Δήμος Αθηναίων: Αυλαία για το πρόγραμμα "Όλη η Αθήνα μία Σκηνή"

Ορφέας Περίδης, Πέτρος Κλαμπάνης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, «Οι Παστρικές» από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, αλλά και θέατρο σκιών, είναι μερικές από τις προτάσεις της τελευταίας εβδομάδας του θεσμού «Όλη η Αθήνα μία Σκηνή».

Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς Γιώργος Σακκάς©

Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά, μέσα από το πρόγραμμα "Όλη η Αθήνα μια Σκηνή*", που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, κοινό και καλλιτέχνες συναντιούνται σε 17 γειτονιές της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για το πιο απολαυστικό αθηναϊκό πολιτιστικό καλοκαίρι με περισσότερες από εβδομήντα (70) εκδηλώσεις.

Διαβάστε Επίσης

 Κορυφώνεται την εβδομάδα 25-31 Ιουλίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων "Όλη η Αθήνα μια Σκηνή". Το θέατρο Κολωνού συνεχίζει να αποτελεί βασικό σημείο συνάντησης, με αφετηρία τη μουσικοθεατρική παράσταση "Τα άνθη της καταστροφής" σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 25/7. Την θεατρική σκυτάλη παίρνει την Τετάρτη 27/7, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν με την μουσικοθεατρική παράσταση "Οι Παστρικές" σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Την Πέμπτη 28/7 θα απολαύσουμε τον μπασίστα, συνθέτη, μουσικό του κόσμου Πέτρο Κλαμπάνη σε μία μοναδική συναυλία, ενώ την Παρασκευή 29/7 η ομάδα The Young Quill θα παρουσιάσει την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη σε μια μεταφορά και διασκευή για παιδιά και εφήβους.

Ειρήνη
"Ειρήνη" του Αριστοφάνη

Όμως, και το Σάββατο 30/7 πάμε στο θέατρο Κολωνού για μία μοναδική θεατρική εμπειρία με τη θεατρική μεταφορά του έργου "Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς" του Λέοντος Τολστόι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.  Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 31/7 και η αυλαία πέφτει με τη συναυλία "Όνειρο ήταν μα δεν το λησμονάμε", ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη  Μικρασιατική Καταστροφή με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία & Μαντολινάτα "Ο Διονύσιος Λαυράγκας" και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουντιαντίνα Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως "Ο Παναγής Βαϊνδιρλής – Τα Πολιτάκια", με τη συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών.

Στο θέατρο Κολωνού η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από την ticketservises.gr Διανομή δελτίων εισόδου θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο θέατρο.

Οι παστρικές
"Οι Παστρικές"

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα εκτός από το θέατρο Κολωνού και το Γήπεδο  Μπάσκετ Ελληνορώσων θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις που θα ενθουσιάσουν το κοινό. Την Τρίτη 26/7 θα απολαύσουμε τον Ορφέα Περίδη σε μία "εκρηκτική" συναυλία, ενώ την Τετάρτη 27/7 ο Δημήτρης Ζερβουδάκης θα μας ερμηνεύσει τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο. O σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς θα παρουσιάσει, την Πέμπτη 28/7, το πρωτότυπο έργο για όλη την οικογένεια "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες": Ο Καραγκιόζης συναντά τον Βερν! Τέλος, την Παρασκευή 28/7 η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της τζαζ σε μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά.

Το "μουσικό παρών" δίνει την τελευταία εβδομάδα των εκδηλώσεων και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, το οποίο θα συναντήσει το κοινό τη Δευτέρα 25/7 στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Το πρόγραμμα "Όλη η Αθήνα μια Σκηνή" πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 9 μ.μ | Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 8.30 μ.μ | opanda.gr, https://cultureisathens.gr/

Περισσότερες πληροφορίες

Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα ερμηνευτικό στοίχημα για τους δύο ηθοποιούς τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, που υποδύονται όλους τους ρόλους του αριστουργήματος του Τολστόι, για το θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, για πέμπτη συνεχή χρονιά στην επιτυχημένη παράσταση. Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξή του σείεται συθέμελα μέχρι που αποφασίζει ότι θα ξεγελάσει το θάνατο.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 80 '

Το διαχρονικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν μετατρέπεται σε ένα πολύχρωμο παραμύθι γεμάτο χιούμορ, ξεκαρδιστικές ατάκες και τους Burger Project ζωντανά με τις ανατρεπτικές μουσικές τους διασκευές.

Τα άνθη της καταστροφής

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 80 '

Οι μνήμες των Μικρασιατών από τη ζωή τους στα παράλια μέχρι την καταστροφή και την προσφυγιά ζωντανεύουν μέσα από τη μουσική τους παρακαταθήκη σε μια παράσταση-αφιέρωμα συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Ειρήνη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 75 '

Διασκευή της επίκαιρης αριστοφανικής κωμωδίας σε ένα σύγχρονο παραμύθι-ύμνο στην ομόνοια, την αγάπη και τον αλτρουισμό που εστιάζει στα πεδία ενδιαφέροντος των παιδιών και των εφήβων του σήμερα.

Οι παστρικές

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Η νέα παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης αντλεί από τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου, ιστορικά στοιχεία, μαρτυρίες και παραδοσιακά ακούσματα, για να φωτίσει τον αγώνα επιβίωσης των γυναικών προσφύγων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.