Αυλαία για την "Φροσύνη" και την "Πασού" στο Άβατον

Δύο Δευτερότριτα απομένουν για τους δύο επιτυχημένους μονολόγους του Στέφανου Παπατρέχα που αναδεικνύουν από διαφορετική σκοπιά την ιστορία δύο γυναικών που ερωτεύτηκαν τον ίδιο άντρα, με πρωταγωνίστρια τη Σύνθια Μπατσή, σε συνσκηνοθεσία του συγγραφέα με τον Λάζαρο Βαρτάνη.

Φροσύνη

Οι δύο επιτυχημένοι μονόλογοι του Στέφανου Παπατρέχα "Φροσύνη” και "Πασού”, που συνθέτουν κάθε μία από τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, ολοκληρώνονται στο Θέατρο Άβατον στις 22 Μαρτίου. Φέτος, οι δύο παραστάσεις παρουσιάζονται η μία μετά την άλλη σε μία δυναμική σκηνική εκπλήρωση με την Σύνθια Μπατσή να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα δικαίωσης του εγχειρήματος, επιδεικνύοντας μεγάλη ερμηνευτική ευελιξία, όπως διαβάζουμε και στην κριτική του "α”.

Φροσύνη
Ναταλία Β.©
"Φροσύνη”

Στις δύο παραστάσεις που υπογράφουν σκηνοθετικά ο Στέφανος Παπατρέχας από κοινού με τον Λάζαρο Βαρτάνη, μια ηθοποιός ετοιμάζει δύο μονολόγους στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού, πάνω σε δύο αλληλένδετες προσωπικότητες της ιστορίας, οι οποίες ερωτεύτηκαν τον ίδιο άντρα.

Πασού
Ναταλία Β.©
"Πασού”

Η "Φροσύνη” είναι εμπνευσμένη από το ιστορικό πρόσωπο της κυρα-Φροσύνης, τη θρυλική προσωπικότητα των Ιωαννίνων που πνίγηκε από τον Αλί Πασά στη λίμνη Παμβώτιδα. Προκειμένου να μπει στο ρόλο, δοκιμάζει ρούχα, στάσεις, φωνές, ψάχνει πληροφορίες και υλικό για εκείνη, αντλώντας από την τελευταία νύχτα της Φροσύνης, τη ζωή, το γάμο, τα παιδιά της και τον έρωτα της για τον γιο του Αλί Πασά, Μουχτάρ. Η "Πασού” είναι η ιστορία της ηθικής αυτουργού του θανάτου της Φροσύνης, της απατημένης συζύγου του Μουχτάρ, υπεύθυνης για τον πνιγμό 16 ακόμα γυναικών.

Ισχύει προσφορά προπώλησης εισιτηρίων και για τις δύο παραστάσεις | Προπώληση μέσω viva.gr για τη "Φροσύνη” & την "Πασού”

Περισσότερες πληροφορίες

Φροσύνη

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Μια ηθοποιός καλείται, στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού, να ετοιμάσει ένα μονόλογο πάνω στο ιστορικό πρόσωπο της κυρα-Φροσύνης.

Πασού

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού, μια ηθοποιός καλείται να ετοιμάσει ένα μονόλογο πάνω στην Πασού, την ηθική αυτουργό του θανάτου της κυρα-Φροσύνης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα γίνει Ανταλλαγή;": Μια παράσταση που θα θέλαμε να δούμε

Όσοι βρεθείτε στην Ολυμπία αυτές τις ημέρες έχετε την ευκαιρία να δείτε την αφιερωματική παράσταση στη Μικρασιατική Καταστροφή "Θα γίνει Ανταλλαγή;" της Ρούλας Πατεράκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/08/2022

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι κρατάμε από το φετινό θεατρικό πρόγραμμα της Πειραιώς 260

Τι αποτύπωμα άφησαν οι δώδεκα ελληνικές και ξένες παραστάσεις στην Πειραιώς 260, που έριξε αυλαία την προηγούμενη εβδομάδα; Καταγράφουμε μερικές σκέψεις, εντυπώσεις και συμπεράσματα.

Τι ετοιμάζει ο Νίκος Διαμαντής για τον Σεπτέμβριο;

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σημείο θα παρουσιάσει μία θεατρική- εικαστική εγκατάσταση στο Ισλαχανέ στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

Τρεις extra παραστάσεις για τον "Συλλέκτη"

Ένα από τα σημαντικότερο θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας ο "Συλλέκτης" του Τζον Φόουλς παίρνει παράταση λόγω της θερμής υποδοχής του κοινού.

Μια ακόμα βόλτα στις "Γειτονιές του κόσμου" από τον Οκτώβριο

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων, "Οι Γειτονιές του κόσμου", του Γιάννη Ρίτσου αλλάζουν θεατρική στέγη και μας δίνουν ραντεβού στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Οι "Πέρσες" θα παιχτούν στο Ηρώδειο και στο Θέατρο Δάσους

Αν δεν είδατε τους "Πέρσες" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, στην Επίδαυρο ή στην Ελευσίνα, κλείστε θέση για το Ηρώδειο της Αθήνας, ή το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος βάζει πλώρη για το 2023

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες παρακολούθησαν το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που εγκαινίασε η Περιφέρεια Αττικής. Η φετινή επιτυχία γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές, οι οποίοι ξεκινούν να ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά.