Τα μποφόρ ματαίωσαν το «Anamnesis»

Το δρώμενο «Anamnesis»  της χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη δεν πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου λόγω των δυνατών ανέμων.

Τα μποφόρ ματαίωσαν το «Anamnesis»

Ο θεός Αίολος δεν ήταν σύμμαχος στην παράσταση «Anamnesis» της χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη που είχε προγραμματιστεί να παιχτεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. Τα 9 μποφόρ ήταν πολλά για να μπορέσει να γίνει ο απόπλους των καραβιών που θα μετέφεραν τους θατές από τη Μύκονο στη Δήλο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες η καλλιτεχνική ομάδα, που παραμένει αποκλεισμένη στο νησί από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, ξεπέρασε τον εαυτό της για να μπορέσει να πραγματοποιήσει την παράσταση και την παρουσίασε στο προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, μελετητών και επιστημόνων της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής που εργάζονται στη Δήλο. Μάλιστα η χορογράφος και οι συνεργάτες της ήλπιζαν πως η παράσταση θα μπορούσε να παιχτεί για το κοινό την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου αλλά οι καιρικές συνθήκες και πάλι δεν το επέτρεψαν. Η παράσταση «Anamnesis» ματαιώθηκε και πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις μελλοντικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι παραστάσεις σηκώνουν ξανά αυλαία (4-10/12)

Επιστρέφουν στις σκηνές από 4 έως 10 Δεκεμβρίου κι αξίζουν οι έξι θεατρικές επαναλήψεις που ακολουθούν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
04/12/2025

"Αγωνία Ιερή": Σπουδή πάνω στο έργο και τη ζωή της Εύας Palmer Σικελιανού

Μια τελετουργική παράσταση για τη ζωή και το όραμα της Εύας Palmer Σικελιανού. Η γυναίκα που ύφανε τον μύθο με το παρόν, αντιστάθηκε σε καθεστώτα και ανέστησε το αρχαίο δράμα επιστρέφει στη σκηνή μέσα από μια πολιτική, ποιητική σπουδή με πρωταγωνίστρια την Ελένη Νιωτάκη.

"Last Dance of Ivan Vasiliev"- Μια ιστορική βραδιά στο Christmas Theater

Ο Ιβάν Βασίλιεφ, ένας από τους σπουδαιότερους χορευτές της εποχής μας, επιστρέφει στις 8 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater για μια στιγμή που ήδη γράφει ιστορία: το "Last Dance of Ivan Vasiliev". Μια παράσταση–εξομολόγηση, ένας τελευταίος χορός γεμάτος πάθος, αλήθεια και βαθιά ευγνωμοσύνη.

Δρώμενο πάνω σε κείμενο του Δημητριάδη με τη μορφή της Κερασίας Σαμαρά

Ένα πρωτότυπο ψηφιακό-εικαστικό δρώμενο του Δημήτρη Κωτσή, βασισμένο στο κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη, ζωντανεύει με τη μορφή της Κερασίας Σαμαρά στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", εξερευνώντας τη διαρκή ανθρώπινη πορεία προς αυτογνωσία και μεταμόρφωση.

"Μακριά νύχτα στη γη του Νοντ": Θεατρικό ταξίδι στην Αυστραλιανή Ενδοχώρα

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στους σύγχρονους Αυστραλούς συγγραφείς στο Αγγέλων Βήμα και μόλις έκανε πρεμιέρα το έργο του Duncan Graham "Μακριά νύχτα στη γη του Νοντ", που αναφέρεται στη δυνατή ιστορία δύο αδελφών.

Χρήστος Λούλης: "Για να ενωθείς πραγματικά, πρέπει να περάσεις από μια κόλαση"

Ο Χρήστος Λούλης, πρωταγωνιστής στο "Cleansed" της Σάρα Κέιν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που ανεβαίνει στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" από 4/12, μιλά ανοιχτά για τη σχέση του με το θέατρο και τη ζωή, την πατρότητα, αλλά και για την ουσία των ανθρώπινων σχέσεων και μας αποκαλύπτει πώς το έργο αντικατοπτρίζει καθημερινές μάχες ψυχής.

Ρολά κατεβάζουν τα θέατρα: Η απεργία των ηθοποιών φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα άλυτα αιτήματα

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου οι ηθοποιοί απεργούν, διεκδικώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης και πληρωμές για πρόβες. Τα βασικά τους αιτήματα παραμένουν άλυτα, ενώ τα θέατρα προχωρούν σε αναβολές παραστάσεων.