάχου, το video και το trailer οι Νίκος Κολιούκος και Αλεξάνδρα Ρίμπα, την επικοινωνία η Ελένη Τεμπονέρα και τη γραφιστική ταυτότητα ο Οgust.

Και επειδή η παράσταση θέλει να διατηρήσει την αίσθηση μιας βραδιάς που εξελίσσεται σχεδόν σαν να συμβαίνει μπροστά μας, το μπαρ του Θεάτρου 104 παραμένει ανοιχτό κατά τη διάρκειά της. Μπορείς να πιεις ένα ποτό, να μπεις, να βγεις, να επιστρέψεις ή, γιατί όχι, να παραγγείλεις και κάτι να φας.

Σημείωμα Σκηνοθετριών

 

Ο Κεχαίδης έχει πει κάποτε ότι όταν άκουγε "Κηφισιά" πίστευε πως σημαίνει "εκεί που φυσάει". Ας πούμε λοιπόν ότι Κηφισιά είναι εκεί που έχει οξυγόνο. Σε αυτή τη φάση λοιπόν για μας οξυγόνο έχει η κωμωδία, το παρόν, η τραγικά αστεία αγωνία της υπαρξιακής νοηματοδότησης, οι ασκήσεις ψυχραιμίας, η ανανέωση των όρκων φιλίας, το manifest των επιθυμιών στο τώρα, όποιες κι αν είναι αυτές. Όπως και στο με Δύναμη από την Κηφισιά, έτσι κι εδώ τα πρόσωπα καταναλώνουν χρόνο, μαζί, και κάνουν χρήση ενός "βέτο" που υπάρχει στις βαθιές φιλίες, το βέτο που λέει "θα μείνω μαζί σου να πούμε τα ίδια και τα ίδια, θα ακούσω και θα ακούσεις κι εσύ". Τα πρόσωπα δεν νοσταλγούν τίποτα. Καταναλώνουν – όπως είναι φυσικό – στο σήμερα, μια τεράστια σειρά από delivery. Τα προϊόντα εναλλάσσονται με νευρώσεις, αποκαλύψεις, ψυχοθεραπευτικές ασκήσεις, μεγάλες γενικεύσεις και κοινοτοπίες – αυτό που συμβαίνει δηλαδή όταν μια παρέα φίλων παλεύει να επιβιώσει μια Δευτέρα βράδυ μέσα στον ύστερο καπιταλισμό. Για μας δεν χρειάζεται να συμβαίνουν πολλά. Ίσως αυτό ακριβώς να συμβαίνει. Και μέσα σε αυτή τη μικρή ακινησία, εξακολουθούμε να επιστρέφουμε ο ένας στον άλλον. Όχι επειδή σώζουμε πάντοτε ο ένας τον άλλον. Αλλά ίσως επειδή η συνήθεια της συντροφικότητας αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από την ιδέα της ατομικής ευτυχίας. Το υπόλοιπο μένει ανοιχτό. Όπως μια ταινία που τελειώνει χωρίς να εξηγεί αν οι ήρωες έφυγαν ή απλώς άλλαξαν θέση.

Πληροφορίες:

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15

Διάρκεια παράστασης:  140 λεπτά (καθόλη τη διάρκεια της παράστασης επιτρέπεται η κατανάλωση ποτού και η είσοδος-έξοδος των θεατών)

Εισιτήρια: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έργον: Μπήκαμε πρώτοι στο ατμοσφαιρικό θέατρο της Ακαδημίας

Βρέθηκα στο "εργοτάξιο" του Έργον ενώ τα συνεργεία δούλευαν πυρετωδώς. Ανάμεσα σε σκόνες, μαστόρους και εργαλεία, ο Γιώργος Βάλαρης μου αποκάλυψε το νέο του όραμα, μετατρέποντας έναν ιστορικό χώρο σε καταφύγιο πολιτισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
26/09/2026

Η Λίλια Τσιγάρα μάς καλεί να… μεγαλώσουμε, γελώντας

Τρεις ξεκαρδιστικές παραστάσεις στις 1, 15 και 29 Οκτωβρίου μετατρέπουν τις Πέμπτες σε βραδιές γέλιου.

Ο Διονύσης Μακρής αποκαλύπτει τον "Κύκλο των Ανώνυμων Εξαρτήσεων"

Ο Διονύσης Μακρής ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Μετς με ένα προσωπικό έργο για την ταυτότητα, την εξάρτηση, την αλήθεια και την ανάγκη να ξαναβρείς τον εαυτό σου.

"Κάνε λίγο πιο ’κει": Η νέα παράσταση της ομάδας Mutabor γεμίζει το ΠΛΥΦΑ με πτώματα

Μια αλλόκοτη ιστορία για τους ρόλους που μας επιβάλλονται, τις οικογενειακές αγκυλώσεις και το τίμημα της ελευθερίας έρχεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο Πάνος Βλάχος επιστρέφει στη σκηνή με το "Άλεξ/Αλέξανδρος"

Ο Πάνος Βλάχος πρωταγωνιστεί στη νέα παράσταση της Λητώς Τριανταφυλλίδου για τη βία, με την προπώληση του Δεκεμβρίου να είναι πλέον διαθέσιμη.

8η χρονιά "170 Τετραγωνικά (Moonwalk)": Νέες φωτογραφίες από το sold-out φαινόμενο

To οικογενειακό "ρινγκ" του Γιωργή Τσουρή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, επιστρέφει για 8η χρονιά στη θεατρική Αθήνα, σε νέα στέγη.

"Φαιά Νεύρωση" στο Θέατρο Λύχνος: Η Ρούλα Πατεράκη σκηνοθετεί την εμμονή της εικόνας

Από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, το βιβλίο της Έρσης Νιαώτη μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Λύχνος. Ένας καυστικός μονόλογος για τη σύγχρονη εμμονή με την αποδοχή και το "φαίνεσθαι".