Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Περσεύς, Ταξίδι του νου

Όσοι έχετε τη διάθεση να συνδυάσετε τη βόλτα στους Αγίους Θεοδώρους με μια θεατρική εμπειρία, η θεατρική ομάδα "Ναύς" θα παρουσιάσει, το Σάββατο 20 Αυγούστου (ώρα 9 μ.μ.), την 55λεπτη παράσταση "Περσεύς, Ταξίδι του νου" στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τη συγγραφή των κειμένων και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ευγενία Σάλτα, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι Αλέξανδρος Δάλλας, Μαρισία Σπίνου, Αθηνά Μήλεση και Δημήτρης Μανώλης. ΄

Ο Περσέας είναι ο μυθικός ήρωας που έκοψε το κεφάλι της Μέδουσα, η οποία δεν ήταν πάντα ένα τέρας με φίδια αντί για μαλλιά, που πέτρωνε όποιον την κοιτούσε. Μετατράπηκε σε αυτό, αφού ο Ποσειδώνας την καταδίωξε και τη βίασε στο ναό της Αθηνάς. Η Αθηνά αρνήθηκε να τιμωρήσει τον Ποσειδώνα για την επίθεσή του και αντ' αυτού κατηγόρησε και τιμώρησε τη Μέδουσα για ένα έγκλημα που η ίδια ήταν το θύμα. Έτσι, λοιπόν, η Αθηνά μετέτρεψε τη Μέδουσα σε τέρας και ο Περσέα είναι ο άντρας, ο οποίος τη σκότωσε και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το ισχυρό κεφάλι της ως όπλο.

Περσεύς, Ταξίδι του νου


Οι συντελεστές της παράστασης "διάβασαν" το μύθο του Περσέα ως "ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης μέσω της ενηλικίωσης. Ο Περσέας κινεί γη και ουρανό προκειμένου να σώσει τη μητέρα του Δανάη. Η αποφασιστικότητα και η τόλμη του είναι τα κύρια όπλα του συνάμα με την εύνοια των θεών. Μέσα από αυτά τα εμπόδια ενηλικιώνεται και τελικά έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό, ο οποίος αποσυμβολίζεται μέσω της Μέδουσας. Πιο συγκεκριμένα, ο αποκεφαλισμός της διαστρεβλωμένης εικόνας του εαυτού όταν καταρρέει η ματαιοδοξία ευνοεί την λειτουργία του ταχέως νου και της αντίληψης να επέλθει στα ανώτερα νοητικά επίπεδα".

Οι χορογραφίες και η κινησιολογία της παράστασης είναι της Μαρισίας Σπίνου, οι μουσικές δημιουργίες του Γιώργου Λιβανού, η ενδυματολογία είναι συν δημιουργία των Μαρισίας Σπίνου και Αλέξανδρου Δάλλα και η κατασκευή μάσκας του Δημήτρη Φίλιου "4M STUDIO". Η 4η σκηνή του έργου "Περσεύς, Ταξίδι του νου" είναι εμπνευσμένη από το έργο "Τερατούργημα" του Γιώργου Μπλάνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.