Εθνικό (τηλεοπτικό) Θέατρο

Ο Στάθης Λιβαθινός υλοποιεί έναν ακόμα σημαντικό στόχο του Εθνικού: την πολυπόθητη συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής που θα φέρει τις παραστάσεις του θεάτρου κοντά στους πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών.

Εθνικό (τηλεοπτικό) Θέατρο

Αρκετά έχουν αλλάξει στο Εθνικό Θέατρο από την εποχή που ο Στάθης Λιβαθινός ανέλαβε το τιμόνι της πρώτης σκηνής της χώρας: η δραματική σχολή έχει μετακομίσει στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά, το νέο Rex έγινε η μόνιμη παιδική και εφηβική σκηνή, η Πειραματική Σκηνή ανακαινίστηκε-σε λίγο καιρό θα ανακαινιστεί εν μέρει και η αίθουσα της Σκηνής «Μαρίκα Κοτοπούλη»-, ενώ το Τμήμα Σκηνοθεσίας ξεκίνησε τη λειτουργία του. Από 1 Δεκεμβρίου γίνεται ένα ακόμα σημαντικό βήμα: η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο συνεργάζονται με κοινή διάθεση εξωστρέφειας και επιχειρούν να δημιουργήσουν νέους δεσμούς με την ελληνική παραμεθόριο.

Από το Κανάλι της Βουλής θα προβάλλονται στις πιο ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της χώρας παραστάσεις τους Εθνικού Θεάτρου, αρχής γενομένης με το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» μια παράσταση βασισμένη σε ένα θέμα του Λουίτζι ΠΙραντέλο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Η παράσταση θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση στις εξής περιοχές: Αμοργό, Διδυμότειχο, Ικαρία, Λέρο, Λευκάδα, Ορεστιάδα και Χίο. Η παρακολούθηση θα γίνεται σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Ένας χειμώνας γεμάτος συγκίνηση, ένταση και σάτιρα

Τέσσερις παραστάσεις, τέσσερις μοναδικές θεατρικές εμπειρίες που υπόσχονται να σας καθηλώσουν, να σας συγκινήσουν και να σας ταξιδέψουν σε κόσμους απρόβλεπτους και μαγικούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2025

'Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό' για λίγο ακόμα στο ΠΛΥΦΑ

Το "Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό" στο ΠΛΥΦΑ μετρά πλέον αντίστροφα προς την ολοκλήρωσή του. Το έργο που βασίζεται στο σενάριο της ομότιτλης, βραβευμένης ξεχειλίζει από καυστικό χιούμορ και κοινωνική αιχμηρότητα.

Βραβεία "Κάρολος Κουν" και Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2024/25

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Ντέλλα για την παράσταση "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" στα Βραβεία "Κάρολος Κουν" και στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2024/25.

Σώμα και Λόγος: Διεπιστημονικοί Διάλογοι στον Προθάλαμο Δ του Εθνικού Θεάτρου

Ο Προθάλαμος Δ’ του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει μια μοναδική συνάντηση επιστήμης και μουσικής την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, με τον καρδιολόγο Δρ. Γεώργιο Ντάγγα και τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου σε διάλογο γύρω από την καρδιά.

"Λόλα": Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση

Η "Λόλα" ανεβαίνει στο Θέατρο Παλλάς με τους Έλλη Τρίγγου, Γιάννη Στάνκογλου και Γιώργο Γάλλο σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ζωντανεύοντας για πρώτη φορά στη σκηνή τη διαχρονική ιστορία του θρυλικού φιλμ νουάρ.

Ταξίδι στην ονειρική "Αλεξάνδρεια" με αφετηρία το Θέατρο Παλλάς

Ο Φωκάς Ευαγγελινός υπογράφει μια μεγάλη θεατρική παραγωγή εποχής, που επιχειρεί να ζωντανέψει στη σκηνή την ακμή, τις αντιθέσεις και το συγκινησιακό φορτίο της μυθικής πόλης του Μεσοπολέμου.

"Άμλετ*": Η σαιξπηρική τραγωδία στον σύγχρονο κόσμο της εξουσίας

Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη σκηνοθετεί τον "Άμλετ*" του Ανδρέα Φλουράκη που μεταφέρει το κλασικό έργο του Σαίξπηρ σε μια σύγχρονη πολυεθνική. Διατηρώντας την πλοκή και τους χαρακτήρες, φωτίζει διαχρονικά ερωτήματα για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την ηθική μέσα στον κόσμο της εξουσίας.