Γιώργος και Ιωάννα Μιχαλακόπουλου σε κοινό θεατρικό δρόμο

Η Ιωάννα Μιχαλακοπούλου ξανασυναντά τον πατέρα της Γιώργο Μιχαλακόπουλο στη σκηνή. Λίγο πριν από την πρεμιέρα του έργου «Το τίμημα», η Μαρία Κρύου κάνει focus στη θεατρική και προσωπική τους σχέση.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Γιώργος και Ιωάννα Μιχαλακόπουλου σε κοινό θεατρικό δρόμο

Η Ιωάννα Μιχαλακοπούλου ξανασυναντά τον πατέρα της Γιώργο Μιχαλακόπουλο στη σκηνή. Λίγο πριν από την πρεμιέρα του έργου «Το τίμημα» στο Θέατρο Ιλίσια (5/10), η Μαρία Κρύου κάνει focus στη θεατρική και την προσωπική τους σχέση.

Γιώργος και Ιωάννα Μιχαλακόπουλου σε κοινό θεατρικό δρόμο - εικόνα 1

Who is who

Η Ιωάννα Μιχαλακοπούλου άφησε τη φιλολογία για χάρη του θεάτρου. Όταν δεν σκηνοθετεί οργανώνει σεμινάρια υποκριτικής βασισμένα στο σύστημα Στανισλάφσκι και στη Μέθοδο του Actors Studio. Υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη του Ανδρέα Βουτσινά, τον οποίο θεωρεί δάσκαλό της, και υπέγραψε την πρώτη της σκηνοθεσία μαζί με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο στο έργο «Ο Επιστάτης» του Πίντερ (2001) με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είναι ένας «σερ» του ελληνικού θεάτρου που μας έχει χαρίσει πάμπολλες σπουδαίες ερμηνείες. «Είναι μοναχικός και ανηφορικός ο δρόμος του θεάτρου» έχει δηλώσει, κι εκείνος ποτέ δεν σταμάτησε να ψάχνει το δικό του φωτεινό μονοπάτι.

Είπε για εκείνον/η

Ιωάννα Μιχαλακοπούλου: «Κάθε φορά νιώθω διαφορετικά. Δουλεύουμε μαζί επαγγελματικά πάνω από 20 χρόνια. Πρώτα ως βοηθός και αργότερα ως σκηνοθέτης. Η σχέση αυτή έχει περάσει πολλές φάσεις… Τώρα νομίζω ότι είμαστε στην πιο ώριμη στιγμή της συνεργασίας μας, αλλά και στην πιο αγαπησιάρικη. Μεγαλώνουμε μαζί!»

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: «Νιώθω όπως θα ένιωθα αν με σκηνοθετούσε ένας ικανός σκηνοθέτης. Υπάρχει καλή επικοινωνία πάνω στη σκηνή με την Ιωάννα. Είναι αυστηρή μαζί μου. Σκέφτομαι ότι ίσως βγάζει τα απωθημένα της από τη δική μου αυστηρότητα απέναντί της…»

Η παράσταση

Γιώργος και Ιωάννα Μιχαλακόπουλου σε κοινό θεατρικό δρόμο - εικόνα 2

Στο «Τίμημα» του Άρθουρ Μίλερ μέσα από τη σύγκρουση δύο αδελφών διαφαίνεται η αντιπαράθεση δύο κόσμων. Ποιος τελικά πληρώνει το τίμημα για τις επιλογές του; Στόχος της σκηνοθέτιδας είναι η αλήθεια και τα συναισθήματα των χαρακτήρων να «ξεκλειδώσουν» το μυαλό το θεατή ώστε «να φύγει από το θέατρο γεμάτος και έτοιμος να αναζητήσει τη δική του αλήθεια».

Με συμπρωταγωνιστές τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Χρήστο Σαπουντζή και Ρένια Λουιζίδου, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμηνεύει τον αβανταδόρικο ρόλο ενός παλαιοπώλη, ο οποίος μέσα σε μια συγκρουσιακή ατμόσφαιρα παζαρεύει με πανούργο τρόπο τα έπιπλα του πατρικού σπιτιού των δυο αδελφών. Η Ιωάννα Μιχαλακοπούλου σκηνοθετεί την παράσταση σε μετάφραση του Μάκη Μαρσέιγ.

Περισσότερες πληροφορίες

Το τίμημα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Τα ψεύδη και οι αυταπάτες δύο αδερφών που συναντιούνται ύστερα από χρόνια στο υπό κατεδάφιση πατρικό τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η διαδρομή μιας παράστασης από τα καφενεία του Πειραιά στον Κεραμεικό

Το Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο επαναφέρει την παράσταση "Η Σκιά της Μύγας" της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη, αυτή τη φορά στο Ρεκτιφιέ – Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών στον Κεραμεικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/01/2026

Ένα θρυλικό πλοίο αποβιβάζεται στην οδό Σατωβριάνδου

Ένα θρυλικό πλοίο ταξίδεψε χίλιους Έλληνες προς μια νέα ζωή στην Αυστραλία και ανοίγει ξανά πανιά στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα μέσα από μια νέα θεατρική παράσταση - αφιέρωμα καρδιάς στον ελληνισμό της Αυστραλίας της δεκαετίας του ‘60.

"Η Ωραία Ελένη στην Κοιλάδα των Νεκρών Ερώτων" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Μια ποιητική μουσικοθεατρική παράσταση- ωδή στη γυναίκα, την ειρήνη και την ελευθερία.

Οι παραστάσεις που θα μας απασχολήσουν τις πρώτες εβδομάδες του 2026

Το φινάλε του 2025 και η αφετηρία του νέου έτους φέρνουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας.

Ένα Κουκλόσπιτο: Το αριστούργημα του Χένρικ Ίψεν παρουσιάζεται στη Σκηνή Μπέκετ

Από την ομάδα Loxodox και σε σκηνοθεσία Αλκίνοου Δωρή, η παράσταση έχει ανέβει ήδη από τα Χριστούγεννα και αξίζει την προσοχή σου.

Εξτρα παράσταση καθολικά προσβάσιμη για τον "Καρυοθραύστη" του Ολύμπια

Το μπαλέτο "Καρυοθραύστης" θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", με πρωτοποριακή ακουστική περιγραφή του οπτικού περιεχομένου, που συνοδεύεται από απτική ξενάγηση μία ώρα πριν την έναρξη και προεργασία με το κοινό σχετικά με την κινησιολογία.

30 πρεμιέρες για τον Ιανουάριο

Πυρετός νέων παραστάσεων μας περιμένει τον πρώτο μήνα του 2026 και οι θίασοι μας επιφυλάσσουν προτάσεις για όλα τα γούστα.