Οι παραστάσεις της "Φαίδρας" συνεχίζονται με επιτυχία

Φαίδρα

Έναν κεραυνοβόλο έρωτα σαν αυτόν που έπαθε η Φαίδρα για τον Ιππόλυτο, βίωσε ο Δημήτρης Καραντζάς διαβάζοντας τη "Φαίδρα" της Μαρίνας Τσβετάγιεβα και με τη συνεργασία της Θεοδώρας Καπράλου δημιούργησαν το υπέροχο κείμενο της παράστασης που παίζεται στο θέατρο Προσκήνιο. Λαμβάνοντας υπόψιν τα δύσκολα υλικά του μύθου και τους περιορισμούς στην κίνηση και το χώρο δημιούργησε ένα πολύ ακριβές πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται τα πρόσωπα του έργου, ενώ ενισχύει το μύθο αντιμετωπίζοντας ως δίπολο την Φαίδρα μαζί με την Τροφό.

Όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει η Τώνια Καράογλου στην κριτική της για την παράσταση "η εικαστική ομορφιά και η σωματική ευγλωττία συμπλέουν στη δημιουργία ενός σκηνικού ποιήματος που το απολαμβάνεις πρωτίστως με το συναίσθημα και δευτερευόντως με τη λογική".

Φαίδρα
Η "Φαίδρα" έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο με πρωταγωνιστές τους Αλεξία Καλτσίκη (Τροφός), Στεφανία Γουλιώτη (Φαίδρα), Μιχάλη Σαράντη (Ιππόλυτος), Νίκο Μάνεση (Σύντροφος Ιππόλυτου) και Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη (Θησέας). Το καστ όμως δέχτηκε αλλαγές στην πορεία. Τον Ιανουάριο του 2022 ο Μιχάλης Σαράντης αντικαταστάθηκε από τον ανερχόμενο, ωραίο ηθοποιό Γιώργο Ζυγούρη, ο οποίος μάλιστα θα παίζει και στο "Σώσε" του Μάικλ Φρέιν σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη από 19/3 στο Παλλάς. Η δεύτερη αλλαγή στη "Φαίδρα" έγινε αυτήν την εβδομάδα και αφορά την αντικατάσταση του Νίκου Μάνεση από τον Αναστάση Λαουλάκο. Ο Καραντζάς για να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα επιλέγει σταθερά ηθοποιούς που μπορούν να ελίσσονται. Προλαβαίνετε να δείτε την παράσταση της "Φαίδρας" έως τις 17/4.

Περισσότερες πληροφορίες

Φαίδρα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 75 '

Βασισμένη στα κείμενα των Ευριπίδη και Ρακίνα, η παράσταση εξερευνά την ψυχοσύνθεση της παραφερόμενης ηρωίδας που ζει έναν ανεκπλήρωτο έρωτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/09/2022

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.

Ματωμένα χώματα

Χωρίς να επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις ή να καινοτομεί, η παράσταση του Γιώργου Παλούμπη πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα καταφέρνει να επιβληθεί χάρη στο νεύρο, το δυναμισμό και τον ωραίο θίασο.

Ιεροκλής Μιχαηλίδης - Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον "Αμπιγιέρ"

Στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη ανεβαίνουν οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί τον Δεκέμβριο στο έργο του Ρόναλντ Χάργουντ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Γιώργος Κουτλής: "Με τρομάζει το πώς έχει φτιαχτεί μία κοινωνία που έχει ολόκληρες γενιές ματαιωμένων ανθρώπων"

Μετά το "Παίζοντας το θύμα", ήρθαν "Οι Παίχτες", το "Talk Show", το "Όνειρο ενός γελοίου" και ο "Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι" που εκτόξευσαν τον Γιώργο Κουτλή στην επιτυχία μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Πώς έφτασε στο θέατρο, τι ετοιμάζει και τι του αρέσει εκτός θεατρικής σκηνής;

Το Σινέ Φιλίπ... αλλιώς

Στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με χορό, μουσική, βιβλίο με σκοπό την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού.