Ποιοι είναι οι "Γείτονες από πάνω";

Οι Γείτονες από πάνω

Με "κοφτερό" χιούμορ παρουσιάζει το ψυχογράφημα των ηρώων του μέσα στο γάμο το επιτυχημένο θεατρικό έργο "Los Neighbours de Arriba" του Σέσκ Γκέϊ. Ο Ισπανός συγγραφέας "φωτογραφίζει" με χιούμορ τις σχέσεις δυο ζευγαριών και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαλισσόβας αναλαμβάνει να τις φωτίσει στην παράσταση του έργου που ανεβαίνει με τον ελληνικό τίτλο "Οι γείτονες από πάνω" από 1 Απριλίου στο θέατρο Πειραιώς 131. Στο έργο ο Επαμεινώνδας Ζαχαρίας Μπέκος ή Ζακ Μπεκώ (Δημήτρης Σταρόβας) και η Άννα Μαρία Πετροχείλου Μπέκου (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου) είναι παντρεμένοι δέκα πέντε χρόνια και πλέον ο γάμος τους περνάει μεγάλη κρίση. Η ρουτίνα της καθημερινότητας και οι συνεχείς καυγάδες τους έχουν απομακρύνει σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν δεν αγγίζει, ο ένας τον άλλο πια.

Οι Γείτονες από πάνω


Μια μέρα η Άννα Μαρία (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου) προσκαλεί τους "γείτονες από πάνω" σε finger food dinner, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα και, παράλληλα, για να
βγάλουν την υποχρέωση για τη βοήθειά τους στην ανακαίνιση του διαμερίσματός τους πριν
από 6 μήνες. Ο Αντωνίκος (Γιώργος Κοψιδάς) και η Γεωργιάννα (Υακίνθη Παπαδοπούλου) είναι ένα ιδιαίτερο ζευγάρι με απελευθερωμένο lifestyle, απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής όπως απολαμβάνουν και το σεξ, αχόρταγα και με πολύ ανοιχτό μυαλό! Ζουν στον επάνω όροφο, όμως τα βογγητά και οι αναστεναγμοί πάθους που ακούγονται σχεδόν κάθε βράδυ από το διαμέρισμα τους, αποτελούν άλλη μια αφορμή έντασης για τον Επαμεινώνδα (Δημήτρη Σταρόβα) και την Άννα Μαρία (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου). Ίσως από τη ζήλια, ακριβώς επειδή η δική τους σεξουαλική ζωή έχει χτυπήσει πάτο…Η παράσταση που θα δούμε στην Πειραιώς 131 είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών. Τη μετάφραση έκανε η Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ την απόδοση κειμένου συνυπογράφουν ο Χρήστος Κωνσταντίνου και ο Δημήτρης Μαλισσόβας. Τα σκηνικά είναι της Μαίρη Τσαγκάρη, τα κοστούμια της Νικόλ Παναγιώτου και οι φωτισμοί του Δημήτρη Κουτά. Καλφαμανώλης.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι γείτονες από πάνω

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η ζωή ενός παντρεμένου επί 15 χρόνια ζευγαριού ταράζεται από τη μετακόμιση των νέων του γειτόνων στο έργο του Ισπανού συγγραφέα Σεσκ Γκέι, που μεταφέρεται στην ελληνική πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.