Σχέδιο για την ίδρυση μιας εκπαιδευτικής ακαδημίας του Cirque du Soleil στη Σαουδική Αραβία

Cirque du Soleil

Λίγες ομάδες εμπνέουν τη λατρεία και το φανατισμό που προκαλεί το πολυεθνικό Cirque du Soleil, που με αφετηρία τον Καναδά, πρώτο κατάργησε, από το 1984, τα σύνορα ανάμεσα στο τσίρκο και το θέατρο δίνοντας  στα ακροβατικά, τα κλασικά σύμβολα του τσίρκο, άλλη λάμψη και αντλώντας στοιχεία από το Μπρόντγουαιη για το στήσιμο των παραστάσεων. Το crossover καλλιτεχνικό σχήμα ανανεώνει σταθερά τους συνεργάτες του και επεκτείνει στις δραστηριότητες του σε όλο τον κόσμο. Μόλις ανακοινώθηκε η νέα συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας και του Cirque du Soleil Entertainment Group, που υπεγράφη από τον Πρίγκιπα Badr bin Abdullah bin Farhan Al Saud, Υπουργό Πολιτισμού και Πρόεδρο της Επιτροπής Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, και τον κ. Gabriel de Alba, Co – Chairman του Διοικητικού Συμβουλίου του Cirque du Soleil Entertainment Group, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη. Η συμφωνία αυτή εξασφαλίζει παρουσίαση παραστάσεων και το σημαντικότερο απ’ όλα την ανάπτυξη ενός σχεδίου για την ίδρυση μιας περιφερειακής εκπαιδευτικής ακαδημίας με  εγκαταστάσεις του Cirque du Soleil  στη Σαουδική Αραβία και με φοιτητές από όλο τον κόσμο!
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού: "Μια σειρά από παραστάσεις του διάσημου group ψυχαγωγίας θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των νέων περιοδειών του Cirque du Soleil, "The Illusionist", "Now You See Me", "Paw Patrol Live – Race to Rescue", "Trolls Live!", και "Blue Man Group World Tour". Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία θα μπορεί σύντομα να φιλοξενήσει μια ολοκαίνουργια μόνιμη παράσταση του Cirque du Soleil, μοναδική στο Βασίλειο.

Cirque du Soleil

Η συμφωνία θα οδηγήσει επίσης τα δύο μέρη να αναπτύξουν ένα σχέδιο για την ίδρυση μιας περιφερειακής εκπαιδευτικής ακαδημίας και γραφείων του Cirque du Soleil στη Σαουδική Αραβία.  Με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών που καθοδηγείται από τους καλύτερους στην κατηγορία, έμπειρους καλλιτέχνες, οι μαθητές και οι νέοι από όλο το Βασίλειο, αλλά και πέρα από αυτό, πχ από την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους μέσω διεθνών ανταλλαγών σε σχολές τσίρκου/performing arts και μόνιμων καλλιτεχνικών προγραμμάτων, επιπρόσθετα με την εργασία πάνω σε διεθνούς επιπέδου αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις. 
Το Cirque du Soleil Entertainement Group έχει πραγματοποιήσει έξι παραστάσεις στη Σαουδική Αραβία από το 2018, το τελευταίο από τα οποία ήταν το "Messi10" - μια παράσταση προς τιμή του διάσημου Αργεντινού ποδοσφαιριστή Lionel Messi - που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια του Riyadh Season 2021. Οι ζωντανές παραστάσεις  στο Βασίλειο  έχουν επεκταθεί ταχύτατα από την ίδρυση του Υπουργείου Πολιτισμού το 2018. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, πριν από την εξάπλωση της πανδημίας, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις στο Βασίλειο. Το περασμένο έτος, η Επιτροπή Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, μία από τις 11 τομεακές επιτροπές που εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, ξεκίνησε τη στρατηγική της για την προώθηση του κλάδου, με σχέδια για τη βελτίωση των υποδομών του, την προσφορά εκπαιδευτικών ευκαιριών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη ανάπτυξη συνεργασιών. Η Επιτροπή στοχεύει να έχει 4.500 πτυχιούχους καλλιτέχνες και περισσότερους από 4.000 ειδικευμένους ασκούμενους έως το 2030".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα και Γιατροί του Κόσμου συνεργάζονται για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Αλληλέγγυο στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας στέκεται το Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα του Νίκου Δαφνή και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου οργανώνουν αποστολή αγαθών πρώτης ανάγκης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/02/2023

Το ολλανδικό ZID Theater μάς συστήνεται με το "Rebel"

Η σόλο παράσταση της Naïma Baraka αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας kickboxer και γίνεται η αφορμή για να γνωρίσουμε το ZID Theater.

Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς

Μεστή όσο και επώδυνη, η παράσταση που σκηνοθετεί η Σοφία Καραγιάννη με τέσσερις εξαιρετικούς ερμηνευτές ζωντανεύει ένα συνταρακτικό αυτοβιογραφικό αφήγημα και παραδίδει σπουδαία μαθήματα θεάτρου και ζωής.

Διάλεξε το θάνατό σου, αγάπη μου

Μια πλούσια κληρονόμος επιχειρεί να απαλλαχθεί από τον προικοθήρα σύζυγό της, που σχεδιάζει να τη δολοφονήσει προκειμένου να αποσπάσει την περιουσία της. Βασισμένη στο νουάρ "Διπλό παιχνίδι", η διασκευή του καλλιτεχνικού διδύμου αποζημιώνει τους φαν του είδους και όχι μόνο.

"The Internationals": Μία θεατρική σάτιρα για τον πόλεμο και το έθνος

Το έργο του Κοσοβάρου Γιετόν Νεζίραϊ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ακτίνας Σταθάκη.

Πόθος, έρωτας και φλαμένκο στο Acropolis Festivals

Ο πιο ερωτικός χορός, το φλαμένκο, αποκαλύπτει το μεγαλείο του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στην παράσταση "Corazon Flamenco" του Acropolis Festivals.