Δορυφορικός "Καρυοθραύστης" από τα Μπολσόι

Καρυοθραύστης

Το πνεύμα των Χριστουγέννων καλεί όλη την οικογένεια στο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την προβολή του "Καρυοθραύστη" του Τσαϊκόφσκι από τα Μπαλέτα Μπολσόι, πάνω στη χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς. Το απόλυτο γιορτινό παραμύθι ξεκινά τη νύχτα των Χριστουγέννων, όταν τα παιχνίδια στο σπίτι της Κλάρας ζωντανεύουν και ο σπασμένος κούκλος-καρυοθραύστης μεταμορφώνεται σε όμορφο πρίγκιπα που την ταξιδεύει σε χιονισμένα δάση, μακρινές θάλασσες και στην πόλη των Γλυκισμάτων. Το μπαλέτο θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 19/12 στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με τα Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου μέσα από αναμεταδόσεις παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet live from Moscow). Τα Μπολσόι κατέχουν σταθερά μια από τις καλύτερες θέσεις ανάμεσα στα σχήματα κλασικού μπαλέτου, χάρη στην άψογη τεχνική και το υπέροχο στιλ των χορευτών του που εκφράζει τη ρωσική σχολή, την καλύτερη στον κόσμο. (Αίθουσα "Νίκος Σκαλκώτας", στις 19/12, 5 μ.μ., πληροφορίες www.megaron.gr)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: "Η ομολογία της 4ης Ιανουαρίου" μεταμορφώνει τη σκηνή σε δικαστική αίθουσα και το κοινό σε ενόρκους

Η νέα παράσταση των Αγνής και Χάρη Χιώτη που έρχεται τη νέα σεζόν 2025-26 βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αντλώντας έμπνευση από το κλασικό μυθιστόρημα "Η Τες των Ντ’ Έρμπερβιλ".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/07/2025

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης οργανώνει την πρώτη του θεατρική κατασκήνωση

Μια θεατρική κολλεκτίβα για επαγγελματίες της σκηνικής πράξης με την καθοδήγηση των Ανέστη Αζά, Χρήστου Θεοδωρίδη και Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Ουαζντί Μουαουάντ: "Η ιστορία της Ευρώπης είναι και μια ιστορία συλλογικών τραυμάτων"

Μιλήσαμε με τους συντελεστές της πολυαναμενόμενης διεθνούς συμπαραγωγής, "Ο όρκος της Ευρώπης", που θα φέρει τον Γαλλοκαναδέζο συγγραφέα και σκηνοθέτη και τη Ζιλιέτ Μπινός στην ορχήστρα της Επιδαύρου.

Αποκλειστικό: "Η Τελευταία Έξοδος - Ρίτα Χέιγουορθ" για πρώτη φορά στο θέατρο

Η θεατρική μεταφορά του "The Shawshank Redemption" του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει τη σεζόν 2025-26 από μια ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών και δημιουργών στο θέατρο Άνεσις.

Τα Μπαλέτα Μπεζάρ της Λωζάνης τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο

Το φημισμένο συγκρότημα χορού που αποτελεί σημείο αναφοράς για την τέχνη του χορού, επιστρέφει στον τόπο που αγάπησε ο δημιουργός τους, Μορίς Μπεζάρ, για μία ξεχωριστή παράσταση των "7 ελληνικών χορών" στο Ηρώδειο.

Αντιγόνη είδες; Κι αν ναι, πρόσεξες κι εσύ κάποια "ανησυχητική δυσαναλογία";

Σκέψεις με αφορμή την πρεμιέρα του Φεστιβάλ Επιδαύρου και την "ανησυχητική δυσαναλογία" του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού (και τουρισμού).

Εθνικό Θέατρο: Ξεκίνησε η προκράτηση θέσεων για τη παράσταση "Θραύσματα: Ευριπίδης"

Η παράσταση που συνδέει την αρχαιολογία και το θέατρο ανοίγει θέσεις για το κοινό σε αρχαία θέατρα της χώρας.