Χορευτική μάχη στο The Ellinikon Experience Park

Το εμβληματικό πάρκο φιλοξενεί δύο εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και μας προσκαλεί να χορέψουμε σε ρυθμούς χιπ χοπ, αλλά και τζαζ, διοργανώνοντας μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία.

The big cypher Πηνελόπη Γερασίμου©

Η ανάπλαση του Ελληνικού συνιστά ένα έργο ορόσημο για τη χώρα, που εμπνέεται από το όραμα ενός νέου τρόπου ζωής για όλους τους πολίτες όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν ο πολιτισμός και οι τέχνες. Υπηρετώντας αυτό το όραμα και αποστολή, το The Ellinikon προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, που στην μακρόχρονη πορεία του έχει καθιερωθεί ως πυλώνας πολιτισμού στην Ελλάδα και διεθνώς. Το Φεστιβάλ, ένα από τα ιστορικότερα της Ευρώπης, έχει φιλοξενήσει τους σημαντικότερους δημιουργούς και καλλιτέχνες της Μουσικής, του Χορού και του Θεάτρου της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, προσελκύοντας χιλιάδες θεατές από ολόκληρο τον κόσμο.

The big cypher
Πηνελόπη Γερασίμου©

Διαβάστε Επίσης

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που διεξάγεται φέτος από την 1η Ιουνίου έως και τις 20 Αυγούστου, προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υψηλού κύρους. Για πρώτη φορά το The Ellinikon Experience Park θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικές δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Συγκεκριμένα, οι λάτρεις του χορού θα απολαύσουν την Πέμπτη 28 Ιουλίου τη "The Big Cypher", μια διαφορετική παράσταση χορού, υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου (χορευτή, χορογράφου και συμβούλου Χορού του Φεστιβάλ), όπου επαγγελματίες χορευτές της hip hop & street dance σκηνής θα συναντηθούν σε ένα ‘battle’, δηλαδή μια "χορευτική μονομαχία" η οποία θα ακροβατεί ανάμεσα στον αυτοσχεδιασμό, το performance και το παιχνίδι. Αντίστοιχα, οι λάτρεις της jazz θα απολαύσουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου, μια μοναδική μουσική βραδιά, με το τζαζ σεξτέτο του Νίκου Χατζητσάκου, που επιμελείται ο γνωστός σαξοφωνίστας και συνθέτης Δημήτρης Τσάκας. Η είσοδος και στις δυο εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Μελίνα Παΐζη, Chief Development and Investment Portfolio Officer, LAMDA Development, ανέφερε σχετικά: "Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την συνεργασία μας με έναν ιστορικό και εμβληματικό θεσμό όπως είναι το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου τιμώντας με αυτόν τον τρόπο και το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στα 67 χρόνια παρουσίας του. Η διαρκής στήριξη του πολιτισμού και των τεχνών αποτελεί προτεραιότητα για εμάς στην Lamda Development και στο The Ellinikon και μέσα από αυτή την συνεργασία φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας την χαρά της επαφής με την τέχνη με δρώμενα ανοιχτά και δωρεάν για όλους".

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου συμπλήρωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Φεστιβάλ ενώνει τις δυνάμεις του με το The Ellinikon και "βγαίνει” προς τη θάλασσα, με δύο εκρηκτικές εκδηλώσεις που είναι ειδικά σχεδιασμένες για εξωτερικό χώρο. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια μας και να φέρουμε σε επαφή κοινό όλων των ηλικιών με νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά και με το ίδιο το Φεστιβάλ, αναδεικνύοντας την συμβολή του στη διεθνή πολιτιστική σκηνή".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.