Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία

Έφτασε η ώρα για την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας παραγωγής του θεατρικού σημείου αναφοράς της Βικτώριας με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Τάρλοου.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία

Μετά την τεράστια επιτυχία του «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση, ο Δημήτρης Τάρλοου συμπληρώνει φέτος θητεία 20 χρόνων στην καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Πορεία με τη νέα του παραγωγή «Δόξα κοινή από την οδό των Φιλελλήνων», που αναμένουμε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 1

Σε δική του σκηνοθεσία και σε σύμπραξη με τον Στρατή Πασχάλη στη δραματουργική σύνθεση, στρέφεται στο θέατρο της ποίησης με πρώτη ύλη ποιήματα και αποσπάσματα ποιημάτων που καλύπτουν το σύνολο της λυρικής μας παράδοσης από τη Σαπφώ μέχρι τον Διονύσιο Σολωμό και από τον Κωνσταντίνο Καβάφη μέχρι τον Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 2

Με αφετηρία το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Εις την Οδό των Φιλελλήνων», ο διακεκριμένος σκηνοθέτης προτείνει μια παράσταση όπου η ποίηση μετατρέπεται σε δράση και το γλωσσικό και πολιτιστικό παρελθόν μας γίνονται ένα σε μια παράσταση-ύμνος στον έρωτα και στην αξία του ελληνικού πνεύματος.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 3

Πρωταγωνιστεί μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών της νέας γενιάς -Αλέξανδρος Βαμβούκος, Λήδα Μανιατάκου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Άρης Μπαλής, Διονύσης Πιφέας, Θάλεια Σταματέλου, Αρετή Τίλη, Σίσσυ Τουμάση, Ορέστης Χαλκιάς- με προεξάρχων τον έμπειρο Γιάννη Νταλιάνη. Ο μουσικός Μάριος Παπούλιας ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Λήδας Μανιατάκου.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 4

Τα σκηνικά υπογράφει η Εύα Μανιδάκη, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου, την κίνηση επιμελείται η Κορίνα Κόκκαλη, ενώ τα κοστούμια είναι του Αλέξανδρου Γαρνάβου και της Τζίνας Ηλιοπούλου.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 5

i«Δόξα κοινή από την οδό των Φιλελλήνων» | Θέατρο Πορεία | Από 27 Ιανουαρίου έως 14 Απριλίου | Προπώληση μέσω viva.gr | Ισχύει προσφορά προπώλησης εισιτηρίων έως και την ημέρα της πρεμιέρας | Δείτε το trailer της παράστασης εδώ | poreiatheatre.com

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 6
Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 7

Περισσότερες πληροφορίες

Δόξα Κοινή από την οδό των Φιλελλήνων

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Στρ. Πασχάλης, ο οποίος συνέθεσε το κείμενο, χρησιμοποίησε ως βάση το ποίημα «Εις την οδόν των Φιλελλήνων» του Αν. Εμπειρίκου και το εμπλούτισε με αποσπάσματα ποιημάτων κ.ά. Ελλήνων ποιητών.

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2022

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.