Θέατρο στο Μουσείο: Διαγωνισμός συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων

Παράταση για τον διαγωνισμό με τίτλο «Ιστορίες Μετακίνησης» που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με πηγή έμπνευσης τις συλλογές και την ιστορία επιλεγμένων πολιτιστικών χώρων.

Θέατρο στο μουσείο Culture Is Athens

Ακολουθώντας την ολοένα και αυξανόμενη άνοδο του μουσειακού θεάτρου και στην Ελλάδα, που ενώνει την θεατρική τέχνη με τον χώρο του μουσείου διευρύνοντας τις αφηγηματικές του δυνατότητες, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε ενήλικους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες για τη συγγραφή και παράσταση θεατρικών κειμένων με θέμα "Ιστορίες Μετακίνησης", ως μέρος της δράσης "Θέατρο στο Μουσείο" που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Culture Is Athens από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Βαγγέλης Πατσιαλός©
Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αφετηρία τις έννοιες της μετακίνησης και της προσφυγιάς και τις συλλογές των πολιτιστικών χώρων του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης, του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" και της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων-, οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται να εμπνευστούν και να γράψουν ένα θεατρικό έργο και να το καταθέσουν έως τις 15 Ιουνίου 2022. Τα κείμενα που θα διακριθούν θα παρασταθούν μέσα στους παραπάνω χώρους.

Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη"

Τα τρία καλύτερα θεατρικά κείμενα για κάθε χώρο θα επιλεγούν από Κριτική Επιτροπή, προερχόμενη από επιστήμονες και καλλιτέχνες από τον χώρο των μουσείων, του θεάτρου και της συγγραφής και θα μετατραπούν από τους δημιουργούς τους σε θεατρικές παραστάσεις. Σε κάθε χώρο οι τρεις παραστάσεις που θα προκριθούν θα παιχτούν την ίδια μέρα και, κατόπιν ψηφοφορίας, κοινό και επιτροπή θα επιλέξουν την αγαπημένη τους παράσταση, η οποία θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022 και θα απευθύνονται σε ενήλικες.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Αναλυτικές πληροφορίες, όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής θα βρείτε στην ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του Διαγωνισμού που έχει αναρτηθεί στα sites του ΟΠΑΝΔΑ, της Τεχνόπολης και του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber