Οι "Θεσμοφοριάζουσες" έχουν άγριες διαθέσεις στις πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Γιάννη Μπέζου

Δείτε αποκλειστικά τα πρώτα στιγμιότυπα από την κωμωδία του Αριστοφάνη που κάνει πρεμιέρα στο τέλος του Ιουνίου με έναν θίασο πρώτης γραμμής με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Λαέρτη Μαλκότση και 12 ακόμη ηθοποιούς.

Θεσμοφοριάζουσες Δημήτρης Μακρής©

Πιο μάχιμες από ποτέ και έτοιμες να ανέβουν στη σκηνή είναι οι αριστοφανικές "Θεσμοφοριάζουσες” με την σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Μπέζου, όπως αποδεικνύουν οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση. Η γυναικεία κωμωδία του Αριστοφάνη παρωδεί τον μεγάλο Ευριπίδη και τον τοποθετεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε μια άκρως κωμική και πολιτική κατάθεση στο έργο που γράφτηκε και διδάχτηκε το 411 π.Χ., μια εποχή δηλαδή που οι δημαγωγοί κατόρθωσαν να πείσουν το Δήμο να απαγορεύσει στους κωμικούς ποιητές να σατιρίζουν τα πολιτικά πρόσωπα ονομαστικά. Την πρεμιέρα της πανελλαδικής περιοδείας της παράστασης αναμένουμε στις 30 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Θεσμοφοριάζουσες
Δημήτρης Μακρής©

Ο μεγάλος κωμωδιογράφος εμφανίζει τον Ευριπίδη, που υποδύεται ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, να ζητά από έναν γέρο συγγενή του, τον Μνησίλοχο, που ερμηνεύει ο Γιάννης Μπέζος, να μεταμφιεστεί σε γυναίκα με τη βοήθεια του ποιητή Αγάθωνα (Λαέρτης Μαλκότσης) και να παρεισφρήσει στη γυναικεία γιορτή προς τιμήν της Δήμητρας, όπου έχει ως αποστολή να φέρει τις γυναίκες που τον συκοφαντούν εξαιτίας όσων γράφει για εκείνες στις τραγωδίες του με το μέρος του. Όταν ο Κλεισθένης (Παναγιώτης Κατσώλης) ενημερώνει τις γυναίκες ότι υπάρχει ένας μεταμφιεσμένος άντρας ανάμεσά τους. Η Κρίτυλλα (Φωτεινή Μπαξεβάνη) τον ανακρίνει τον Μνησίλοχο και η ταυτότητα του δεν αργεί να αποκαλυφθεί.

Θεσμοφοριάζουσες
Δημήτρης Μακρής©

Παίζουν επίσης οι Αλέξης Βιδαλάκης, Σταύρος Μαρκάλας και στον Χορό οι Νίκη Σερέτη, Γιάννα Παπαγεωργίου, Αρετή Πασχάλη, Λήδα Καπνά, Ντένια Στασινοπούλου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Ελένη Ζαχοπούλου, Μανταλένα Καραβάτου. Η μετάφραση του είναι Κ.Χ. Μύρη (Κώστα Γεωργουσόπουλου), την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς, σε ενορχήστρωση του Σταμάτη Σταματάκη. Ο Γιώργος Γαβαλάς έχει αναλάβει τα σκηνικά, η Βασιλική Σύρμα τα κοστούμια, η Σεσίλ Μικρούτσικου την κίνηση και ο Χρήστος Τσιόγκας τους φωτισμούς.

Θεσμοφοριάζουσες
Δημήτρης Μακρής©

Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας στην Αθήνα

30/6-1/7 Κηποθέατρο Παπάγου
3-4/7 Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής”
11/7 Θέατρο Βράχων
10/8 Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης
12/8 Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας
26/8 Faliro Summer Theater
29/8 Θέατρο Πέτρας
30/8 Βεάκειο
31/8 Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω ”Αλέξης Μινωτής”
3/9 Κατράκειο
5/9 Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης” - Ρέντη
7/9 Δημοτικό Θέατρο Κορυδαλλού "Θανάσης Βέγγος”
8/9 Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη" Νταμάρι Βριλησσίων

Θεσμοφοριάζουσες
Δημήτρης Μακρής©

Προπώληση μέσω viva.gr

Θεσμοφοριάζουσες
Δημήτρης Μακρής©

Θεσμοφοριάζουσες
Δημήτρης Μακρής©

Θεσμοφοριάζουσες
Δημήτρης Μακρής©

Θεσμοφοριάζουσες
Δημήτρης Μακρής©

Περισσότερες πληροφορίες

Θεσμοφοριάζουσες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Οι Αθηναίες γυναίκες ετοιμάζονται να καταδικάσουν τον Ευριπίδη που τις κατηγορεί στις τραγωδίες του. Ο ίδιος, προκειμένου να τις αποτρέψει, μεταμφιέζει σε γυναίκα το συγγενή του Μνησίλοχο και τον στέλνει στη γιορτή των Θεσμοφορίων για να τον υπερασπιστεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".