Ο sold out "Προμηθέας Δεσμώτης" στην Αθήνα

Σε ποια θέατρα της Αττικής θα δούμε την εκρηκτική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη;

Προμηθέας Δεσμώτης

Με περισσότερους από 50.000 θεατές μόνο την προηγούμενη χρονιά, ο "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και σε παραγωγή του Θεάτρου Πορεία σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, συνεχίζει την θριαμβευτική πορεία του σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Αττική. Ξεκινώντας από τη Νέα Μάκρη στις 3 Σεπτεμβρίου θα δώσει συνολικά 9 παραστάσεις στα ανοιχτά θέατρα του λεκανοπεδίου: 6/9 Faliro Summer Theater, 12/9 Ηλιούπολη, 13/9 Βεάκειο, 14/9 Βριλήσσια, 16/9 Κατράκειο, 17-18/9 Παπάγου, 19/9 Θέατρο Βράχων.

Διαβάστε Επίσης

Μέσα από το παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον αναδεικνύονται τα πρόσωπα μιας παλιάς μα πάντα επίκαιρης ιστορίας, όπως σημειώνει ο Άρης Μπινιάρης. Αυτής του Προμηθέα που χάρισε τη φωτιά στους ανθρώπους, δίνοντας για πρώτη φορά στην Ιστορία μάχη για την ελεύθερη βούληση και την αυτοπραγμάτωση ενάντια στην τυραννική εξουσία του Δία, γι’ αυτό και ως τιμωρία βρέθηκε αλυσοδεμένος στον Καύκασο. Μια ιστορία "που μπορεί να ακουστεί ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον” σύμφωνα με τον σκηνοθέτη που αξιοποιεί στην παράσταση την μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα.

Προμηθέας Δεσμώτης
Έφη Γούση©

Σε αυτήν την βαθιά ανθρωποκεντρική παράσταση υψηλών εντάσεων που αποτυπώνει μια οριακή στιγμή της ανθρωπότητας, εστιάζοντας στην ανθρώπινη δύναμη και την ανατολή ενός καινούργιου κόσμου, όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α”, συμπρωταγωνιστούν οι Άρης Μπινιάρης (Κράτος), Κωνσταντίνος Γεωργαλής (Βία), Δαυίδ Μαλτέζε (Ήφαιστος), Αλέκος Συσσοβίτης (Ωκεανός), Νάνσυ Μπούκλη (Ιώ), Ιωάννης Παπαζήσης (Ερμής). >> Διαβάστε όσα μας έλεγε πριν απο ένα χρόνο για την παράσταση σε μια από τις πρόβες του "Προμηθέα Δεσμώτη".

Προμηθέας Δεσμώτης
Έφη Γούση©

Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Φώτη Σιώτα ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Σταμάτης Φουσέκης. Τα σκηνικά είναι της Μαγδαληνής Αυγερινού, τα κοστούμια υπογράφει η Βασιλική Σύρμα, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου, ενώ την κίνηση και τις χορογραφίες η Εύη Οικονόμου.

Διαβάστε Επίσης

Στον Χορό συμμετέχουν οι Δήμητρα Βήττα, Ελένη Βλάχου, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Δημάτη, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Δάφνη Νικητάκη, Γρηγορία Μεθενίτη, Αλεξία Σαπρανίδου, Θάλεια Σταματέλου.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Προμηθέας Δεσμώτης

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 70 '

Η ιστορία της αντίστασης του αλυσοδεμένου ήρωα στην τυραννική εξουσία του Δία αναδεικνύεται μέσα από το ρυθμό του ποιητικού λόγου σε μια παράσταση με έντονη μουσική υφή που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 50.000 θεατές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.