Σωτήρης Χατζάκης και Δημήτρης Μυλωνάς στο πεδίο μάχης του "Σλουθ" μέχρι την Κυριακή των Βαΐων

Συνεχίζεται το τρελό, σατανικό γαϊτανάκι μεταξύ των δύο ερμηνευτών στο έργο του Άντονι Σάφερ που παίζεται στο Από Μηχανής Θέατρο.

Σλουθ

Στο πεδίο μάχης του "Σλουθ” θα βρίσκονται ο Σωτήρης Χατζάκης και ο Δημήτρης Μυλωνάς στο Από Μηχανής Θέατρο μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων, στις 17 Απριλίου. Στο κλασικό στο είδος του έργο του Άντονι Σάφερ, ένας απατημένος σύζυγος καλεί τον εραστή της γυναίκας του και τον ρωτάει αν πρόκειται να την παντρευτεί. Η απάντηση που παίρνει είναι "Θα την παντρευτώ, με την άδεια σας φυσικά"! Από εκεί "ξετυλίγεται ένα τρελό, σατανικό γαϊτανάκι μεταξύ αυτών των δύο αντρών με αφορμή την ωσεί παρούσα γυναικεία φιγούρα, το μήλο της έριδος ανάμεσά τους. Δημιουργείται, έτσι, ένα παιχνίδι υπαρξιακό, φιλοσοφικό, σεξουαλικό αλλά και κοινωνικό καθώς ο Άντονι Σάφερ τονίζει και τη διαφορά της κοινωνικής τάξης ανάμεσα στους δύο άνδρες. Ο ένας είναι ένας φτωχός Ιταλός μετανάστης και ο άλλος ένας πλούσιος γηγενής Άγγλος. Όπως του λέει χαρακτηριστικά ο Ιταλός "Κάθε είδος πλουτισμού είναι ένα ποινικό αδίκημα". Στο έργο αλλά και γενικότερα χωρίς τη γυναίκα δεν γίνεται τίποτα. Η γυναίκα είναι η συνέχεια, η Μάνα Γη, η ρίζα μας, εκεί που γεννηθήκαμε και καταφεύγουμε όλοι. Στο "Σλουθ" υπάρχει ακόμη ελπίδα. Γι’ αυτό και ξεσκίζονται αυτοί οι δύο άντρες, γιατί χωρίς τη γυναίκα είναι μόνοι τους”. Αυτά αναφέρει ο Δημήτρης Μυλωνάς στη συνέντευξη που έδωσε στο "α” για το κορυφαίο έργο του Άντονι Σάφερ στο οποίο πρωταγωνιστεί σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.

Σλουθ
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Η κοινωνική καταξίωση, η σεξουαλική υπεροχή, το χρήμα, η καταγωγή, η συναισθηματική ανθεκτικότητα και η αγωνία της φθοράς του χρόνου γίνονται οι καταλύτες που διαμορφώνουν αυτό το κωμικοτραγικό θεατρικό παιχνίδι που συνέθεσε το 1970 ο Βρετανός συγγραφέας. Δεν είναι ξεκάθαρο, βέβαια, αν υπάρχει νικητής σε αυτό το παιχνίδι μεταμόρφωσης και αλληλοεξόντωσης. Οι ρόλοι του θύτη και του θύματος εναλλάσσονται διαρκώς.
Το μυστικό της επιτυχίας του έργου που αγγίζει τους όρους του ψυχολογικού θρίλερ και του αστυνομικού μυθιστορήματος, όπως επισημαίνει ο Βρετανός συγγραφέας είναι το ότι διακωμωδεί το αστυνομικό θρίλερ, "αναδεικνύοντας παράλληλα όλες τις αρετές του, παραμένοντας έτσι το καλύτερο δείγμα θρίλερ που γράφτηκε ποτέ", σύμφωνα με τον κριτικό των New York Times Κλιβ Μπαρνς.

Σλουθ
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Σλουθ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Η σκηνή μετατρέπεται σε πεδίο μάχης μεταξύ δύο αντρών, ενός απατημένου συζύγου και του εραστή της γυναίκας του που διεκδικεί να την παντρευτεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.