Τα πρώτα sold-out και οι πρώτοι προβληματισμοί

Τεχνόπολη

Ωραίο συναίσθημα, αν είσαι δημοσιογράφος του πολιτιστικού τουλάχιστον, να ψάχνεις τελευταία στιγμή να πας να δεις το "Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες" στο θερινό της γειτονιάς σου και να μη βρίσκεις εισιτήριο! Με το "Minions 2" να συνεχίζει να σκίζει και τις Καραβίδες να ξεκινούν δυναμικά και στο εγχώριο box-office, οι κινηματογράφοι παίρνουν μια ανάσα. Στο σινεφίλ μέτωπο "Το Τρίγωνο της Θλίψης" του Ρούμπεν Έστλουντ, ο πολυαναμενόμενος Χρυσός Φοίνικας των φετινών Καννών, που έχει και ελληνικό άρωμα αφού μέρος των γυρισμάτων έγιναν στην Εύβοια, έρχεται στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα, ενώ μετράμε αντίστροφα για τις Νύχτες Πρεμιέρες – αφού κατά τα άλλα το φθινόπωρο δεν αναμένονται ιδιαίτερα μεγάλες ταινίες. 

Διαβάστε Επίσης

Θεατρικά, η σεζόν αναμένεται ιδιαίτερα πληθωρική, με ιντριγκαδόρικα στοιχήματα, μεγάλες παραγωγές, νέες δουλειές από καλλιτέχνες που έκαναν τη διαφορά πέρυσι και ακολουθούνται από ένα νέο δυναμικό κοινό, ανακατάταξη στις θεατρικές πιάτσες με καινούργιες επενδύσεις... Οι περισσότεροι παραγωγοί σπεύδουν να κάνουν πρεμιέρες νωρίς τον Οκτώβριο θέλοντας να κρατήσουν το ρεύμα της καλοκαιρινής σεζόν που πήγε καλά αλλά και να προλάβουν την κρίση. Δεν λείπουν και εκείνοι βέβαια που κρατούν μια πιο προσεκτική στάση χωρίς μεγάλες επενδύσεις. Στο τεύχος που έρχεται στις 15/9 θα σας έχουμε ένα πρώτο ρεπορτάζ με τις πιο πολυαναμενόμενες παραστάσεις, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Ηρώδειο
Ⓒ Θωμάς Δασκαλάκης

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές θα μοιραστούν ακόμη περισσότερο φέτος μεταξύ θεάτρου και τηλεόρασης, με ορισμένους από τον θεατρικό χώρο να βλέπουν με ανασφάλεια τη μεγάλη τηλεοπτική επένδυση στην καλή μυθοπλασία, θεωρώντας ότι, σε συνδυασμό με τον covid βέβαια, ήδη από πέρυσι έπαιξε ένα ρόλο στη μειωμένη προσέλευση σε ορισμένες παραστάσεις. Από την άλλη, πρόσωπα με καριέρα στο θέατρο που πρωταγωνιστούν σε δυνατές σειρές αναμένεται να φέρουν ένα κοινό στις παραστάσεις στις οποίες παίζουν φέτος. Σε κάθε περίπτωση, οι θεατρόφιλοι, παλιοί και νέοι, θεωρούμε ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στις δουλειές που αξίζουν, ενώ η πολύ δυνατή και φέτος τάση των επαναλήψεων θα δώσει την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους να δουν τις παραστάσεις που συζητήθηκαν και έγιναν γρήγορα sold-out. 

Διαβάστε Επίσης

Τα Αισχύλια μας προθερμαίνουν για τη χρονιά της Ελευσίνας το 2023 και η επιστροφή της ενισχυμένης σε συμμετοχές Art Athina στο Ζάππειο την άλλη εβδομάδα, ύστερα από δυο χρόνια online παρουσίας, δίνει το σύνθημα για μια live εικαστική σεζόν. Μουσικά, πάλι, καθώς οδεύουμε προς την πολυαναμενόμενη συναυλία των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο, ο Σεπτέμβριος ανήκει παραδοσιακά στα live με δημοφιλή ελληνικά ονόματα, από τη sold-out Μαρινέλλα και το ήδη εξαντλημένο αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη από τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Ηρώδειο μέχρι τους χιπχοπάδες και τους έντεχνους να γεμίζουν την Τεχνόπολη και τα ανοιχτά θέατρα και μια διάθεση πάρτι να επικρατεί σε πολλές συναυλίες. 
Μιλώντας για πάρτι, ο καλύτερος τρόπος να υποδεχθούμε τη σεζόν, ξορκίζοντας όλα τα κακά σενάρια που μας βομβαρδίζουν, δεν είναι άλλος από το Athens Comedy Festival που, όπως θα δείτε και στο θέμα που ετοιμάσαμε, εγγυάται ότι θα γελάσουμε πολύ, με πάνω από 40 κωμικούς να δίνουν ραντεβού στο Faliro Summer Theater από τις 16 έως τις 18/9. 
Καλή σεζόν να έχουμε!        

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.