Διαφορετικής αισθητικής αλλά συν-δημιουργία χορευτών και μουσικών είναι τα δύο θεάματα, «Λαβύρινθος, από το σκοτάδι στο φως» και «Sangre y Agua Tango», που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο Παλλάς.
«Λαβύρινθος, από το σκοτάδι στο φως»

Ο γνωστός χορογράφος Παύλος Κουρτίδης συνεργάστηκε με τους Κρήτες χοροδιδασκάλους Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και μαζί δημιούργησαν ένα πρωτότυπο χορευτικό δρώμενο που λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο σύγχρονο και τον κρητικό χορό. Ο ρυθμός γίνεται ο κοινός τόπος των καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν και συμμετέχουν στην παράσταση και η δοξαριά της λύρας θα κινητοποιήσει, επί σκηνής, ένα ανσάμπλ είκοσι επτά χορευτών. Η μουσική, σε πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις (σύγχρονο) του Βασίλη Τσεντούρου και σε ενορχήστρωση (παραδοσιακά) του Γιώργου Κοντογιάννη, ερμηνεύεται ζωντανά. Ο χορός πάντα μας υποτάσσει με τη δύναμή του. Περιμένουμε να βιώσουμε την έκπληξη ή την ευδαιμονία που θα προκύψει τις δύο βραδιές που θα παιχτεί η παράσταση (20, 21/5).
«Sangre y Agua Tango»

Λυρικό τραγούδι και χορός τάνγκο μάς ταξιδεύουν στα στενοσόκακα του Μπουένος Άιρες, εκεί όπου γεννήθηκε ο πιο ερωτικός χορός, που διαθέτει πάθος, ορμή και δεξιοτεχνία. Η Ελληνοκυπριακής καταγωγής υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση υψίφωνος Βιβιάννα Γιαννάκη και η ομάδα της Sangre y Agua κρατούν το κλειδί της δημιουργίας αυτού του μουσικοχορευτικού θεάματος που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αργεντινής στην Αθήνα, της πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και του Ομίλου Φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (25, 26/5).
Περισσότερες πληροφορίες
Λαβύρινθος, από το σκοτάδι στο φως
Σ' αυτήν τη σύμπραξη των Κρητικών χορευτών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη με τον σκηνοθέτη-χορογράφο Παύλο Κουρτίδη, ο κρητικός χορός συνδυάζει τα βήματά του με τον σύγχρονο. Πρόκειται για «μια πρωτότυπη απόπειρα απεικόνισης του πολιτισμού της Κρήτης μέσα από την ορχηστική τέχνη και τη θεατρική αντίληψη».
Sangre y Agua Tango
Βουτιά στην καρδιά του αργεντίνικου τάνγκο με τη συμβολή της υψίφωνου Βιβιάννας Γιαννάκη