«Μόνοι μαζί» με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Θέατρο, εικαστικά και εργαστήρια online από τον καλλιτεχνικό πόλο του Πειραιά.

«Μόνοι μαζί» με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά οργανώνει μια σειρά διαδικτυακών δράσεων με τίτλο «Μόνοι μαζί» με στόχο να κρατήσει τις πόρτες του ανοιχτές και τις διόδους επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης ανοιχτές έστω και μέσα από τις οθόνες μας. Παραστάσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, συναυλίες αλλά και πορτραίτα εικαστικών συνθέτουν το σύνολο των δράσεων που μπορούμε να βρούμε στο site του θεάτρου.

«Μόνοι μαζί» με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 1

Το Σάββατο 25 Απριλίου στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διαδικτυακή προβολή του «Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο. Διαβάστε την κριτική της Τώνιας Καράογλου για την παράσταση εδώ.

Η εικαστικός Ράνια Ράγκου επιμελείται το διαδικτυακό «Εικαστικό παράθυρο», μια δική της καινοτόμα ιδέα που επιχειρεί να μας φέρει πιο κοντά στο έργο αλλά και στην προσωπικότητα σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών, η οποία πολλές φορές δεν γίνεται ευρέως γνωστή. Κάθε εβδομάδα θα γνωρίζουμε έναν καλλιτέχνη, μέσω μιας σύντομης παρουσίασης της δουλειάς του και μιας μικρής συνέντευξης. Πρώτος φιλοξενούμενος είναι ο Βασίλης Σαλπιστής.

Παράλληλα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δίνει την ευκαιρία σε νέους κι εκκολαπτόμενους θεατρικούς συγγραφείς να εκφραστούν μέσα από το σεμινάριο θεατρικής γραφής το οποίο θα ξεκινήσει διαδικτυακά την πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 1 Μαΐου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με εξ’ αποστάσεως δωρεάν συμμετοχή και παρακολούθηση μέσω skype. Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν κατόπιν αποστολής αναλυτικού βιογραφικού και ενός δείγματος θεατρικής γραφής με θέμα απολύτως ελεύθερης επιλογής (με ανώτατο όριο τις 400 λέξεις). Από το σύνολο των αιτούντων θα γίνει αυστηρή επιλογή δέκα (10) ατόμων τα οποία θα αποτελέσουν το τελικό σώμα συμμετεχόντων του σεμιναρίου. Οι αιτήσεις με το αναλυτικό βιογραφικό και τα δείγματα γραφής πρέπει να σταλούν στο email: info@dithepi.gr μέχρι τις 22/4/2020. Οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Καρυοθραύστης φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια

Το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο μπαλέτο, ο "Καρυοθραύστης" Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει για τις γιορτές στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Τι συμβαίνει στην ολοζώντανη γειτονιά της Κυψέλης, Ντίνα Σταματοπούλου;

Μιλήσαμε με την Ντίνα Σταματοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του προγράμματος θεατρικών εργαστηρίων της σεζόν 2025-26, "Η καρδιά του Θεάτρου χτυπάει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης".

Ο Γιάννης Μπέζος ανεβάζει Τσέχοφ- Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Αγαπάμε τον Άντον Τσέχοφ! Παραμένει διαχρονικός, με χιούμορ λεπτό και ανθρώπινο, που φωτίζει τις αδυναμίες μας. Αυτή την οξυδερκή ματιά αγαπά και ο Γιάννης Μπέζος, παρουσιάζοντας μια απολαυστική συνάντηση με τον κωμικό του κόσμο στην νέα παράσταση στο θέατρο Άνεσις.

Οι τελευταίες παραστάσεις του "Dracula" στο Θέατρο Πόρτα

Ο μύθος του "Dracula" αναγεννάται στο Θέατρο Πόρτα μέσα από την εικαστική, σύγχρονη ματιά του Θάνου Παπακωνσταντίνου, σε μια ατμοσφαιρική παράσταση που ξεπερνά τα όρια του τρόμου.

Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου: Η "Μητέρα" στο κέντρο της σκηνής

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η Theatre Lab Company παρουσιάζουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μητρική φιγούρα, με δεκατέσσερα νέα ελληνικά έργα, ομιλίες και συζητήσεις που φωτίζουν τη μητρότητα πέρα από στερεότυπα και συμβάσεις.

Ποια έργα σκηνοθετεί στην Κάμιρο ο Γιώργος Παύλου;

Σεβαστίκογλου και Μάγιενμπουργκ ανεβάζει τον Ιανουάριο ο Γιώργος Παύλου και στο επίκεντρο της σκηνοθετικής του προσέγγισης βρίσκεται η διερεύνηση του ποιοι είμαστε πραγματικά και πώς το παρελθόν, οι εμπειρίες και οι κοινωνικές συνθήκες διαμορφώνουν τη ζωή και τις σχέσεις μας.

"Misery": Η παράσταση που σε βάζει μέσα στη σκέψη και τα συναισθήματα των χαρακτήρων

Το "Misery", σε σκηνοθεσία Έλενας Καρακούλη με τους Φιλαρέτη Κομνηνού και Αναστάση Ροϊλό, είναι μια παράσταση για όσους θέλουν να νιώσουν, να αγχωθούν και να προβληματιστούν, βιώνοντας τη σκηνή ως κοινή εμπειρία με τους ήρωες. Ένα θέατρο που σε κάνει να αισθανθείς και να σκεφτείς ταυτόχρονα.