Δωρεάν παραστάσεις σε γνωστά θέατρα με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων

Οι άθικτοι

Το εορταστικό κλίμα στην Αθήνα κορυφώνεται με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ή στηρίζει ο Δήμος της Αθήνας και χαιρόμαστε γιατί το θέατρο κατέχει ιδιαίτερη θέση! Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει την αγάπη μας για το θέατρο και στηρίζει τον Πολιτισμό προσφέροντας τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν, για την περίοδο από 19 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου δωρεάν παραστάσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Συνολικά θα διατεθούν 5.500 δωρεάν εισιτήρια για 20 θεατρικές παραστάσεις (έξι αποκλειστικά για ενήλικες και 14 για όλη την οικογένεια). Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι τηλεφωνική προ-κράτηση θέσεων στα θέατρα και στους χώρους πολιτισμού. Στην σελίδα opanda.gr θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. Αυτή είναι η αναλυτική λίστα των παραστάσεων που μπορεί να δει το ενήλικο κοινό:

Terror Reloaded

Κυριακή 19/12. 6 μ.μ.: "Ο Θεός της Σφαγής" της Γιασμίνα Ρεζά σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλλίπογλου, Θέατρο Αθηνά. Κρατήσεις θέσεων (από 10/12, 17.00-21.30)

Δευτέρα 20/12, 8 μ.μ.: "Terror", σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, Θέατρο Αθηνών. Κρατήσεις θέσεων: 2103312343 (από 13/12, 10 π.μ.-1 μ.μ. & 5.30 μ.μ.-7 μ.μ.)

Τετάρτη 22/12, 9 μ.μ.:  "Ο Κήπος με τις αλήθειες" του Άντριου Μπόβελ, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, Θέατρο Μουσούρη. Κρατήσεις θέσεων: 2103310936 (από 14/12, 10.30 π.μ.-3.30 μ.μ. & 5 μ.μ.-9 μ.μ.)

Τρίτη 4/1, 5 μ.μ.: "Οι Άθικτοι" των Olivier Nakache & Eric Toledano, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, Θέατρο Νέος Ακάδημος. Κρατήσεις θέσεων: 2100080900 ώρες (από 29/12, 10.00 π.μ.-2 μ.μ.)

Τετάρτη 5/1, 7.15 μ.μ.:  "Οι Μάγισσες του Σάλεμ" του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, Θέατρο Δημήτρης Χορν. Κρατήσεις θέσεων: 6976 131407 (από 28/12, 10 π.μ.-2 μ.μ.)

Παρασκευή 7/1, 9 μ.μ.:  "Σέρρα. Η ψυχή του Πόντου" του Γιάννη Καλπούζου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, Θέατρο Πόλη. Κρατήσεις θέσεων: 211 1828900 (από 30 /12, 5 μ.μ.-9 μ.μ.)

Περισσότερες πληροφορίες

Σέρρα - Η ψυχή του Πόντου

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Μία ηθοποιός, δώδεκα ρόλοι. Κεντρικό πρόσωπο, η Λεμονιά που παρουσιάζεται στο κοινό για να αφηγηθεί την ιστορία του πατέρα της, του Γαληνού Φιλονίδη. Μια ιστορία που ξεκινάει το 1915 και ολοκληρώνεται το 1962, στην Τραπεζούντα και άλλες περιοχές του Πόντου, στην Αμπχαζία και στο Καζακστάν. Ο Γαληνός διχάζεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες, δοκιμάζονται οι ηθικές του αρχές κι έρχεται αντιμέτωπος με την αγριότητα και τις τρικυμίες της ψυχής, ενώ στο πρόσωπό του και στην πορεία του αντανακλώνται τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων. Ένα έργο γεμάτο έρωτα, μυστήριο, ραδιουργίες, τρυφερότητα, νοσταλγία, αγάπη, εξαθλίωση, γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Ένα έργο που υμνεί το μεγαλείο της ζωής και της συγχώρεσης. Ένα ταξίδι που γράφει η ζωή, που φαντάζει με τις φλόγες του χορού της φωτιάς, του χορού Σέρρα.

Οι μάγισσες του Σάλεμ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία της καταδίκης ως μαγισσών 20 γυναικών στο χωριό Σάλεμ της Μασαχουσέτης το 1692, το αριστούργημα του Μίλερ είναι μια διαχρονική καταγγελία των δεισιδαιμονιών, των προκαταλήψεων και του φανατισμού.

Άθικτοι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Δεν υπάρχει κανείς άθικτος στη ζωή, μας διδάσκουν οι δυο ήρωες της τρυφερής δραμεντί, ένας τετραπληγικός αριστοκράτης που ξαναβρίσκει νόημα στη ζωή του με τη βοήθεια ενός βοηθού/νοσοκόμου.

Ο κήπος με τις αλήθειες

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Το γλυκόπικρο οικογενειακό δράμα που εκτυλίσσεται στον κήπο της οικογένειας Πράις αποκαλύπτει τις ρωγμές της κοινωνικής συνοχής.

Ο θεός της σφαγής

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Η βραβευμένη με Ολίβιε και Τόνι σάτιρα δωματίου αποτελεί μια αριστοτεχνική ανατομία τεσσάρων αστών που οδηγούνται από τον κοινωνικό καθωσπρεπισμό σε μια πρωτόγονη διαμάχη.

Terror

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά τις οχτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο της Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο προς στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας - Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν 70.000 φίλαθλοι. Η Γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και δύο μαχητικά αεροσκάφη απογειώνονται. Παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής περιμένοντας οδηγίες. Ο νόμος απαγορεύει ρητά στους πιλότους των μαχητικών να καταρρίψουν το πολιτικό αεροσκάφος. Δεν σκοτώνεις αθώους για να προστατέψεις άλλους αθώους. Παραβαίνοντας τις διαταγές όμως ο σμηναγός Λαρς Κοχ το καταρρίπτει για να προστατέψει τους φιλάθλους του γηπέδου.. Η παράσταση αφορμάται από το γεγονός αυτό και καλεί τους θεατές να γίνουν ένορκοι: θα αθωώσουν ή όχι τον Κοχ;

Μουσούρη

Πλ. Καρύτση

Αθηνών

Βουκουρεστίου 10

«Δημήτρης Χορν»

Αμερικής 10

Αθηνά

Δεριγνύ 10 & Πατησίων

Πόλη Θέατρο - «Δάνης Κατρανίδης»

Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87

Νέος Ακάδημος

Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γέλιο για μικρούς και μεγάλους: Το Christmas Comedy Club του Γιώργου Χατζηπαύλου

Το "Comedy Club Xmas Special" του Γιώργου Χατζηπαύλου είναι η παράσταση που διασκεδάζει όλη την οικογένεια και έρχεται στην Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος του Μεγάρου Μουσικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/12/2025

Χριστούγεννα με Παπαδιαμάντη: Ο Θανάσης Σαράντος επιστρέφει με τον "Αμερικάνο"

Τέσσερις παραστάσεις στο Θέατρο Ροές σας περιμένουν για να ταξιδέψετε με το αριστουργηματικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, "Ο Αμερικάνος", σε ερμηνεία Θανάση Σαράντου. Αξιοποιήστε την ειδική τιμή προπώλησης €10 για όλες τις παραστάσεις έως τις 28 Δεκεμβρίου.

"Καραμέλες Ούζου": "Δοκιμάστε" την σπαρταριστή κωμωδία μυστηρίου με το ανατρεπτικό φινάλε!

Το έργο του Γιάννη Γαλανόπουλου, με τον Σταύρο Νικολαΐδη και τον Βασίλη Κούκουρα, γεμίζει γέλιο τα Δευτερότριτά μας στο Από Μηχανής Θέατρο.

6 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε

Από τον κλασικό Μολιέρο ως το ελληνικό θέατρο του 21ου αι., αυτές οι κωμωδίες δεν προσφέρουν μόνο ανάλαφρες στιγμές αλλά και την απόδειξη πως το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ειπωθούν τα πιο σοβαρά πράγματα.

Χριστουγεννιάτικη προσφορά για τις έξι τελευταίες παραστάσεις του "Match"

Η Χριστουγεννιάτικη προσφορά για τις έξι τελευταίες παραστάσεις του "Match" είναι μια ιδανική ευκαιρία να ζήσουμε μια σύγχρονη, ανατρεπτική κωμωδία που μιλά για τον έρωτα, την τεχνολογία και τη δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης.

"Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας": Η ιστορία μιας νεαρής που αγωνίζεται να αμφισβητήσει το άδικο

Η ελληνική θεατρική σκηνή υποδέχεται για πρώτη φορά το "Le Consentement" της Vanessa Springora. Με τίτλο "Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας" και σκηνοθεσία Ειρήνης Λαμπρινοπούλου, η παράσταση φωτίζει εξουσία, ευαλωτότητα και τα όρια της συναίνεσης μέσα από ζωντανή αφήγηση και μουσική.

Ποια είναι τα κορίτσια που έρχονται "Με δύναμη από την Κηφισιά" στον Σταθμό;

Ποιοι είναι οι τέσσερις γυναίκες πίσω από τις ιστορίες, τα πάθη και τα μυστικά της Κηφισιάς; Στο "Με δύναμη από την Κηφισιά" του Δημήτρη Κεχαΐδη, οι ηθοποιοί μοιράζονται πώς οι ρόλοι τους έγιναν προσωπική υπόθεση, ανακαλύπτοντας μέσα από τις ηρωίδες τις δικές τους αλήθειες και αδυναμίες.