Εθνικό (τηλεοπτικό) Θέατρο

Ο Στάθης Λιβαθινός υλοποιεί έναν ακόμα σημαντικό στόχο του Εθνικού: την πολυπόθητη συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής που θα φέρει τις παραστάσεις του θεάτρου κοντά στους πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών.

Εθνικό (τηλεοπτικό) Θέατρο

Αρκετά έχουν αλλάξει στο Εθνικό Θέατρο από την εποχή που ο Στάθης Λιβαθινός ανέλαβε το τιμόνι της πρώτης σκηνής της χώρας: η δραματική σχολή έχει μετακομίσει στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά, το νέο Rex έγινε η μόνιμη παιδική και εφηβική σκηνή, η Πειραματική Σκηνή ανακαινίστηκε-σε λίγο καιρό θα ανακαινιστεί εν μέρει και η αίθουσα της Σκηνής «Μαρίκα Κοτοπούλη»-, ενώ το Τμήμα Σκηνοθεσίας ξεκίνησε τη λειτουργία του. Από 1 Δεκεμβρίου γίνεται ένα ακόμα σημαντικό βήμα: η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο συνεργάζονται με κοινή διάθεση εξωστρέφειας και επιχειρούν να δημιουργήσουν νέους δεσμούς με την ελληνική παραμεθόριο.

Από το Κανάλι της Βουλής θα προβάλλονται στις πιο ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της χώρας παραστάσεις τους Εθνικού Θεάτρου, αρχής γενομένης με το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» μια παράσταση βασισμένη σε ένα θέμα του Λουίτζι ΠΙραντέλο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Η παράσταση θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση στις εξής περιοχές: Αμοργό, Διδυμότειχο, Ικαρία, Λέρο, Λευκάδα, Ορεστιάδα και Χίο. Η παρακολούθηση θα γίνεται σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς μας μιλά ο Γιώργος Παπαπαύλου μέσα από τον "Αρχιτέκτονα"

Ο Γιώργος Παπαπαύλου μιλά για τον "Αρχιτέκτονα", για το σπίτι που παύει να μας χωρά, για την εξουσία της τάξης και τη βία της τελειότητας. Η ιδιαίτερη κωμωδία της Φώφης Τρέζου παίζεται σε σκηνοθεσία της Ζωής Ξανθοπούλου στο Θέατρο 104.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
28/01/2026

4 αγαπημένοι ηθοποιοί ταξιδεύουν στη "Λαπωνία" για δεύτερη χρονιά

Μελέτης Ηλίας, Βίβιαν Κοντομάρη, Βάσω Λασκαράκη και Σπύρος Τσεκούρας επιστρέφουν στην εκρηκτική κωμωδία που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Ένα χωριάτικο TEDx από τις αρχές της δεκαετίας του '90 στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου

Για 8 παραστάσεις επιστρέφει στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου ο 'Ηλίθιος', ο ήρωας του έργου του Ντοστογιέφσκι, δοσμένος με μια νέα ματιά.

Μια πρωτότυπη θεατρική διασκευή παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μια παράσταση-σπουδή πάνω στην πειθαρχία, βασισμένη στο εμβληματικό έργο "Οι σχολικές εκθέσεις του Φριτς Κόχερ ή πώς γεννιέται ένας πειθαρχημένος άνθρωπος" του Ρόμπερτ Βάλζερ έρχεται στο Opbo Studio

"Αντιγόνη" – Η τραγωδία που συγκλονίζει και σήμερα από τον Θανάση Σαράντο

Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή έχει την σκηνοθετική σφραγίδα του Θανάση Σαράντου στις Ροές. Ένα πολιτικό θρίλερ με ζωντανή μουσική, συγκίνηση και ηθικά διλήμματα που παραμένουν αιώνια επίκαιρα.

"Perplex": Οι χαρακτήρες μιλούν για τη φρέσκια, σαρκαστική κωμωδία

Οι πρωταγωνιστές του "Perplex" μας εισάγουν στον παράλογο και ρευστό κόσμο του έργου του Μάριους Φον Μάγιενμπουργκ, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αποκαλύπτοντας τις συνεχείς μεταμορφώσεις, τις ρωγμές των σχέσεων και το παιγνιώδες χάος της σύγχρονης ταυτότητας.

Η 'Δεσποινίς Τζούλια' του Στρίντμπεργκ επιστρέφει στο Θέατρο Πόρτα ως 'Ο Κος Ζυλ'

Η δραματουργική ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου μετατοπίζει το κέντρο βάρους στη σχέση ανάμεσα σε δύο άνδρες, εξετάζοντας το βάρος της πατριαρχίας.