Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου είναι ο "Μισάνθρωπος"

Ο μισάνθρωπος

Ο Αλσέστ δεν αντέχει την υποκρισία και την κολακεία. Νιώθει ασφυκτικά απέναντι στην πραγματικότητα της εποχής του, την κοινωνική και πνευματική υποκρισία ενός κόσμου, που έχει αναγάγει τον ανταγωνισμό σε κανόνα κοινωνικής ευπρέπειας. Αυτός είναι ο μολιερικός "Μισάνθρωπος"! Η καυστική, μελαγχολική, διαχρονική και με φιλοσοφικό υπόβαθρο κωμωδία του Μολιέρου "Ο μισάνθρωπος" ανεβαίνει στις 26/3 στο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου σχεδόν 30 χρόνια μετά από την ιστορική παράσταση του Θεάτρου Δωματίου στην κατάληψη του κτιρίου καλλιτεχνών της 3ης Σεπτεμβρίου. Πάντα προσεκτική στην επιλογή των συνεργατών της η Μπρούσκου επέλεξε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θάνο Παπακωνσταντίνου για τον ρόλο του Αλσέτ και για τους υπόλοιπους ρόλους τους Κωνσταντίνο Γεωργαλή, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Μιχάλη Πανάδης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Χάρη Χαράλαμπο Καζέπη, Θάνο Χατζόπουλο, Γιλμάζ Χουσμέν. 

Ο μισάνθρωπος

Κάθε κοινωνία χρειάζεται ανθρώπινες συνειδήσεις που αντιδρούν σε κάθε υποκρισία, απαξίωση εννοιών, αξιών και ψέμα. "Η Μολιερική αυλή φαντάζει πιο σύγχρονη από ποτέ: Tα αισθήματα εξαργυρώνονται με οικονομικά οφέλη, η αλήθεια είναι επίπλαστη και η χλιδή μιας πλαστής πραγματικότητας οφείλει να είναι Υπέροχη" διαβάζουμε στο σημείωμα της παράστασης. "Σήμερα, στην εποχή των social media, οι άνθρωποι δημιουργούν μια ιδεατή δημόσια εικόνα και ο εικονικός κύκλος των διαδικτυακών "φίλων" γίνεται συνώνυμο της επιτυχίας,τo συναίσθημα εξαργυρώνεται με likes, στον φαύλο κύκλο κοσμικών συναναστροφών η εικόνα υπερτερεί οποιουδήποτε περιεχομένου. Η κλειδαρότρυπα ανοίγει και η ανθρώπινη έκθεση δεν έχει τέλος: Live έρωτες, διασκέδαση, ταξίδια, φαγητό, δικαστήρια, ανθρώπινες Τραγωδίες".

Ο μισάνθρωπος

Η μετάφραση του έργου είναι του Δημήτρη Δημητριάδη. Η σκηνοθεσία, ο σκηνικός χώρος, τα κοστούμια και τα video είναι της Άντζελας Μπρούσκου. Τον σχεδιασμό φωτισμών έκανε ο Νίκος Βλασσόπουλος, την κατασκευή σκηνικού ο Κομνηνός Κουσιέρας και το μακιγιάζ είναι του Παναγιώτη Καρακάση.

Περισσότερες πληροφορίες

Μισάνθρωπος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ο κεντρικός ήρωας Αλσέστ ασφυκτιά μέσα στην κοινωνική υποκρισία της εποχής του και επιλέγει την αποχή από την αγέλη στη διαχρονική κωμωδία του Μολιέρου.

Σφενδόνη

Μακρή 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Cleansed": Ένα από τα θεατρικά talks of the town της φετινής σεζόν

Άνοιξε η προπώληση για τον Μάρτιο – Sold out ο Ιανουάριος, ελάχιστες θέσεις για τον Φεβρουάριο, για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/01/2026

O Θανάσης Σαμαράς κυκλοφορεί 'Ελεύθερος' στο Θέατρο Noūs

Ακολουθεί το δρομολόγιο για Κυψέλη και για 5 παραστάσεις.

"Ο Αρχιτέκτων" : Τι συμβαίνει όταν ο δημιουργός παγιδεύεται στο ίδιο του το δημιούργημα ;

Η σουρεαλιστική κωμωδία της Φώφης Τρέζου, ανεβαίνει στο Θέατρο 104 για 10 μόνο παραστάσεις.

Για καμπαρέ στη θρυλική 'Μέδουσα' της Πλάκας

Το ιστορικό στέκι της Πλάκας που συνδέθηκε με τον πολυτάλαντο Γιώργο Μαρίνο, επιστρέφει και ξαναβάζει φωτιά στις νύχτες της Αθήνας.

Το "Μπεν και Ίμο" του Μαρκ Ρέιβενχιλ έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Το έργο θα ζωντανέψει για 15 παραστάσεις την αληθινή ιστορία της ταραχώδους σχέσης των σπουδαίων μουσικών Μπέντζαμιν Μπρίττεν και Ίμοτζεν Χολστ.

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

Το δράμα του Έντουαρντ Άλμπι παραμένει ένα ανελέητο πορτρέτο συζυγικής φθοράς. Η σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια και οι ερμηνείες φωτίζουν τη βία, την τρυφερότητα και τις ψευδαισθήσεις που συγκροτούν αυτό το διαχρονικό έργο. | Powered by Uber

Ο τελευταίος Γιάνκης

Ένα από τα τελευταία έργα του Άρθουρ Μίλλερ, σε μία παράσταση που φωτίζει με χιούμορ και τρυφερότητα τις προκλήσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. | Powered by Uber