"Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα": Θανάσης Κουρλαμπάς και Αμαλία Νίνου σε ένα εμβληματικό ντουέτο

Το εμβληματικό έργο του Γουίλι Ράσελ ξεκινά την περιοδεία του σε σκηνοθεσία του Θανάση Κουρλαμπά από ένα διήμερο στο θέατρο Χυτήριο.

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα; Μιράντα Οικονομίδου©

Στο εμβληματικό έργο του Γουίλι Ράσελ "Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα;" πρωταγωνιστούν η Αμαλία Νίνου και ο Θανάσης Κουρλαμπάς, σε δική του σκηνοθεσία. Στην διάσημη ιστορία που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την ομώνυμη υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική μεταφορά του Λιούις Γκίλμπερτ με τους Μάικλ Κέιν και Τζούλι Γουόλτερς, δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντώνται. Εκείνος είναι ένας καθηγητής και επίτιμος Διδάκτωρ που αγαπάει το αλκοόλ, ο οποίος δέχεται να αναλάβει ένα μάθημα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για να συμπληρώσει το εισόδημα του. Εκείνη είναι μια νεαρή κομμώτρια που αποφασίζει να αλλάξει σελίδα στη ζωή της. Ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο ειναι αρκετό για να αλλάξει τη ζωή και των δύο.

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα;
Μιράντα Οικονομίδου©

Η ρομαντική κωμωδία για την παντοτινή μάχη του ανθρώπου να αγαπήσει και να αγαπηθεί, τις ανεπάρκειες του εκπαιδευτικού συστήματος και τον ταξικό διαχωρισμό, πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1980 από το θίασο Royal Shakespeare Company στο λονδρέζικο "The Warehouse”. Ο συγγραφέας δανείζεται στοιχεία από τον "Πυγμαλίωνα” που έγραψε ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο το 1913, βασισμένο στον ομώνυμο αρχετυπικό μύθο.
Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Τσακνής. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Μάρθας Φωκά. Μένει να αναρωτηθούμε ποιος θα εκπαιδεύσει ποιόν!

Μετά τις δύο πρώτες παραστάσεις στις 14 και 15/7, το "Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα;" επαναλαμβάνεται στις 28 και 29 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα;

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Η αναπάντεχη σχέση μιας 26χρονης κομμώτριας, η οποία αποφασίζει να γραφτεί στο πανεπιστήμιο για να καλυτερεύσει τη ζωή της, κι ενός μεσήλικα καθηγητή πανεπιστημίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.