Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

"re-FLOW PORTRAITS": Ψηφιακός και φυσικός χώρος ενώνονται σε μια multimedia εμπειρία χορού

Το σώμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται στο επίκεντρο της εγκατάστασης - παράστασης της Χρυσάνθης Μπαδέκα που παρουσιάζεται στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
re-FLOW PORTRAITS

Η χορογράφος Χρυσάνθη Μπαδέκα συνεχίζει την έρευνά της πάνω στα όρια του χορού σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες και την αλληλεπίδραση του με το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι με το νέο της έργο "re-FLOW PORTRAITS” που παρουσιάζεται από 9 έως 12 Ιουνίου στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α. Μια multimedia εγκατάσταση - παράσταση χορού όπου 14 χορευτές σε 7 οθόνες, μία χορεύτρια ζωντανά και ένα διαδραστικό σύστημα φωτός και ήχου ενώνουν τον φυσικό με τον ψηφιακό χώρο. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει είτε την παράσταση είτε να επισκεφτεί την εγκατάσταση πριν την έναρξη της παράστασης. 

re-FLOW PORTRAITS

Πηγή έμπνευσης της χορογράφου για το "re-FLOW PORTRAITS” αποτελεί η ιδέα του σώματος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η έννοια της μεταμόρφωσης, προτείνοντας την "κινητοποίηση του όρου της χορογραφίας" και την επανεκτίμηση της κίνησης και του σώματος από το ευρύ κοινό. Σε έναν κόσμο όπου αντιμετωπίζουμε καθημερινά βαθιές κρίσιμες προκλήσεις, τα σώματα μας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα ένστικτα και η συλλογική μνήμη είναι σε μια διαδικασία αμφισβήτησης. Πώς επανεκκινούμε την έμπνευσή μας για ζωή και αντίσταση; Ποια είναι η δύναμη του σώματος και του συλλογικού βιώματος; Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει η Χρυσάνθη Μπαδέκα επιχειρώντας να ανοίξει ένα κοινωνικοπολιτικό πεδίο θέασης της χορογραφίας, προσκαλώντας το κοινό σε μία εμπειρία μικτής πραγματικότητας, καθώς η χορογράφος μετατρέπει τον χώρο της σκηνής σε μία κυκλική αρένα πολλαπλών αισθητηριακών ερεθισμάτων και τοποθετεί το κοινό στη μέση

re-FLOW PORTRAITS

Η χορογραφία αναπτύσσεται εντός της κυκλικής αρχιτεκτονικής διάταξης των 7 οθονών και σε πολλαπλά χωρικά επίπεδα. Ζωντανά και κινηματογραφημένα κινητικά επεισόδια, παρουσιάζονται με μία on-and-off λογική μέσα στον φυσικό και ψηφιακό χώρο, ενώ η ανάπτυξη ενός πολυκάναλου συστήματος χωρικού σχεδιασμού του ήχου και ο σχεδιασμός του διαδραστικού laser, προκαλούν ποικιλοτρόπως την εστίαση του κάθε θεατή, τοποθετώντας τον σε μια ενεργητική θέση παρατήρησης και δραματουργικής ερμηνείας των επεισοδίων. 

Μετά από τη παρουσίαση της εγκατάστασης στα ZED International Dance Film Festival, SeeYou Sound Festival και Museo del Paesaggio, το re-FLOW PORTRAITS παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως εγκατάσταση και ως παράσταση σε συνεργασία με την χορεύτρια Εμμανουέλα Κορκή. Tο έργο είναι μία συμπαραγωγή του Ιταλικού καλλιτεχνικού φορέα COORPI και της ΑΜΚΕ ΜΟΖ.

 

"re-FLOW” installation experience

7 μ.μ. / 7.20 μ.μ. / 7.40 μ.μ. / 8 μ.μ. / 8.20 μ.μ. 
(€ 7)

 

"re-FLOW” installation performance 

8.40 μ.μ. / 9 μ.μ. / 9.20 μ.μ. / 9.40 μ.μ. / 10 μ.μ. / 10.20 μ.μ.
(€ 10)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γιάννης Μποσταντζόγλου: "Με ανησυχεί ο ετσιθελισμός της παγκοσμιοποίησης και ο κυνισμός της"

Με πηγαία ειλικρίνεια μιλά στο "α" ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιάννης Μποσταντζόγλου με αφορμή την περιοδεία των κωμικών "Συννυφάδων".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
25/06/2022

Πόσο πρωτότυπη η πρόταση για θέατρο στο κτήμα Ηλίανθος της Άνδρου!

Σε ένα πανέμορφο κτήμα είδαμε το ερευνητικό "Συνάντησέ με στην έξοδο" της Ειρήνης Δράκου, μια παράσταση που ανοίγει δρόμο για το θέατρο στο νησί της Άνδρου.

Έχετε δει θεατρική παράσταση σε στούντιο νυχιών, μουσείο, αυλή και καφενείο;

Πέντε θεατρικές παραστάσεις κι ένα φεστιβάλ "ξεφεύγουν" από τον συμβατικό θεατρικό χώρο, προσθέτοντας νέες μεταβλητές στη θεατρική εξίσωση.

Οι "Θεσμοφοριάζουσες" έχουν άγριες διαθέσεις στις πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Γιάννη Μπέζου

Δείτε αποκλειστικά τα πρώτα στιγμιότυπα από την κωμωδία του Αριστοφάνη που κάνει πρεμιέρα στο τέλος του Ιουνίου με έναν θίασο πρώτης γραμμής με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Λαέρτη Μαλκότση και 12 ακόμη ηθοποιούς.

"Μήδεια" από το Εθνικό Θέατρο: Δείτε φωτογραφίες του δρώμενου στο μετρό Συντάγματος

Η "Μήδεια" του Μποστ, σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, έρχεται σε λίγες ημέρες στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και 10 ηθοποιοί του θιάσου παρουσίασαν ένα καλλιτεχνικό δρώμενο μπροστά στους περαστικούς του μετρό.

Οι "Συμπέθεροι από τα Τίρανα" περιοδεύουν στην Ελλάδα

Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας μας έχουν χαρίσει μία από τις πιο feelgood κωμωδίες των τελευταίων ετών. Ένα επιτελείο ωραίων ηθοποιών την απογειώνει με τη χημεία και τη σπιρτάδα του στην παράσταση που ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία.