Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου είναι ο "Μισάνθρωπος"

Ο μισάνθρωπος

Ο Αλσέστ δεν αντέχει την υποκρισία και την κολακεία. Νιώθει ασφυκτικά απέναντι στην πραγματικότητα της εποχής του, την κοινωνική και πνευματική υποκρισία ενός κόσμου, που έχει αναγάγει τον ανταγωνισμό σε κανόνα κοινωνικής ευπρέπειας. Αυτός είναι ο μολιερικός "Μισάνθρωπος"! Η καυστική, μελαγχολική, διαχρονική και με φιλοσοφικό υπόβαθρο κωμωδία του Μολιέρου "Ο μισάνθρωπος" ανεβαίνει στις 26/3 στο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου σχεδόν 30 χρόνια μετά από την ιστορική παράσταση του Θεάτρου Δωματίου στην κατάληψη του κτιρίου καλλιτεχνών της 3ης Σεπτεμβρίου. Πάντα προσεκτική στην επιλογή των συνεργατών της η Μπρούσκου επέλεξε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θάνο Παπακωνσταντίνου για τον ρόλο του Αλσέτ και για τους υπόλοιπους ρόλους τους Κωνσταντίνο Γεωργαλή, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Μιχάλη Πανάδης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Χάρη Χαράλαμπο Καζέπη, Θάνο Χατζόπουλο, Γιλμάζ Χουσμέν. 

Ο μισάνθρωπος

Κάθε κοινωνία χρειάζεται ανθρώπινες συνειδήσεις που αντιδρούν σε κάθε υποκρισία, απαξίωση εννοιών, αξιών και ψέμα. "Η Μολιερική αυλή φαντάζει πιο σύγχρονη από ποτέ: Tα αισθήματα εξαργυρώνονται με οικονομικά οφέλη, η αλήθεια είναι επίπλαστη και η χλιδή μιας πλαστής πραγματικότητας οφείλει να είναι Υπέροχη" διαβάζουμε στο σημείωμα της παράστασης. "Σήμερα, στην εποχή των social media, οι άνθρωποι δημιουργούν μια ιδεατή δημόσια εικόνα και ο εικονικός κύκλος των διαδικτυακών "φίλων" γίνεται συνώνυμο της επιτυχίας,τo συναίσθημα εξαργυρώνεται με likes, στον φαύλο κύκλο κοσμικών συναναστροφών η εικόνα υπερτερεί οποιουδήποτε περιεχομένου. Η κλειδαρότρυπα ανοίγει και η ανθρώπινη έκθεση δεν έχει τέλος: Live έρωτες, διασκέδαση, ταξίδια, φαγητό, δικαστήρια, ανθρώπινες Τραγωδίες".

Ο μισάνθρωπος

Η μετάφραση του έργου είναι του Δημήτρη Δημητριάδη. Η σκηνοθεσία, ο σκηνικός χώρος, τα κοστούμια και τα video είναι της Άντζελας Μπρούσκου. Τον σχεδιασμό φωτισμών έκανε ο Νίκος Βλασσόπουλος, την κατασκευή σκηνικού ο Κομνηνός Κουσιέρας και το μακιγιάζ είναι του Παναγιώτη Καρακάση.

Περισσότερες πληροφορίες

Μισάνθρωπος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ο κεντρικός ήρωας Αλσέστ ασφυκτιά μέσα στην κοινωνική υποκρισία της εποχής του και επιλέγει την αποχή από την αγέλη στη διαχρονική κωμωδία του Μολιέρου.

Σφενδόνη

Μακρή 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"8": Μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνέεται από την πυξίδα του Kandinsky

Η ομάδα χορού ΑΝΕΜΑ και η χορογράφος Ζωή Ευσταθίου παρουσιάζουν ένα νέο έργο στην ΠΛΥΦΑ.

24/11/2025

Η "Οικογένεια Τσέντσι" ταξιδεύει στη Ρώμη: η Βεατρίκη επιστρέφει στον τόπο της τραγωδίας

Η διεθνώς αναγνωρισμένη παράσταση "Οικογένεια Τσέντσι" των Ιόλης Ανδρεάδη, Άρη Ασπρούλη παρουσιάζεται στο ιστορικό OFF/OFF THEATRE της Ρώμης, στις 25 Νοεμβρίου, επαναφέροντας στη σκηνή την αληθινή ιστορία της Βεατρίκης Τσέντσι, σύμβολο αντίστασης απέναντι στην εξουσιαστική βία.

Οι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα Δευτέρα και Τρίτη, 24 & 25/11

Οδεύουμε προς το τέλος της χρονιάς και η θεατρική σεζόν ανεβάζει στροφές! Νέες πρεμιέρες και αγαπημένες επαναλήψεις διεκδικούν δυναμικά την προσοχή μας.

Η Χριστιάνα Γαλανοπούλου, το MIRfestival 2025 και όσα "μας καίνε"

Από 21 Νοεμβρίου το διεθνές φεστιβάλ παραστατικών τεχνών MIRfestival απογειώνεται διεκδικώντας χώρο στην πόλη, σε γειτονιές της Αθήνας που δεν είχαμε φανταστεί. Εμείς μιλήσαμε με τη Χριστιάνα Γαλανοπούλου και αναμεταδίδουμε.

Για τον Γιάννη Μπέζο, το θέατρο είναι ο τόπος όπου ξαναβρίσκεις τον άνθρωπο

Ο Γιάννης Μπέζος διανύει μια ιδιαίτερα δραστήρια θεατρική χρονιά. Μας μιλά με σεβασμό για το θέατρο ως χώρο παιδείας και ανθρωπιάς, επιμένει στη σημασία της εκπαίδευσης, της τιμιότητας και της καλοσύνης, και κρατά πάντα την πίστη του στη νεολαία και στην αλήθεια της σκηνής.

"Ένα Κουκλόσπιτο" σε ανθρώπινη κίνηση – Η Loxodox ξαναγράφει τον Ίψεν

Η ομάδα Loxodox παρουσιάζει στην Σκηνή Μπέκετ το αριστούργημα του Ίψεν, "Ένα Κουκλόσπιτο", σε μια δική της ανάγνωση με σκηνοθέτη τον Αλκίνοο Δωρή, όπου η Νόρα γίνεται ζωντανός πυρήνας σχέσεων και εσωτερικής αφύπνισης.

5+1 άχαστες θεατρικές επαναλήψεις

Εσείς είδατε τις έξι περσινές επιτυχίες που επέστρεψαν αυτή τη σεζόν; Μην τις χάσετε!