Ονειρικά Χριστούγεννα με τους Momix

«Πρέπει να έχεις υπομονή και να επιτρέπεις στον εαυτό σου να ονειρευτεί», μας προτρέπει ο χορογράφος, ταχυδακτυλουργός και φυσιοδίφης Μόουζες Πέντλετον των αγαπημένων Momix, οι οποίοι καταφθάνουν με το ακροβατικό χοροθέαμα «Opus Cactus» στο Παλλάς στις 21/12.

Ονειρικά Χριστούγεννα με τους Momix

«Πρέπει να έχεις υπομονή και να επιτρέπεις στον εαυτό σου να ονειρευτεί», μας προτρέπει ο χορογράφος, ταχυδακτυλουργός και φυσιοδίφης Μόουζες Πέντλετον.

Ονειρικά Χριστούγεννα με τους Momix - εικόνα 1

Πώς θα το καταφέρουμε; Με τους Momix αρκεί να αφεθείς στον παλμό των κινήσεων του σώματος και στην οπτικοακουστική ομορφιά των σχημάτων που δημιουργούνται επί σκηνής και τότε το ταξίδι αρχίζει… Το «Opus Cactus», η παράσταση που οι θαυματοποιοί­ Momix θα παρουσιάσουν στο Παλλάς, από 21/12, μας διακτινίζει στην έρημο της Αριζόνα και μας αποκαλύπτει το μικρόκοσμο των φυτών και των εντόμων που ζουν εκεί. Ο δημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής του διάσημου αμερικανικού καλλιτεχνικού σχήματος Μόουζες Πέντλετον έστησε τους δικούς του ποιητικούς χορευτικούς ρεμβασμούς, αντλώντας υλικό από την προσωπική του εμπειρία στην έρημο. Το θέαμα, σύμφωνα με τον ίδιο τον Πέντλετον, είναι «έντονα αισθησιακό και βαθιά οργανικό» και ανακαλεί –μέσω του χορού– την αίσθηση της άγριας φύσης. Με λίγα λόγια: χορευτική μαγεία για μικρούς και μεγάλους!

ΠΑΛΛΑΣ Βουκουρεστίου 5 (City Link). Πληροφορίες: 2107258510.

Περισσότερες πληροφορίες

Opus Cactus

  • Ακροβατικό Θέαμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η χλωρίδα και η πανίδα συνδέονται αρμονικά μέσω των σωμάτων των χορευτών, σε μια άκρως αισθησιακή κι οργανική αναπαράσταση των ασυνήθιστων φυσικών στοιχείων του μικρόκοσμου της ερήμου στην Αριζόνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Νίκος Καραθάνος σκηνοθετεί το "Τζένη Τζένη" και η προπώληση ξεκίνησε

Στις 23 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα η μεγάλη θεατρική παραγωγή που ετοιμάζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με εκλεκτούς καλλιτέχνες και η προπώληση μόλις ξεκίνησε. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/02/2026

"Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" στο Θέατρο Πορεία: Η Νάντια Κοντογεώργη ενσαρκώνει 26 φωνές σε ένα σώμα

Η πολυβραβευμένη εκδοχή του Kip Williams κάνει σήμερα πρεμιέρα και στην Αθήνα, μετά τη θριαμβευτική του πορεία στο West End και το Broadway.

"Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν": Ένας μαραθώνιος ανθρώπινης αντοχής στο θέατρο Εν Αθήναις

Το έργο των Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη, βασισμένο στη νουβέλα του Horace McCoy, συνεχίζεται στο θέατρο Εν Αθήναις μετά τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών.

"Φάλσταφ": Η επιστροφή μιας... "very british" παραγωγής στη Λυρική

Η επιτυχημένη παραγωγή του "Φάλσταφ" επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή και την "Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος" για 6 παραστάσεις.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας (09-13/02)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 13 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

Έλλη Τρίγγου: "Η πίστη δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ποιος τη διαχειρίζεται"

Από τη μοιραία "Λόλα" στην αγία "Αθανασία", η Έλλη Τρίγγου κινείται ανάμεσα στον ερωτισμό και την πίστη. Με αφορμή το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που ανεβαίνει στο Νέο Θέατρο "Κατερίνα Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη", μιλά για εξουσία, χειραγώγηση και την ανθρώπινη ανάγκη να πιστεύουμε.

Δημήτρης Τάρλοου: 40 χρόνια θέατρο

4 δεκαετίες καλλιτεχνικής διαδρομής συμπληρώνει φέτος ο Δημήτρης Τάρλοου, ενώ η εταιρεία Δόλιχος που ίδρυσε κοντεύει τις τρεις — μια πορεία ισχυρής παρουσίας, που γεφυρώνει το κλασικό με το σύγχρονο.