Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν»

Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια και Μάκης Παπαδημητρίου πρωταγωνιστούν στο μολιερικό «Δον Ζουάν» που σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης και οι αναγνώστες του «α» μπορείτε να κερδίσετε προσκλήσεις.

Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν»

Γοητευτικός, αινιγματικός και παθιασμένος είναι ο «Δον Ζουάν» του Μολιέρου. Είναι εκείνος αθεράπευτα ρομαντικός καρδιοκατακτητής που θέλει όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως: υπηρέτριες, χωριατοπούλες, κυρίες της αυλής και ήρωας που ενσαρκώνει τις ελευθεριότητες και τις αυθαιρεσίες των ευγενών. Στην καλοκαιρινή παραγωγή της 5η Εποχή, τον ήρωα-μύθο ερμηνεύει ο Νίκος Κουρής την Ελβίρα η Ζέτα Μακρυπούλια και τον Σγαναρέλ ο Μάκης Παπαδημητρίου. Παίζουν ακόμα ο Δημήτρης Καραμπέτσης, η Ηρώ Μπέζου, ο Γιάννης Σοφολόγης κ. ά.

Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν» - εικόνα 1
Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου

Ο Θέμης Μουμουλίδης έχει προσεγγίσει το έργο δύο ακόμα φορές, το 1997 και το 2005. Τώρα όπως είπε στη συνέντευξη που έδωσε στο «α» ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει σ’ αυτό. Για εκείνον «Ο Δον Ζουάν διεκδικεί την απόλυτη ελευθερία και την απαλλαγή από συναισθηματικά, ηθικά, κοινωνικά, οικογενειακά, θρησκευτικά δεσμά. Και, παρότι έχει τη φήμη του αποπλανητή ή του απατεώνα, είναι απόλυτα και αμείλικτα ειλικρινής, ξεσκεπάζοντας την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γίνεται, έτσι, ο παραβάτης και ο υπονομευτής κάθε νοητής κοινωνικής τάξης. Ένα τέρας, που αρνείται να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού, αυτούς τους κανόνες που μπορεί να διαφοροποιούνται από εποχή σε εποχή, αλλά χωρίς τους οποίους καμία κοινωνική σχέση δεν είναι πλέον εφικτή. Ή μήπως είναι;»

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 14/7στο Κηποθέατρο Παπάγου και μέσα στον Ιούλιο θα παιχτεί και σε άλλα ανοιχτά θέατρα της Αττιπκής, στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Βριλησσίων (15/7), στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (21, 22/7), στο Βεάκειο Πειραιά (23/7), στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (25/7). Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς και κερδίστε προσκλήσεις για τις παραστάσεις στο Βεάκειο και το Θέατρο Πέτρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Δον Ζουάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση αποπειράται να αποκαλύψει τις λιγότερο προφανείς φιλοσοφικές πτυχές ενός μύθου, όπως τον αποτύπωσε η πένα του Μολιέρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Superstar" της Ιωάννας Πορτόλου: Ο χορός στην αρένα της επιβίωσης

Η Ιωάννα Πορτόλου μιλά για το "Superstar" στο ΠΛΥΦΑ, για κύκλους αντοχής και κατάρρευσης, τα όρια της δημιουργίας, τη μουσική ως συνεκτικό ιστό και τη γεωγραφική μοναξιά της Ελλάδας στο διεθνές χορευτικό τοπίο σήμερα επίμονα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
13/02/2026

Ποιο έργο του Θανάση Τριαρίδη παίζεται για τρίτη χρονιά στο Olvio;

Οι πραγματικότητες, οι αδικίες και οι γκρίζες ζώνες της κοινωνίας απασχολούν τον Θανάση Τριαρίδη στο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου". Στο πλαίσιο της παράστασης, που συνεχίζει για 3η χρονιά, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον ανώτατο δικαστικό Χρήστο Ράμμο και τον ακτιβιστή και διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Το ιστορικό music hall "Μέδουσα" ξανά ζει

Η Αθήνα ξαναβρίσκει το θρυλικό της σαββατόβραδο στη "Μέδουσα". Το ιστορικό music hall που ταυτίστηκε με τον Γιώργο Μαρίνο αναβιώνει και συνεχίζει να ξαναβάζει φωτιά στη διασκέδαση με νέους συντελεστές.

Παράσταση-αφιέρωμα στον ελληνισμό της Αυστραλίας της δεκαετίας του ‘60 στο Αγγέλων Βήμα

"Έφυγες με το Πατρίς": Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης στο Αγγέλων Βήμα σε σκηνοθεσία Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου με τους Γιάννης Ντάσιος, Λίλη Τέγου και Γιάννης Τσιώμου να πρωταγωνιστούν.

"Άσπρο Μαύρο": Τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα και έναρξη περιοδείας

Η σπαρακτική υπαρξιακή σύγκρουση πίστης και απόγνωσης του Cormac McCarthy ολοκληρώνει τον κύκλο της στο Θέατρο Επί Κολωνώ και ταξιδεύει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Αντώνης Καφετζόπουλος, που συμπρωταγωνιστεί με τον Ζερόμ Καλούτα.

"Δημοκράτορες" του Γιάννη Αποσκίτη: Τελευταίες παραστάσεις

Μια μαύρη, γκροτέσκα κωμωδία για την εξουσία, την παράνοια και τα όρια της επιστήμης είναι το έργο του Γιάννη Αποσκίτη, που παίζεται για λίγο ακόμα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

"Ο σωσμένος" στο Cartel: Μπισμπίκης–Κιτσοπούλου σε μια απροκάλυπτη συνάντηση

Η νέα παράσταση του "Σωσμένου" στο Cartel φέρνει τη συνάντηση Μπισμπίκη και Κιτσοπούλου, με ρεαλισμό, σκληρή θεματολογία και αθηρόστομη ειλικρίνεια, ενώ η μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου καθορίζει την ατμόσφαιρα της αναμενόμενης πρεμιέρας.