Με κωμωδία ανοίγει το θερινό Λαμπέτη

Γνωστοί πρωταγωνιστές μπλέκονται στην θεατρική «Μεγάλη πλεκτάνη» του Τζόρντι Γκαλθεράν. Η κωμωδία ανεβαίνει από τον Σταύρο Στάγκο στην «Θερινή Σκηνή Γ. Λεμπέση» στο Λαμπέτη.

Η μεγάλη πλεκτάνη

Στο θερινό Λαμπέτη της οδό Αλεξάνδρας δόθηκε το όνομα "Θερινή Σκηνή Γ. Λεμπέση" και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί αποτελεί αναγνώριση στο έργο του Γιώργου Λεμπέση, του αείμνηστου θεατρικού επιχειρηματία που αγάπησε πραγματικά το θέατρο. Ανδρώθηκε μέσα στα θέατρα σε δύσκολες εποχές, είχε Παιδεία, ήθος, γνώσεις πάνω στα θεατρικά κείμενα και στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές όπως με τον Νίκο Κούρκουλο, τη Ζωή Λάσκαρη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, την Ελλη Λαμπέτη, τον Ζυλ Ντασσέν, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Νόρα Βαλσάμη και άλλους.

Στη σκηνή του θερινού Λαμπέτη λοιπόν, θα δούμε τη "Μεγάλη πλεκτάνη", το έργο Τζόρντι Γκαλθεράν, το Καταλανού συγγραφέα που συνδυάζει με μαεστρία το χιούμορ με το δραματικό, το λυπηρό με το γελοίο με πανέξυπνους διαλόγους. Είναι ο συγγραφέας που έγινε παγκοσμίως γνωστός για το θεατρικό του έργο "Η μέθοδος Γκρόνχολμ", το οποίο πρωτοπαίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο της Καταλωνίας το 2003 και αγάπησε το ελληνικό κοινό στο πρώτο ανέβασμα του, το 2008 σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ



Στη "Μεγάλη πλεκτάνη" ο Γκαλθεράν καυτηριάζει με το γάντι την διαφθορά στα υψηλά κλιμάκια. Στη Μοραλέχα, πλούσιο προάστιο της Μαδρίτης, ο Ισίδρο Γκαλιάνα (Λεωνίδας
Κακούρης
), μέχρι πρόσφατα Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας και υπόλογος ενός εξωφρενικού σκανδάλου περί χρηματισμού, είναι έτοιμος να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία πριν αυτοκτονήσει: να κάνει σεξ με μια πόρνη. Όταν όμως ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι και εμφανίζεται μπροστά του η εκρηκτική Βισέντα (Δήμητρα Ματσούκα) για να ελέγξει τη διαρροή αερίου στη βίλα του, τα σχέδια του για αυτοκτονία και σεξ πάνε περίπατο… Την παράσταση σκηνοθετεί ο Σταύρος Στάγκος και από τις 22 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου θα παίζεται στο Λαμπέτη και στη συνέχεια θα περιοδεύσει. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας και Κατερίνα Νικολοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Η μεγάλη πλεκτάνη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας της «Μεθόδου Γκρόνχολμ» υπογράφει μια πολιτική σάτιρα με απρόβλεπτη εξέλιξη που αποκαλύπτει τις σκευωρίες της διπλανής πόρτας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Βερόνικα Δαβάκη - Ιβάν Σβιτάιλο για τη δαιμόνια "Locandiera" του Γιάννη Κακλέα

Σε μια συνέντευξη αφιερωμένη στην πειραγμένη κωμωδία του Γκολντόνι "Λοκαντιέρα" σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, μιλήσαμε με τους Βερόνικα Δαβάκη και Ιβάν Σβιτάιλο (από 5/2, Θέατρο Τέχνης).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
04/02/2026

Το θρυλικό έργο που θα ξαναδούμε στο Εθνικό Θέατρο μετά από 41 χρόνια

Το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχωφ κάνει πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, με ένα θίασο έντεκα σπουδαίων ηθοποιών.

"Μήδεια Έξοδος ΙΙΙ": Μια ζωντανή εικαστική εγκατάσταση στη Γλυπτοθήκη

Ο Κωνσταντίνος Χατζής σκηνοθετεί τη "Μήδεια" ως σύμβολο ξεριζωμού, ενώ η μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη Eros/Demon συνηγορεί σε μια έντονη, εικαστική συνάντηση με το αρχαίο κείμενο και το γλυπτό του Χαλεπά.

Με 'Εμιγκρέδες' ανοίγει το Θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης υπογράφει τους 'Εμιγκρέδες', εγκαινιάζοντας το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια και της Άννας Μενενάκου.

Αντωνίου, Μοσχόπουλος, Φώτη μας μιλούν: Σώματα, μνήμη και κοινές εμπειρίες στο Onassis Dance Festival 2026

Στο Onassis Dance Festival 2026, Έλληνες και Κύπρια χορογράφοι μιλούν για σώματα που θυμούνται, συγγένειες χωρίς αίμα και χορογραφίες που ξεφεύγουν από το προσωπικό. Διαβάστε όσα μας είπαν.

"Καρέκλες": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Τη δική τους σκηνική ανάγνωση στις "Καρέκλες" του Ιονέσκου παρουσιάζουν ο Πάνος Παπαδόπουλος και η Μαρία Διακοπαναγιώτου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση που μόλις ξεκίνησε.

Αποκλειστικό: Η σκοτεινή πλευρά του έρωτα στο Θέατρο Πρόβα

Οι "Εραστές της Βιόρν" φέρνουν τη Μαργκερίτ Ντιράς στο Θέατρο Πρόβα με τους Μαίρη Ραζή, Σωτήρη Τσόγκα, Δημήτρη Παπανικολάου.