Με νέο καστ επανέρχεται η "Ποντικοπαγίδα" στον Νέο Ακάδημο

Ποντικοπαγίδα Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μόνο η Ράνια Οικονομίδου, ο Νίκος Πολυδερόπουλος και ο Χάρης Τζωρτζάκης έμειναν από το περσινό καστ της "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι, που παίχτηκε με επιτυχία στο θέατρο Νέος Ακάδημος και θα συνεχίσει από 1 Οκτωβρίου. Η σκηνοθέτις Κίρκη Καραλή ανανεώνει τη σκηνοθεσία της, για τρίτη χρονιά, και προετοιμάζει τους ηθοποιούς που επέλεξε να μπουν στον αινιγματικό, δαιδαλώδη κόσμο του έργου – σταθμός που ανεβαίνει σταθερά στο West End από το 1952: Μάριος Αθανασίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Σάννυ Χατζηαργύρη.

Η δράση μεταφέρεται στην ελληνική πραγματικότητα, συγκεκριμένα στην εποχή των '90s  και η δραματουργική επεξεργασία, του έργου, φωτίζει την πλοκή και το χιούμορ της συγγραφέως. Μέσα σε ένα δίωρο οκτώ καθημερινοί χαρακτήρες, βρίσκονται αποκλεισμένοι από το χιόνι σε ένα πανδοχείο στον Κιθαιρώνα. Ένα έγκλημα έρχεται να επισκιάσει τη διαμονή τους. Ο καθένας τους κρύβει μυστικά και προσπαθεί να αποφύγει τις παγίδες, ενώ όλοι μοιάζουν φαινομενικά αθώοι.


Ποντικοπαγίδα


"Η περίτεχνη αστυνομική πλοκή και το χιούμορ της συνδυάστηκαν σε μια ιστορία που σε πρώτο επίπεδο "καίει" τις εγκεφαλικές συνάψεις των θεατών, ενώ σε δεύτερο, σε κάνει να αναρωτιέσαι σε ποιον μπορείς να έχεις, τελικά, εμπιστοσύνη. Το δικό μου πείραγμα στο κείμενο δεν αγγίζει τα δομικά στοιχεία του έργου, ούτε την πλοκή και τους χαρακτήρες. Είχα τη διάθεση να φέρω το έργο πιο κοντά στον σημερινό θεατή αυτής της πόλης, αντικαθιστώντας όλες τις αγγλικές αναφορές με ελληνικές. Αυτό είχε ως συνέπεια και την αλλαγή των ονομάτων των ρόλων, όπου και πάλι, προέκυψε ένα παιχνίδι σε σχέση με την αλήθεια και το ψέμα - το τι είναι εντός και τι εκτός παράστασης, ας πούμε. Ένα παιχνίδι συνενοχής και αμφιβολίας με τους θεατές της παράστασης" δήλωνε με αφορμή τις περσινές παραστάσεις η Κίρκη Καραλή στο "α".

Η θεατρική απόδοση είναι του Αντώνη Γαλέου. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Αντώνη Παπακωνσταντίνου, τα σκηνικά/κοστούμια της Άσης Δημητρολοπούλου και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. Ηλεκτρονικές προπωλήσεις από τη viva.

Περισσότερες πληροφορίες

Ποντικοπαγίδα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Το αστυνομικό μυστήριο που θέλει οκτώ ήρωες εγκλωβισμένους σε ένα δολοφονικό παιχνίδι, μεταφέρεται στις αρχές της δεκαετίας του '90 σε μια πανσιόν της ελληνικής επαρχίας.

Νέος Ακάδημος

Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.