"Το Τρίτο Στεφάνι" για λίγο ακόμα στο Παλλάς

Η Μαρία Καβογιάννη πραγματοποιεί μια μεστή απόδοση και η Μαρία Κίτσου στηρίζει την παράσταση με στιβαρότητα στο «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή. Προλαβαίνετε να τις απολαύσετε μαζί με ένα ωραίο θίασο μέχρι αρχές Ιανουαρίου.

«Το Τρίτο Στεφάνι» για λίγο ακόμα στο Παλλάς

Το προσωπικό συνδιαλέγεται με το κοινωνικό και εθνικό παρελθόν, την ιστορία της Ελλάδας των νεότερων χρόνων στο έργο-σημείο αναφοράς για τη νεότερη ελληνική πεζογραφία "Το Τρίτο Στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης διασκεύασε το μνημειώδες μυθιστόρημα μαζί με τον Νίκο Μανουσάκη και το σκηνοθέτησε με γρήγορη ροή, συνεχείς δράσεις και πολυπληθείς σκηνές, στη μεγαλύτερη παραγωγή που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία. Η παράσταση χειροκροτήθηκε μέχρι σήμερα από 40.000 θεατές και ταξίδεψε διαδικτυακά μέσω online streaming σε 23.000 σπίτια, σε 52 χώρες και 5 ηπείρους. Κάθε βράδυ η σκηνή του Παλλάς γεμίζει με άρωμα Ελλάδας. Τα γυναικεία πρόσωπα είναι κυρίαρχα στο έργο και μέσα στα λόγια και στη ζωή τους καθρεφτίζεται η ελληνική κοινωνία. Η Μαρία Καβογιάννη πραγματοποιεί μια μεστή απόδοση και η Μαρία Κίτσου στηρίζει την παράσταση με στιβαρότητα όπως γράφει στην κριτική της η Τώνια Καράογλου.

"Το Τρίτο Στεφάνι" για λίγο ακόμα στο Παλλάς - εικόνα 1
© Ελίνα Γιουνανλή

"Γύρω από τις δύο κεντρικές ηρωίδες, την Εκάβη και τη Νίνα, πεισματάρες και μαχήτριες της ζωής, πρωταγωνίστριες δύο διαδρομών πότε παράλληλων και πότε τεμνόμενων, ο Μαρκουλάκης στήνει ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι, φέρνοντας το ιδιωτικό σε συνομιλία με το δημόσιο και τις προσωπικές ιστορίες πλάι στη μεγάλη Ιστορία. Το βλέμμα του είναι ανθρωποκεντρικό –εξάλλου και στο κείμενο του Ταχτσή το κέντρο είναι ο άνθρωπος, ενώ δεν είναι λίγοι οι ήρωες στους οποίους διακρίνεις στοιχεία του συγγραφέα–, ενώ ευδιάκριτη είναι και η αισιόδοξη σκηνοθετική οπτική, η επιμονή στο γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες, οι άνθρωποι του έργου, εντέλει μια ολόκληρη χώρα, πεισμώνουν, μάχονται και "κερδίζουν", παρά τα τραύματα και τις απώλειες". "Το Τρίτο Στεφάνι", συνεχίζει στο Θέατρο Παλλάς και ολοκληρώνει την επιτυχημένη του πορεία, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Το τρίτο στεφάνι

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Έργο-σημείο αναφοράς για τη νεότερη ελληνική πεζογραφία, το οποίο αφηγείται την Ιστορία της χώρας μέσα από τη ζωή δύο γυναικών με φόντο τον Μεσοπόλεμο και την Κατοχή.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.