Τρεις φθινοπωρινές δράσεις στην Ελευσίνα

Ε-ΦΥΓΑ Μικρασία

Η 2023 Ελευσίς έχει ετοιμάσει το φθινόπωρο του 2022 ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει Εικαστικές Εκθέσεις, Θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα. Από το γενικό πρόγραμμα εστιάσαμε σε τρεις προτάσεις που θα γοητεύσουν τους εραστές της θεατρικής τέχνης. 

Μυστήριο 38 | Μουσική των σπιτιών: Στη Σύνθετη Δράση Τέχνης υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Γεωργίας Μαυραγάνη, το κοινό καλείται να συμμετέχει σε επιτόπιες διαδρομές μέσα στους Συνοικισμού της πόλης ακούγοντας επιλεγμένες μουσικές που διαχέονται στον δημόσιο χώρο μέσα από τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών (24 και 25 Σεπτεμβρίου).

Μυστήριο 13 |Ε-ΦΥΓΑ Μικρασία: Ένα σημαντικό θεατρικό χρονικό σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου για τις εξαναγκασμένες μετεγκαταστάσεις και την προσφυγιά που σφράγισε την Ελευσίνα από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα, επιστρέφει στους συνοικισμούς της πόλης. Πόντιοι και οι Μικρασιάτες άλλαξαν τη ζωή της Ελευσίνας και δίνουν τη θέση τους στους σημερινούς πρόσφυγες που παλεύουν με τη σειρά τους να βρουν τη θέση τους στον κόσμο και την περιοχή. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενότητας RefuGe (Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου). 

Μυστήριο 82 |REBETIKO: Η κουκλοθεατρική παράσταση του Anima Theatre (FR), σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρακάντζα  "αφηγείται" την ιστορία του αναγκαστικού ξεριζωμού
και της άκαρπης επιβίωσης, και συλλαμβάνεται με τη μορφή Οδύσσειας. Μια περιπλανώμενη μετατόπιση στον χώρο και τον χρόνο, που αντλεί το υλικό της από προγενέστερες και σύγχρονες αφηγήσεις προσφύγων, αλλά και από τους ιδιαίτερους μουσικούς δρόμους της παράδοσής τους (22 Οκτωβρίου Bowling Art Center).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.