"Ανάμεσα σε δυο κόσμους" από την Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Ανάμεσα σε δυο κόσμους

Άρεσε στο θεατρόφιλο κοινό η διασκευή και η σκηνοθεσία που πρότεινε η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη στη διάσημη κλασική νουβέλα του Ιβάν Τουργκένιεφ, "Ανάμεσα σε δυο κόσμους", και για το λόγο αυτό αποφάσισε να επαναλάβει την περσινή επιτυχία με πρωταγωνιστές Φιλίππα Κουτούπα, Νίκη Παλληκαράκη, Σοφία Πανάγου, Ορέστη Τρίκα (ο οποίος αντικαθιστά τον Δημήτρη Μανδρινό) και τον Βαγγέλη Κρανιώτη (που ανέλαβε το ρόλο του Ορ. Τρίκα). Το κύκνειο άσμα του Ρώσου συγγραφέα είναι μια ερωτική και μεταφυσική ιστορία και πλαισιώνεται μουσικά από τις νοσταλγικές συνθέσεις του Φρεντερίκ Σοπέν, ο οποίος έζησε την ίδια περίοδο με τον δραματουργό.

Ανάμεσα σε δυο κόσμους

Το έργο μας μεταφέρει στη Μόσχα του 1878. Ο νεαρός Γιάκοφ, έχοντας χάσει τους γονείς του, ζει εδώ και επτά χρόνια απομονωμένος στο σκοτεινό του δωμάτιο. Μοναδική του επαφή και επικοινωνία είναι με τη θεία του με την οποία και συγκατοικεί και με τον πληθωρικό φίλο του ο οποίος τον επισκέπτεται συχνά. Σε μία από τις σπάνιες εξόδους του ο Γιάκοφ συναντά την Κλάρα, ένα ανερχόμενο αστέρι της όπερας και μπροστά του ανοίγεται ένα φωτεινό μονοπάτι το οποίο δεν είχε ως τότε εξερευνήσει. Ο φόβος και ο εγωισμός του όμως θα τον κρατήσουν δέσμιό τους ώσπου ο Έρωτας, αναιρώντας τις φυσικές σταθερές του γήινου κόσμου, θα του αποκαλύψει τη λυτρωτική δύναμή του. Το "Ανάμεσα σε δυο κόσμους" είναι ένα έργο που μπορείτε να δείτε και, με έφηβους θεατές. Θα κάνει πρεμιέρα, στις 18 Οκτωβρίου, στο Σύγχρονο Θέατρο. Προσφορά όλα τα εισιτήρια Οκτωβρίου € 12 με προπώληση από την Τicketmaster.
 

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.