"re-FLOW PORTRAITS": Ψηφιακός και φυσικός χώρος ενώνονται σε μια multimedia εμπειρία χορού

Το σώμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται στο επίκεντρο της εγκατάστασης - παράστασης της Χρυσάνθης Μπαδέκα που παρουσιάζεται στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α.

re-FLOW PORTRAITS

Η χορογράφος Χρυσάνθη Μπαδέκα συνεχίζει την έρευνά της πάνω στα όρια του χορού σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες και την αλληλεπίδραση του με το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι με το νέο της έργο "re-FLOW PORTRAITS” που παρουσιάζεται από 9 έως 12 Ιουνίου στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α. Μια multimedia εγκατάσταση - παράσταση χορού όπου 14 χορευτές σε 7 οθόνες, μία χορεύτρια ζωντανά και ένα διαδραστικό σύστημα φωτός και ήχου ενώνουν τον φυσικό με τον ψηφιακό χώρο. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει είτε την παράσταση είτε να επισκεφτεί την εγκατάσταση πριν την έναρξη της παράστασης. 

re-FLOW PORTRAITS

Πηγή έμπνευσης της χορογράφου για το "re-FLOW PORTRAITS” αποτελεί η ιδέα του σώματος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η έννοια της μεταμόρφωσης, προτείνοντας την "κινητοποίηση του όρου της χορογραφίας" και την επανεκτίμηση της κίνησης και του σώματος από το ευρύ κοινό. Σε έναν κόσμο όπου αντιμετωπίζουμε καθημερινά βαθιές κρίσιμες προκλήσεις, τα σώματα μας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα ένστικτα και η συλλογική μνήμη είναι σε μια διαδικασία αμφισβήτησης. Πώς επανεκκινούμε την έμπνευσή μας για ζωή και αντίσταση; Ποια είναι η δύναμη του σώματος και του συλλογικού βιώματος; Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει η Χρυσάνθη Μπαδέκα επιχειρώντας να ανοίξει ένα κοινωνικοπολιτικό πεδίο θέασης της χορογραφίας, προσκαλώντας το κοινό σε μία εμπειρία μικτής πραγματικότητας, καθώς η χορογράφος μετατρέπει τον χώρο της σκηνής σε μία κυκλική αρένα πολλαπλών αισθητηριακών ερεθισμάτων και τοποθετεί το κοινό στη μέση

re-FLOW PORTRAITS

Η χορογραφία αναπτύσσεται εντός της κυκλικής αρχιτεκτονικής διάταξης των 7 οθονών και σε πολλαπλά χωρικά επίπεδα. Ζωντανά και κινηματογραφημένα κινητικά επεισόδια, παρουσιάζονται με μία on-and-off λογική μέσα στον φυσικό και ψηφιακό χώρο, ενώ η ανάπτυξη ενός πολυκάναλου συστήματος χωρικού σχεδιασμού του ήχου και ο σχεδιασμός του διαδραστικού laser, προκαλούν ποικιλοτρόπως την εστίαση του κάθε θεατή, τοποθετώντας τον σε μια ενεργητική θέση παρατήρησης και δραματουργικής ερμηνείας των επεισοδίων. 

Μετά από τη παρουσίαση της εγκατάστασης στα ZED International Dance Film Festival, SeeYou Sound Festival και Museo del Paesaggio, το re-FLOW PORTRAITS παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως εγκατάσταση και ως παράσταση σε συνεργασία με την χορεύτρια Εμμανουέλα Κορκή. Tο έργο είναι μία συμπαραγωγή του Ιταλικού καλλιτεχνικού φορέα COORPI και της ΑΜΚΕ ΜΟΖ.

 

"re-FLOW” installation experience

7 μ.μ. / 7.20 μ.μ. / 7.40 μ.μ. / 8 μ.μ. / 8.20 μ.μ. 
(€ 7)

 

"re-FLOW” installation performance 

8.40 μ.μ. / 9 μ.μ. / 9.20 μ.μ. / 9.40 μ.μ. / 10 μ.μ. / 10.20 μ.μ.
(€ 10)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αίμα στη σκηνή": Μια ανατρεπτική κωμωδία για το ίδιο το θέατρο σκηνοθετεί ο Τάσος Πυργιέρης

Το έργο του Αμερικανού συγγραφέα και ηθοποιού Τσαρλς Λάντλαμ, που ανεβαίνει τον Μάιο, παρακολουθεί τη ζωή ενός οικογενειακού θιάσου τρίτης κατηγορίας που ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον "Άμλετ".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"Human Requiem in Eleusis": Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία της εμβληματικής παράστασης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Την παράσταση - ύμνο στη θνητότητά μας με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιόχεν Ζάντιγκκαι της χορογράφου Σάσα Βαλτς έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να δούμε στο Σινέ Ελευσίς και στο Μέγαρο Μουσικής.

"Το μπουφάν της Χάρλεϊ ή πάλι καλά": Last call για την παράσταση με τη Μαριάννα Τουμασάτου

Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σταύρου, που έχει ως ηρωίδα μια μάνα που μιλά στον εύζωνα γιο της, μετρά τις τελευταίες του παραστάσεις στο Coronet.

"Μήδειας μπούρκα": Το Θεσσαλικό Θέατρο στην Αθήνα με τη βραβευμένη παράσταση για την ηρωίδα - σύμβολο

Η θεατρική παράσταση που ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη και βραβεύτηκε, σε κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού και τη Μαρσέλα Λένα στον επώνυμο ρόλο, έρχεται το Μάιο για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Εν Αθήναις.

"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.