Τα μποφόρ ματαίωσαν το «Anamnesis»

Το δρώμενο «Anamnesis»  της χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη δεν πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου λόγω των δυνατών ανέμων.

Τα μποφόρ ματαίωσαν το «Anamnesis»

Ο θεός Αίολος δεν ήταν σύμμαχος στην παράσταση «Anamnesis» της χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη που είχε προγραμματιστεί να παιχτεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. Τα 9 μποφόρ ήταν πολλά για να μπορέσει να γίνει ο απόπλους των καραβιών που θα μετέφεραν τους θατές από τη Μύκονο στη Δήλο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες η καλλιτεχνική ομάδα, που παραμένει αποκλεισμένη στο νησί από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, ξεπέρασε τον εαυτό της για να μπορέσει να πραγματοποιήσει την παράσταση και την παρουσίασε στο προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, μελετητών και επιστημόνων της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής που εργάζονται στη Δήλο. Μάλιστα η χορογράφος και οι συνεργάτες της ήλπιζαν πως η παράσταση θα μπορούσε να παιχτεί για το κοινό την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου αλλά οι καιρικές συνθήκες και πάλι δεν το επέτρεψαν. Η παράσταση «Anamnesis» ματαιώθηκε και πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις μελλοντικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το αιχμηρό έργο του Τριαρίδη επιστρέφει: Συζήτηση με τη Μάγδα Φύσσα στο Θέατρο Olvio

Το έργο του Θανάση Τριαρίδη "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου", που σημάδεψε τις δύο προηγούμενες σεζόν, επιστρέφει στο Θέατρο Olvio με νέες συζητήσεις, συμμετοχή της Μάγδας Φύσσα και μια υποψηφιότητα στα βραβεία της Ένωσης Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/11/2025

Τρίτο Στεφάνι: Η ατμόσφαιρα της παράστασης μέσα από νέες φωτογραφίες

Οι νέες φωτογραφίες από το "Τρίτο Στεφάνι" αποκαλύπτουν την ατμοσφαιρική, στοχαστική ματιά του Στάθη Λιβαθινού και της ομάδας του, που μεταμορφώνουν το κλασικό κείμενο του Ταχτσή σε μια ζωντανή, ποιητική παράσταση.

"Λεωφορείο ο πόθος"- Η επιστροφή Καραντζά και οι δύο πρωταγωνιστές

Η επανάληψη του "Λεωφορείου ο πόθος" στο Προσκήνιο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά φωτίζεται από τη βραβευμένη ερμηνεία της Αλεξίας Καλτσίκη, ενώ ο Αινείας Τσαμάτης μιλά για τον Στάνλεϊ και τη σκηνική σύγκρουση που καθορίζει την παράσταση.

"Κέικ": ένα comfort food για την ανθρώπινη συμπεριφορά

Ως guest editor, ο συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης παρομοιάζει το έργο του "Κέικ", που παίζεται στο Εμπορικόν με το απόλυτο comfort food: οικείο, τρυφερό και αληθινό. Όπως ένα γλύκισμα που ξυπνά μνήμες, έτσι και το έργο του αποκαλύπτει ανθρώπινες αδυναμίες, συγκρούσεις και τη γλύκα της συμφιλίωσης.

Ο Louis C.K. επιστρέφει στην Αθήνα

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα comedy events της χρονιάς και σίγουρα μια ευκαιρία να δεις έναν από τους μεγαλύτερους του είδους σε στιγμή απόλυτης δημιουργικής φόρμας.

Ο σπουδαίος Τιμ Κράουτς στην Αθήνα για την "Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία"

Ο Τιμ Κράουτς επιστρέφει στην Αθήνα για την παράσταση "Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επιγεια Σωτηρία", σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου. Μετά την παράσταση, οι θεατές θα συμμετάσχουν σε Q&A, συζητώντας με τον δημιουργό, τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς.

"Η πρόοδος είναι η ελευθερία επιλογών" – Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου μιλά για θέατρο και ζωή

Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου, ιδρύτρια και ψυχή της ομάδας The Young Quill, μιλά για τη δημιουργία, τον πειραματισμό και τη συνεκτικότητα της ομάδας, αλλά και για την προσωπική της πορεία στο θέατρο και τις παραστάσεις που σκηνοθετεί φέτος.