Εξελίσσουμε δωρεάν τα Αγγλικά μας διαβάζοντας Σαίξπηρ με το Βρετανικό Συμβούλιο

Με το διαδραστικό online πρόγραμμα εκμάθησης εξερευνούμε τη ζωή και τα έργα του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα με τη βοήθεια ηθοποιών και ειδικών του χώρου, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε Αγγλικά.

σαιξπηρ

Την ευκαιρία να βελτιώσουν τα Αγγλικά τους μέσω διαδικτυακής ανακάλυψης της ζωής και των θεατρικών έργων του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, έχουν οι φίλοι της Αγγλικής γλώσσας, μέσω δωρεάν μαθήματος που πραγματοποιείται διαδικτυακά από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) σε συνεργασία με την πλατφόρμα εκπαίδευσης "Future Learn". 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι έξι εβδομάδες, διάστημα στο οποίο χρειάζεται από πλευράς των "επιμελών" μαθητών δίωρη εβδομαδιαία ενασχόληση, εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά. Με την μέθοδο που εφαρμόζεται, το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτρέπει την συμμετοχή σε προσαρμοσμένους ρυθμούς, σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες των συμμετεχόντων. Απευθύνεται  σε όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην "πολιτιστική κληρονομιά" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, και την ίδια στιγμή κατέχουν επαρκές επίπεδο κατανόησης της αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Β1). 

Η θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει ανάλυση των έργων του "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", "Άμλετ", "Μάκμπεθ", "Much Ado About Nothing" και "The Tempest". Με την ηλεκτρονική καθοδήγηση του διδάσκοντος, όσοι παρακολουθήσουν την σειρά μαθημάτων, θα εξοικειωθούν με εκφράσεις και λεξιλόγιο που ο ίδιος ο Σαίξπηρ χρησιμοποιούσε και θα διερευνήσουν τα σημαντικότερα έργα του, ενώ μέσω σύντομων κουίζ, αξιολογείται κατά πόσο οι μαθητές έχουν πράγματι αφομοιώσει τις κεντρικές ιδέες της κάθε θεματικής. 

Ξεκινώντας από τη γέννηση στο χωριό  Στράτφορντ-απόν-Έιβον της Αγγλίας, του συγγραφέα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο παγκόσμιο θέατρο μέχρι τις μέρες μας, φτάνουμε μέχρι το Globe Theatre στο Λονδίνο. Ο δεξιοτέχνης Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, κατάφερε να αναγνωριστεί διεθνώς για την ικανότητά του να διατρέχει με τη πένα του διαφορετικά μεταξύ τους είδη, από τη κωμωδία, ως το δράμα και την τραγωδία και εντάχθηκε στη λίστα με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αγγλικής ποίησης και δραματουργίας. Η εις βάθος κατανόηση της ανθρώπινης υπόστασης, καθιστά το έργο του επίκαιρο μέχρι σήμερα. 

Η εξερεύνηση πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών του χώρου, αλλά και ηθοποιών που θα μεταδώσουν με το βίωμά τους την ουσία του έργου και της προσωπικότητας του σπουδαίου συγγραφέα. 

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα εκμάθησης "παρέα" με τον Σαίξπηρ και δηλώστε τις προτιμώμενες ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων για εσάς στον παρακάτω σύνδεσμο.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Διαβάστηκε...": Σύγχρονη ελληνική κωμωδία για την περιπλοκότητα των σχέσεων

Στο Red Jasper Cabaret Theatre ανεβαίνει ένα σύγχρονο ελληνικό έργο που σχολιάζει παιχνιδιάρικα την περιπλοκότητα των ερωτικών και φιλικών σχέσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Το Άρμα Θέσπιδος καλεί σε ακρόαση νέους ηθοποιούς

Ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-30 ετών, για την επερχόμενη θεατρική παραγωγή "Του Κουτρούλη ο Γάμος" του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου αναζητά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

O Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί τον Γιάννη Τσορτέκη σε περφόρμανς στην Εθνική Πινακοθήκη

Το ρόλο του Κωνσταντίνου Παρθένη θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Τσορτέκης στην περφόμανς που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κουτλής στο πλαίσιο αναδρομικής έκθεσης για τον Κωνσταντίνο Παρθένη στην Εθνική Πινακοθήκη.

"Πανεπιστήμιο - Ομόνοια": Ένα νέο ελληνικό έργο για τη βία που δεν είναι πάντα ορατή

Ο Γιάννης Οικονόμου σκηνοθετεί το θεατρικό του με φόντο ένα βαγόνι της κόκκινης γραμμής του μετρό στο θέατρο Άβατον.

Η "Βελανιδιά" είναι μια τολμηρή θεατρική πρόκληση με έναν διαφορετικό καλεσμένο κάθε βράδυ

Σε κάθε παράσταση ένας διαφορετικός guest star ανεβαίνει στη σκηνή του Bios χωρίς πρόβα και έρχεται αντιμέτωπος με την υπνωτίστρια Μαρίνα Αργυρίδου.

"Η ράβδος": Ο Δημήτρης Καταλειφός στο ιστορικό "Αμφιθέατρο" με έργο του Μαρκ Ρέιβενχιλ

Το θεατρικό του επιδραστικότερου εκπροσώπου του "in-yer-face theatre" για τη βία, την εξουσία, τον εκφοβισμό και πολλά ακόμη σημαντικά θέματα, επέλεξε να ανεβάσει ο Γιώργος Σκεύας με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο ηθοποιό.

"Meursault": Ο "Ξένος" του Καμί μέσα από ένα μινιμαλιστικό σύμπαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η σκηνοθέτις Ελένη Παππά, απόφοιτη του πρώτου τμήματος σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου ανεβάζει τη δική της εκδοχή πάνω στο λογοτεχνικό αριστούργημα του νομπελίστα συγγραφέα.