Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν»

Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια και Μάκης Παπαδημητρίου πρωταγωνιστούν στο μολιερικό «Δον Ζουάν» που σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης και οι αναγνώστες του «α» μπορείτε να κερδίσετε προσκλήσεις.

Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν»

Γοητευτικός, αινιγματικός και παθιασμένος είναι ο «Δον Ζουάν» του Μολιέρου. Είναι εκείνος αθεράπευτα ρομαντικός καρδιοκατακτητής που θέλει όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως: υπηρέτριες, χωριατοπούλες, κυρίες της αυλής και ήρωας που ενσαρκώνει τις ελευθεριότητες και τις αυθαιρεσίες των ευγενών. Στην καλοκαιρινή παραγωγή της 5η Εποχή, τον ήρωα-μύθο ερμηνεύει ο Νίκος Κουρής την Ελβίρα η Ζέτα Μακρυπούλια και τον Σγαναρέλ ο Μάκης Παπαδημητρίου. Παίζουν ακόμα ο Δημήτρης Καραμπέτσης, η Ηρώ Μπέζου, ο Γιάννης Σοφολόγης κ. ά.

Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν» - εικόνα 1
Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου

Ο Θέμης Μουμουλίδης έχει προσεγγίσει το έργο δύο ακόμα φορές, το 1997 και το 2005. Τώρα όπως είπε στη συνέντευξη που έδωσε στο «α» ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει σ’ αυτό. Για εκείνον «Ο Δον Ζουάν διεκδικεί την απόλυτη ελευθερία και την απαλλαγή από συναισθηματικά, ηθικά, κοινωνικά, οικογενειακά, θρησκευτικά δεσμά. Και, παρότι έχει τη φήμη του αποπλανητή ή του απατεώνα, είναι απόλυτα και αμείλικτα ειλικρινής, ξεσκεπάζοντας την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γίνεται, έτσι, ο παραβάτης και ο υπονομευτής κάθε νοητής κοινωνικής τάξης. Ένα τέρας, που αρνείται να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού, αυτούς τους κανόνες που μπορεί να διαφοροποιούνται από εποχή σε εποχή, αλλά χωρίς τους οποίους καμία κοινωνική σχέση δεν είναι πλέον εφικτή. Ή μήπως είναι;»

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 14/7στο Κηποθέατρο Παπάγου και μέσα στον Ιούλιο θα παιχτεί και σε άλλα ανοιχτά θέατρα της Αττιπκής, στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Βριλησσίων (15/7), στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (21, 22/7), στο Βεάκειο Πειραιά (23/7), στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (25/7). Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς και κερδίστε προσκλήσεις για τις παραστάσεις στο Βεάκειο και το Θέατρο Πέτρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Δον Ζουάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση αποπειράται να αποκαλύψει τις λιγότερο προφανείς φιλοσοφικές πτυχές ενός μύθου, όπως τον αποτύπωσε η πένα του Μολιέρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η Σονάτα του Σεληνόφωτος" στο Θέατρο Ολύμπια "Μαρία Κάλλας"

Το σπουδαίο έργο του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάζεται σε μια μοναδική μουσικό–θεατρική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

Πεθαίνοντας ξανά και ξανά… με το "Oops" των Nova Melancholia

Στην παράσταση "Ουπς" που επανέρχεται για 6 βραδιές στο Μ54 εγκληματικές αποφάσεις που ομολογούνται με ένα "ουπς το έκανα ξανά" και ξανά, όπως στο τραγούδι της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, επανανοηματοδοτούν το ανυπάκουο "βγάλσιμο της γλώσσας" των Nova Melancholia.

Ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί και η Μπέττυ Αρβανίτη ενσαρκώνει τη "Ντάμα Πίκα" του Πούσκιν

Ο Στάθης Λιβαθινός ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη "Ντάμα Πίκα" του Πούσκιν, με τη Μπέττυ Αρβανίτη, σε μια παράσταση όπου η εμμονή, η μοίρα και η ρωσική ψυχολογία συναντούν την ποιητική σκηνοθετική ματιά.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και ερμηνεύει το "1984": Ένα προσωπικό ταξίδι στον κόσμο του Όργουελ

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου μεταφέρει το "1984", το κλασικό έργο του Τζορτζ Όργουελ, στη σκηνή με έναν ηθοποιό και ζωντανή μουσική, αποκαλύπτοντας τη βία, τον έλεγχο και την ανθρώπινη ευαλωτότητα μέσα σε έναν τερατώδη κόσμο.

"Ολα…λάθος!" για Τσαλταμπάση και Μπουρδούμη

Μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών βρίσκεται στο κέντρο μιας καλοκουρδισμένης καταστροφής, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα περάσεις ωραία — ακόμα κι αν όλα πάνε… λάθος! Μάθετε περισσότερα.

Ο Θανάσης Σαράντος φέρνει την "Αντιγόνη" στα ’70s

Μετά την επιτυχία του "Οιδίποδα Τυράννου", ο Θανάσης Σαράντος επιστρέφει στον Σοφοκλή και μεταφέρει την "Αντιγόνη" στη δεκαετία του ’70, φωτίζοντας τη σύγκρουση εξουσίας και συνείδησης με σύγχρονη πολιτική ματιά. Η παράσταση έρχεται στις Ροές και ισχύει προσφορά προπώλησης early bird έως 18/1.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας (12-16/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 12-16/01 και αξίζουν την προσοχή σου.