Ο Νίκος Κουρής σκηνοθετεί για πρώτη φορά, στο Θέατρο Αθηνών

Την «Μοναξιά της δύσης» του Μάρτιν ΜακΝτόνα επέλεξε για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ο ταλαντούχος ηθοποιός με συμπρωταγωνιστές τους Χρήστο Μαλάκη, Γιώργο Ηλιόπουλο, Δανάη Μιχαλάκη από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αθηνών.

Μοναξιά της δύσης Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος©

Στο Θέατρο Αθηνών κάνει φέτος το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ο ταλαντούχος ηθοποιός Νίκος Κουρής επιλέγοντας την "Μοναξιά της δύσης" του Μάρτιν ΜακΝτόνα και τους Χρήστο Μαλάκη, Γιώργο Ηλιόπουλο και Δανάη Μιχαλάκη για συμπρωταγωνιστές από 7 Οκτωβρίου. Δύο αδέλφια έρχονται σε σύγκρουση στο βίαιο αλλά και άγρια ευαίσθητο, με ανέλπιστο σασπένς και εξωφρενικό χιούμορ έργο του πολυβραβευμένου –για τη "Βασίλισσα της ομορφιάς", τον "Πουπουλένιο" και τον "Υπολοχαγό του Ίνισμορ"– Ιρλανδού συγγραφέα. 

Μοναξιά της δύσης Νίκος Κουρής
Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος©
Νίκος Κουρής

Η αγριότητα που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις εμπνέει κατά κύριο λόγο τον καταξιωμένο διεθνώς θεατρικό συγγραφέα, παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα πως το σινεμά είναι ο τρόπος έκφρασης που προτιμά. Το 2018 θριάμβευσε στις Χρυσές Σφαίρες με το "Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι", ενώ ξεχώρισε για την "Αποστολή στην Μπριζ" του 2008. Η αιχμηρή και ανατρεπτική ματιά του πάνω στα πράγματα και η ικανότητά του να μπολιάζει τη μαύρη κωμωδία με τον ακραίο ρεαλισμό δεν είναι τυχαίο ότι τον έκαναν να ξεχωρίσει από νωρίς, κερδίζοντας μάλιστα σε ηλικία 26 μόλις ετών βραβείο ως πολλά υποσχόμενος συγγραφέας, ενώ το Βασιλικό Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου του πρόσφερε θέση μόνιμου συνεργάτη. 

Μοναξιά της δύσης Χρήστος Μαλάκης
Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος©
Χρήστος Μαλάκης

Η υπόθεση

Σε μια μικρή πόλη της Κονεμάρα, στην κομητεία του Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, δυο αδέλφια, ο Κόλμαν (Χρήστος Μαλάκης) και ο Βαλίν (Νίκος Κουρής), που διασκεδάζουν να αλληλοσπαράζονται, παίζοντας με τα όρια τους, προσπαθούν να συνυπάρξουν. Ένας ιερέας, ο Ουέλς (Γιώργος Ηλιόπουλος), με κρίση πίστης και ένα περίεργα έξαλλο κορίτσι, η Γκερλίν (Δανάη Μιχαλάκη), θα τους φέρουν αντιμέτωπους με μια δύσκολη δοκιμασία, προκειμένου να τους βοηθήσουν. Τα δυο αδέλφια, μέσα στο πατρικό τους σπίτι, θα αναμετρηθούν μέχρι τελικής πτώσης… 

Μοναξιά της δύσης Δανάη Μιχαλάκη
Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος©
Δανάη Μιχαλάκη

Οι συντελεστές

Η Λένια Ζαφειροπούλου υπογράφει τη μετάφραση, η Όλγα Μπρούμα τα σκηνικά, η Ματίνα Μέγκλα τα κοστούμια, ο Θοδωρής Ρέγκλης την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ο Αλέκος Γιάνναρος τους φωτισμούς. 

Μοναξιά της δύσης Γιώργος Ηλιόπουλος
Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος©
Γιώργος Ηλιόπουλος

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.

34 θεατρικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα μετά το Πάσχα

Ο Μάιος έρχεται με δώρα και μάλιστα θεατρικά. Συγκεντρώσαμε τις πρεμιέρες που έρχονται και οι επιλογές είναι πολλές. Στο κλείσιμο μιας σεζόν με πολλές sold out παραγωγές, φροντίστε να κλείσετε άμεσα τα εισιτήριά σας, αλλά και ένα UberTaxi μέσω της υπηρεσίας προκράτησης Uber Reserve, ώστε να παραμείνετε πιστοί στο ραντεβού σας με την 6η τέχνη.