Με κωμωδία ανοίγει το θερινό Λαμπέτη

Γνωστοί πρωταγωνιστές μπλέκονται στην θεατρική «Μεγάλη πλεκτάνη» του Τζόρντι Γκαλθεράν. Η κωμωδία ανεβαίνει από τον Σταύρο Στάγκο στην «Θερινή Σκηνή Γ. Λεμπέση» στο Λαμπέτη.

Η μεγάλη πλεκτάνη

Στο θερινό Λαμπέτη της οδό Αλεξάνδρας δόθηκε το όνομα "Θερινή Σκηνή Γ. Λεμπέση" και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί αποτελεί αναγνώριση στο έργο του Γιώργου Λεμπέση, του αείμνηστου θεατρικού επιχειρηματία που αγάπησε πραγματικά το θέατρο. Ανδρώθηκε μέσα στα θέατρα σε δύσκολες εποχές, είχε Παιδεία, ήθος, γνώσεις πάνω στα θεατρικά κείμενα και στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές όπως με τον Νίκο Κούρκουλο, τη Ζωή Λάσκαρη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, την Ελλη Λαμπέτη, τον Ζυλ Ντασσέν, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Νόρα Βαλσάμη και άλλους.

Στη σκηνή του θερινού Λαμπέτη λοιπόν, θα δούμε τη "Μεγάλη πλεκτάνη", το έργο Τζόρντι Γκαλθεράν, το Καταλανού συγγραφέα που συνδυάζει με μαεστρία το χιούμορ με το δραματικό, το λυπηρό με το γελοίο με πανέξυπνους διαλόγους. Είναι ο συγγραφέας που έγινε παγκοσμίως γνωστός για το θεατρικό του έργο "Η μέθοδος Γκρόνχολμ", το οποίο πρωτοπαίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο της Καταλωνίας το 2003 και αγάπησε το ελληνικό κοινό στο πρώτο ανέβασμα του, το 2008 σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ



Στη "Μεγάλη πλεκτάνη" ο Γκαλθεράν καυτηριάζει με το γάντι την διαφθορά στα υψηλά κλιμάκια. Στη Μοραλέχα, πλούσιο προάστιο της Μαδρίτης, ο Ισίδρο Γκαλιάνα (Λεωνίδας
Κακούρης
), μέχρι πρόσφατα Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας και υπόλογος ενός εξωφρενικού σκανδάλου περί χρηματισμού, είναι έτοιμος να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία πριν αυτοκτονήσει: να κάνει σεξ με μια πόρνη. Όταν όμως ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι και εμφανίζεται μπροστά του η εκρηκτική Βισέντα (Δήμητρα Ματσούκα) για να ελέγξει τη διαρροή αερίου στη βίλα του, τα σχέδια του για αυτοκτονία και σεξ πάνε περίπατο… Την παράσταση σκηνοθετεί ο Σταύρος Στάγκος και από τις 22 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου θα παίζεται στο Λαμπέτη και στη συνέχεια θα περιοδεύσει. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας και Κατερίνα Νικολοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Η μεγάλη πλεκτάνη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας της «Μεθόδου Γκρόνχολμ» υπογράφει μια πολιτική σάτιρα με απρόβλεπτη εξέλιξη που αποκαλύπτει τις σκευωρίες της διπλανής πόρτας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο για εφήβους | 9 + 1 παραστάσεις για νέους που αναζητούν τη δική τους φωνή

Το θέατρο για εφήβους κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, δίνοντας αφορμή για σκέψη και συζήτηση γύρω από σημαντικά θέματα που αφορούν τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά που έχουν τις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
10/01/2026

Στις "Καρέκλες" του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με Διακοπαναγιώτου - Παπαδόπουλο

Δύο ξεχωριστοί ηθοποιοί, οι Πάνος Παπαδόπουλος και Μαρία Διακοπαναγιώτου, καταθέτουν μια βαθιά προσωπική, ανατρεπτική ανάγνωση του έργου του Ιονέσκο για τη χαμένη μας επικοινωνία, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Παπαχαραλάμπους, Μαλκότσης, Χαραλαμπούδη κάτι "μαγειρεύουν" στο θέατρο Βεάκη

Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, η οποία μετά τη Θεσσαλονίκη κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα.

"Ιεροτελεστία" από τον Χρήστο Θεοδωρίδη: Η ύπαρξη ως πράξη επανάστασης

Μια παράσταση για τη θνητότητα και την απώλεια, εμπνευσμένη από 300 συνεντεύξεις, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Το "Ζyklon ή το Πεπρωμένο" δεν είναι απλώς μια θεατρική παράσταση

Ένα παιχνίδι συνδεδεμένο με την Ιστορία και το τραύμα του Ολοκαυτώματος παίζεται στο Θέατρο Αργώ

Αποκλειστικό: Ο Παντελής Φλατσούσης μετρά "24 ώρες σ’ έναν κόσμο που δεν μας ανήκει" στο Θέατρο Τέχνης

Στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ο ανήσυχος δημιουργός καταθέτει μια δυνατή σκηνική πρόταση που αντλεί έμπνευση από την εμβληματική ταινία του Ματιέ Κασοβίτς "Το Μίσος".

"Μάθε με να φεύγω": Last call στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο έρωτας μέσα από την ανορθόδοξη γλώσσα της bijoux de kant και το κείμενο του Άκη Δήμου ζωντανεύει μέσα από την πολυσυζητημένη παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.