''Το μαύρο ταξίδι'' μια παράσταση, μια αληθινή μαρτυρία

Η Bijoux de kant μιλά για τις ζωτικές ανάγκες και την σκληρότητα του πολέμου.

Το Μαύρο Ταξίδι Ανδρέας Κανελλόπουλος©

Νέα Σμύρνη, Νέα Ιωνία … Ένας νέος κόσμος που φτιάχνεται στην Αθήνα από ξεριζωμένους ανθρώπους. Άνθρωποι που φέρνουν στοιχεία που διαμορφώνουν την ταυτότητα μας, όπως την ξέρουμε σήμερα. Το ταξίδι αυτό το βιώνουμε μέσα από την αφήγηση ενός ανώνυμου νέου που φεύγει από το χωριό του για να πάρει μέρος στην Μικρασιατική Εκστρατεία. Ο λόγος που συμμετέχει παραμένει άγνωστος όπως το όνομά του. Ένας άνθρωπος που μοιάζει έρμαιο των αποφάσεων και συμφερόντων. Η αφήγηση του βιώματος του και ενός εσωτερικού βλέμματος μέσα στα γεγονότα, καταφέρνει να απομακρυνθεί από αυτά.

Το μαύρο ταξίδι
Ανδρέας Κανελλόπουλος©

Η αληθινή αυτή μαρτυρία μεταφέρεται στην σκηνή με την παράσταση "Το μαύρο ταξίδι" με τους ηθοποιούς Θανάση Δόβρη, τον Βασίλη Μηλιώνη και η μουσικός Θεοδώρα Αθανασίου. Ο δημιουργός του κειμένου και κεντρικός ήρωας παραμένει ένας αφανής και σιωπηλός μάρτυρας της ιστορίας. Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η Bijoux de kant  είναι μια συνύπαρξη πολλών ιδεών, πολλών συναισθημάτων και πολλών εκφράσεων, δημιουργώντας ένα πεδίο που καλλιεργεί τον διάλογο ανάμεσα στις τέχνες -το θέατρο, τις καλές τέχνες, τη μουσική, το χορό και τη θεωρία της επιστήμης-. Ταυτόχρονα, η συνεργασία της με Έλληνες συγγραφείς διευρύνει τον ορίζοντα της ελληνικής δραματουργίας.

Το μαύρο ταξίδι
Ανδρέας Κανελλόπουλος©

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας στις 29 και 30 Ιουλίου (7.30 μ.μ.) με ελεύθερη είσοδο | Πληροφορίες & προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας είναι γεγονός

Ένα από τα λίγα θεατρικά φεστιβάλ που γίνονται στην ακριτική Θράκη με έμβλημα το "Γκατζολάκι" ενώνει όλους τους εραστές της θεατρικής τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/08/2022

Οι δυο παραστάσεις του Γιάννη Καλαβριανού που περιμένουμε

Τον Σεπτέμβριο αναμένουμε να δούμε στην Αττική τη "Μήδεια" του Μποστ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, αλλά και την περιπατητική παράσταση που ετοιμάζει "Αίμα στο αίμα".

Παράσταση γεμάτη συναίσθημα αφιερωμένη στη "Σαπφώ"

Μια διεθνής θεατρική παραγωγή αφιερωμένη στη θρυλική ερωτική ποιήτρια από τη Λέσβο, τη "Σαπφώ", παρουσιάζεται σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.

"Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός": Από τη Νάξο στον Βοτανικό

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί στο έργο "Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός" που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του εορτασμού του "Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Νάξο και το χειμώνα θα παιχτεί στο Vault.

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.