Εξελίσσουμε δωρεάν τα Αγγλικά μας διαβάζοντας Σαίξπηρ με το Βρετανικό Συμβούλιο

Με το διαδραστικό online πρόγραμμα εκμάθησης εξερευνούμε τη ζωή και τα έργα του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα με τη βοήθεια ηθοποιών και ειδικών του χώρου, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε Αγγλικά.

σαιξπηρ

Την ευκαιρία να βελτιώσουν τα Αγγλικά τους μέσω διαδικτυακής ανακάλυψης της ζωής και των θεατρικών έργων του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, έχουν οι φίλοι της Αγγλικής γλώσσας, μέσω δωρεάν μαθήματος που πραγματοποιείται διαδικτυακά από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) σε συνεργασία με την πλατφόρμα εκπαίδευσης "Future Learn". 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι έξι εβδομάδες, διάστημα στο οποίο χρειάζεται από πλευράς των "επιμελών" μαθητών δίωρη εβδομαδιαία ενασχόληση, εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά. Με την μέθοδο που εφαρμόζεται, το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτρέπει την συμμετοχή σε προσαρμοσμένους ρυθμούς, σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες των συμμετεχόντων. Απευθύνεται  σε όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην "πολιτιστική κληρονομιά" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, και την ίδια στιγμή κατέχουν επαρκές επίπεδο κατανόησης της αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Β1). 

Η θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει ανάλυση των έργων του "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", "Άμλετ", "Μάκμπεθ", "Much Ado About Nothing" και "The Tempest". Με την ηλεκτρονική καθοδήγηση του διδάσκοντος, όσοι παρακολουθήσουν την σειρά μαθημάτων, θα εξοικειωθούν με εκφράσεις και λεξιλόγιο που ο ίδιος ο Σαίξπηρ χρησιμοποιούσε και θα διερευνήσουν τα σημαντικότερα έργα του, ενώ μέσω σύντομων κουίζ, αξιολογείται κατά πόσο οι μαθητές έχουν πράγματι αφομοιώσει τις κεντρικές ιδέες της κάθε θεματικής. 

Ξεκινώντας από τη γέννηση στο χωριό  Στράτφορντ-απόν-Έιβον της Αγγλίας, του συγγραφέα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο παγκόσμιο θέατρο μέχρι τις μέρες μας, φτάνουμε μέχρι το Globe Theatre στο Λονδίνο. Ο δεξιοτέχνης Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, κατάφερε να αναγνωριστεί διεθνώς για την ικανότητά του να διατρέχει με τη πένα του διαφορετικά μεταξύ τους είδη, από τη κωμωδία, ως το δράμα και την τραγωδία και εντάχθηκε στη λίστα με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αγγλικής ποίησης και δραματουργίας. Η εις βάθος κατανόηση της ανθρώπινης υπόστασης, καθιστά το έργο του επίκαιρο μέχρι σήμερα. 

Η εξερεύνηση πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών του χώρου, αλλά και ηθοποιών που θα μεταδώσουν με το βίωμά τους την ουσία του έργου και της προσωπικότητας του σπουδαίου συγγραφέα. 

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα εκμάθησης "παρέα" με τον Σαίξπηρ και δηλώστε τις προτιμώμενες ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων για εσάς στον παρακάτω σύνδεσμο.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.