Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν»

Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια και Μάκης Παπαδημητρίου πρωταγωνιστούν στο μολιερικό «Δον Ζουάν» που σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης και οι αναγνώστες του «α» μπορείτε να κερδίσετε προσκλήσεις.

Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν»

Γοητευτικός, αινιγματικός και παθιασμένος είναι ο «Δον Ζουάν» του Μολιέρου. Είναι εκείνος αθεράπευτα ρομαντικός καρδιοκατακτητής που θέλει όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως: υπηρέτριες, χωριατοπούλες, κυρίες της αυλής και ήρωας που ενσαρκώνει τις ελευθεριότητες και τις αυθαιρεσίες των ευγενών. Στην καλοκαιρινή παραγωγή της 5η Εποχή, τον ήρωα-μύθο ερμηνεύει ο Νίκος Κουρής την Ελβίρα η Ζέτα Μακρυπούλια και τον Σγαναρέλ ο Μάκης Παπαδημητρίου. Παίζουν ακόμα ο Δημήτρης Καραμπέτσης, η Ηρώ Μπέζου, ο Γιάννης Σοφολόγης κ. ά.

Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν» - εικόνα 1
Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου

Ο Θέμης Μουμουλίδης έχει προσεγγίσει το έργο δύο ακόμα φορές, το 1997 και το 2005. Τώρα όπως είπε στη συνέντευξη που έδωσε στο «α» ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει σ’ αυτό. Για εκείνον «Ο Δον Ζουάν διεκδικεί την απόλυτη ελευθερία και την απαλλαγή από συναισθηματικά, ηθικά, κοινωνικά, οικογενειακά, θρησκευτικά δεσμά. Και, παρότι έχει τη φήμη του αποπλανητή ή του απατεώνα, είναι απόλυτα και αμείλικτα ειλικρινής, ξεσκεπάζοντας την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γίνεται, έτσι, ο παραβάτης και ο υπονομευτής κάθε νοητής κοινωνικής τάξης. Ένα τέρας, που αρνείται να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού, αυτούς τους κανόνες που μπορεί να διαφοροποιούνται από εποχή σε εποχή, αλλά χωρίς τους οποίους καμία κοινωνική σχέση δεν είναι πλέον εφικτή. Ή μήπως είναι;»

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 14/7στο Κηποθέατρο Παπάγου και μέσα στον Ιούλιο θα παιχτεί και σε άλλα ανοιχτά θέατρα της Αττιπκής, στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Βριλησσίων (15/7), στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (21, 22/7), στο Βεάκειο Πειραιά (23/7), στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (25/7). Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς και κερδίστε προσκλήσεις για τις παραστάσεις στο Βεάκειο και το Θέατρο Πέτρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Δον Ζουάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση αποπειράται να αποκαλύψει τις λιγότερο προφανείς φιλοσοφικές πτυχές ενός μύθου, όπως τον αποτύπωσε η πένα του Μολιέρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

18 ρόλοι. 1 ηθοποιός: Η Σοφία Καζαντζιάν για την ερμηνευτική πρόκληση της "Κατσαρίδας Κ."

Ως guest editor, η Σοφία Καζαντζιάν μάς εισάγει στον ανατρεπτικό κόσμο της "Κατσαρίδας Κ.", φωτίζοντας ένα ταξίδι ατέλειας, μεταμόρφωσης και ανθρώπινης αλήθειας εμπνευσμένη από το έργο του Κάφκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/11/2025

"8": Μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνέεται από την πυξίδα του Kandinsky

Η ομάδα χορού ΑΝΕΜΑ και η χορογράφος Ζωή Ευσταθίου παρουσιάζουν ένα νέο έργο στην ΠΛΥΦΑ.

Η "Οικογένεια Τσέντσι" ταξιδεύει στη Ρώμη: η Βεατρίκη επιστρέφει στον τόπο της τραγωδίας

Η διεθνώς αναγνωρισμένη παράσταση "Οικογένεια Τσέντσι" των Ιόλης Ανδρεάδη, Άρη Ασπρούλη παρουσιάζεται στο ιστορικό OFF/OFF THEATRE της Ρώμης, στις 25 Νοεμβρίου, επαναφέροντας στη σκηνή την αληθινή ιστορία της Βεατρίκης Τσέντσι, σύμβολο αντίστασης απέναντι στην εξουσιαστική βία.

Οι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα Δευτέρα και Τρίτη, 24 & 25/11

Οδεύουμε προς το τέλος της χρονιάς και η θεατρική σεζόν ανεβάζει στροφές! Νέες πρεμιέρες και αγαπημένες επαναλήψεις διεκδικούν δυναμικά την προσοχή μας.

Η Χριστιάνα Γαλανοπούλου, το MIRfestival 2025 και όσα "μας καίνε"

Από 21 Νοεμβρίου το διεθνές φεστιβάλ παραστατικών τεχνών MIRfestival απογειώνεται διεκδικώντας χώρο στην πόλη, σε γειτονιές της Αθήνας που δεν είχαμε φανταστεί. Εμείς μιλήσαμε με τη Χριστιάνα Γαλανοπούλου και αναμεταδίδουμε.

Για τον Γιάννη Μπέζο, το θέατρο είναι ο τόπος όπου ξαναβρίσκεις τον άνθρωπο

Ο Γιάννης Μπέζος διανύει μια ιδιαίτερα δραστήρια θεατρική χρονιά. Μας μιλά με σεβασμό για το θέατρο ως χώρο παιδείας και ανθρωπιάς, επιμένει στη σημασία της εκπαίδευσης, της τιμιότητας και της καλοσύνης, και κρατά πάντα την πίστη του στη νεολαία και στην αλήθεια της σκηνής.

"Ένα Κουκλόσπιτο" σε ανθρώπινη κίνηση – Η Loxodox ξαναγράφει τον Ίψεν

Η ομάδα Loxodox παρουσιάζει στην Σκηνή Μπέκετ το αριστούργημα του Ίψεν, "Ένα Κουκλόσπιτο", σε μια δική της ανάγνωση με σκηνοθέτη τον Αλκίνοο Δωρή, όπου η Νόρα γίνεται ζωντανός πυρήνας σχέσεων και εσωτερικής αφύπνισης.