Αττικό Άλσος: Ένας μήνας γεμάτος θέατρο στο φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Το Θέατρο “Κατίνα Παξινού” φιλοξενεί 24 ξεχωριστές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για όλο τον Ιούλιο.

Μαρίκα Νίνου 'Μαρίκα Νίνου - Σαν άστρο' Alex Kat©

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας του θεάτρου στη σκηνή του Αττικού Άλσους "Κατίνα Παξινού” όπου 24 ξεχωριστές παραστάσεις θα ανέβουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής που ξεκινάει την 1η του μήνα. "Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον πολιτισμό. Φέτος, η καρδιά του αττικού καλοκαιριού θα χτυπήσει στο Θέατρο "Κατίνα Παξινού" στο Αττικό Άλσος. Ένα νέο κύτταρο τέχνης, ένας χώρος πολιτισμού τον οποίο η Περιφέρεια Αττικής αναβάθμισε με συστηματική δουλειά με στόχο να απολαμβάνουν οι πολίτες πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις". Τα λόγια του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη επιβεβαιώνει το πλούσιο, ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα που θα απολαύσουμε στο θέατρο "Κατίνα Παξινού" με τη συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών. 

Θεσμοφοριάζουσες
Δημήτρης Μακρής©
"Θεσμοφοριάζουσες"

Το Φεστιβάλ της Περιφέρεια Αττικής διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη με την αγαστή συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα, ο οποίος δήλωσε: "Ο πολιτισμός είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας και ως Περιφέρεια Αττικής, πιστεύουμε βαθιά ότι πρέπει επίσης να είναι και κορυφαία επιλογή. Προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργούμε όλες εκείνες τις συνθήκες και προϋποθέσεις ανάδειξης του πολιτισμού μας, μέσα και από την υλοποίηση του 1ου Φεστιβάλ στο Θέατρο "Κατίνα Παξινού" στο Αττικό Άλσος". 

Ιωάννης Καποδίστριας - στα βήματα ενός μεγάλου ηγέτη
Χρήστος Μποζίκης©
"Ιωάννης Καποδίστριας - στα βήματα ενός μεγάλου ηγέτη"

Όλες οι θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν στις 9 μ.μ. και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Οι κρατήσεις θέσεων γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής και της www.ticketservices.gr. 

 

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του μήνα θεάτρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Περισσότερες πληροφορίες

Χορευτική Πανούκλα/Dancing Plague

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 105 '

Με αφορμή το μυστηριώδες γεγονός της χορευτικής φρενίτιδας που κατέλαβε χιλιάδες πολίτες του Στρασβούργου το 1518, χτίζεται μια αλληγορία για τη φθαρτότητα της ανθρώπινης φύσης.

Μήδεια

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Μια ψυχαναλυτική προσέγγιση πάνω στην ευριπίδεια τραγωδία, σε μετάφραση Γ. Χειμωνά.

Άγουρα κεράσια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

H νεαρή Μαρία παραβιάζει τους κοινωνικούς κανόνες και δίνει αφορμές να διαταραχτεί η ισορροπία της οικογένειας και να ξεσκεπαστούν τα κρυμμένα μυστικά.

Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Η πολυταξιδεμένη παράσταση μιλά για τον πόλεμο και τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, μέσα από τη ματιά μιας γυναίκας που βίωσε την προσφυγιά.

Η μεγάλη πλεκτάνη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας της «Μεθόδου Γκρόνχολμ» υπογράφει μια πολιτική σάτιρα με απρόβλεπτη εξέλιξη που αποκαλύπτει τις σκευωρίες της διπλανής πόρτας.

Ακούω ήχον κώδωνος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Είκοσι ήρωες του Μποστ ζωντανεύουν σε μια σκηνική συρραφή αποσπασμάτων από το σύνολο του έργου του για την επέτειο των 50 χρόνων του Θεάτρου Στοά.

Η Λεονί εν αναμονή

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Η ευρηματική ηθογραφία της γαλλικής αστικής κοινωνίας των αρχών του εικοστού έχεις ως κεντρική ηρωίδα τη Λεονί, που αισθάνεται τους πρώτους πόνους του τοκετού. Εκνευρισμένη, εκφράζει κάθε τόσο περίεργες απαιτήσεις στον σύζυγό της, ο οποίος ανήκει σε κατώτερη τάξη. Τα πράγματα στη ζωή του ζευγαριού δεν είναι τόσο απλά, καθώς έχουν περάσει μόνο οκτώ μήνες από τον γάμο τους και ο πρόωρος τοκετός μπορεί να προκαλέσει σχόλια σχετικά με την αγνότητα της κόρης. Οι γονείς της Λεονί λογομαχούν, ώσπου καταφθάνει η ιδιόρρυθμη μαμή και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Στο τέλος, μία σειρά παρεξηγήσεων πρόκειται να οδηγήσει σε ένα αναπάντεχο φινάλε.

Στου Μποχώρη: Η Σμύρνη

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας από τους 1.500.000 πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή στήνει ένα ταβερνάκι με μουσική στον Πειραιά σε μια παράσταση βασισμένη σε μαρτυρίες.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Διασκευή του κλασικού έργου-ύμνος στην πίστη στον εαυτό μας με τη φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της μπάντας Αλγίμωτρα.

Μαρίκα Νίνου - Σαν άστρο

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 110 '

Η περιπετειώδης ζωή της ερμηνεύτριας, που κατέκτησε τη δική της θέση στον ανδροκρατούμενο χώρο του ρεμπέτικου, ζωντανεύει μέσα από πρωτότυπα κείμενα, ντοκουμέντα, ζωντανή μουσική, χορό και ακροβατικά.

Θεσμοφοριάζουσες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Οι Αθηναίες γυναίκες ετοιμάζονται να καταδικάσουν τον Ευριπίδη που τις κατηγορεί στις τραγωδίες του. Ο ίδιος, προκειμένου να τις αποτρέψει, μεταμφιέζει σε γυναίκα το συγγενή του Μνησίλοχο και τον στέλνει στη γιορτή των Θεσμοφορίων για να τον υπερασπιστεί.

Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Στο ηθογραφικό έργο του 1893, ο συγγραφέας πραγματεύεται τη σχέση μητέρας και κόρης, η οποία κλονίζεται όταν αποκαλύπτεται ότι την έχει μεγαλώσει κάνοντας το αρχαιότερο επάγγελμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.