Το GesamtAtelier επιστρέφει στην Αθήνα με τη διαμεσική παράσταση "Loom" στο πλαίσιο του  Χορός@Μegaron Underground

Με έμπνευση τη λαογραφία και την παράδοση του ελληνικού γεωγραφικού χώρου, ο αργαλειός εξετάζεται ως εργαλείο παραγωγής έργων αλλά και κοινωνικών συνθηκών.

LOOM Αλέκος Μπουρελιάς, Χρήστος Μπουρελιάς

Το ντουέτο των ιδρυτών του GesamtAtelier, η Κυριακή Νασιούλα και ο Αργύρης Αγγελή, ειστρέφουν στην Αθήνα συμμετέχει, με τη διαμεσική παράσταση "LOOM" (αργαλειός), στο διάλογο για τη συνύφανση της  συλλογική ταυτότητας με την ατομική εμπειρία. Σε συνεργασία με μια ομάδα νέων δημιουργών, το GesamtAtelier αντλεί έμπνευση από την ελληνική λαογραφία και την παράδοση και μελετά τον αργαλειό ως εργαλείο παραγωγής έργων αλλά και κοινωνικών συνθηκών, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Loom

Το "LOOM" θα παρουσιαστεί στις 3, 4, 5, 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου στις 9.00 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη) και συνδυάζει μεταβαλλόμενες κατασκευές με σύγχρονο χορό, λόγο, σύνθεση ήχου και διαδραστικές βιντεοπροβολές. Μαρτυρίες, υλικά και σώματα των δημιουργών, των χορευτριών και των μελών της ομάδας πλέκονται μαζί συνθέτοντας μια συλλογική βιογραφία. 

 

 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Loom

  • Χορευτική performance
  • Διάρκεια: 80 '

Σε συνεργασία με μια ομάδα νέων δημιουργών, το δυναμικό ντουέτο του Gesamt Atelier αντλεί έμπνευση από την ελληνική λαογραφία και μελετά τον αργαλειό ως εργαλείο παραγωγής έργων αλλά και κοινωνικών συνθηκών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"When our eyes touch" στον Χώρο Τέχνης O.art.ath

Η νέα σόλο παράσταση της χορογράφου Μαρίας Κολιοπούλου διερωτάται αν το άγγιγμα είναι μια πράξη αντίστασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/11/2022

Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης "Κατάστρωμα Α" με τον Γιάννη Κότσιρα στο Ακροπόλ

Μαζί με τους ηθοποιούς Γιώργο Γάλλο, Άρης Τρουπάκης και Νάνσυ Μπούκλη, ταξιδεύουν το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη από τραγούδια και ξεχωριστές ερμηνείες.

"Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία" στο θέατρο Δρόμος

Τρία από τα εννέα κείμενα που περιλαμβάνονται στο ομώνυμο έργο-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο, παρουσιάζονται σε μία παράσταση: "Μια γυναίκα μόνη", "Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο", "Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ, καταγγέλω".

Φένια Παπαδόδημα και Γεράσιμος Γεννατάς συμπράττουν σε μια παράσταση για τον Σεφέρη

Mία μουσική παράσταση που συνομιλεί με την ψηφιακή ζωγραφική του Γιώργου Κόρδη, το πρόσωπο και το έργο του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη και αληθινές μαρτυρίες προσφύγων στο θέατρο Ελέρ.

Δίνουμε "Τα ρέστα μας" για stand up comedy του Γιώργου Καραμανλή και του Μιχάλη Πρέκα

Οι ανερχόμενοι κωμικοί ενώνουν τα καλύτερα αστεία τους και δίνουν ρέστα στη σκηνή του Nomads Athens με ελεύθερη είσοδο.

"Εφημερία": Η πολυσυζητημένη κουκλοθεατρική παράσταση για ενήλικες συνεχίζει

Η θερμή ανταπόκριση του κοινού φέρνει την ομάδα Κέντρο Βάρους ξανά στη σκηνή του Faust με την κουκλοθεατρική παράσταση "Εφημερία" που ενθουσίασε το ενήλικο κοινό.

Σταύρος Τσακίρης: "Οι ίδιοι εξουσιαστές οπλίζουν το χέρι του θύτη και οι ίδιοι δημιουργούν το θύμα στήνοντας τους το ίδιο δόκανο"

Με νέα διάθεση και ανανεωμένη ματιά προσέγγισε ο Σταύρος Τσακίρης τον "Βόιτσεκ" ο Γκέοργκ Μπίχνερ. Διαβάστε όσα μας είπε με αφορμή τις παραστάσεις στο θέατρο Πόλη.