Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη

Τυχερά παιδιά! Είναι 15-16 ετών, μαθητές λυκείων της Αττικής, μυούνται στο θέατρο εδώ και ένα εξάμηνο και τώρα παρουσιάζουν ένα ρεπερτόριο πρωτοποριακό όσο λίγα, στο 5ο Φεστιβάλ Εφηβικού θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη

Τυχερά παιδιά! Είναι 15-16 ετών, μαθητές λυκείων του Ασπρόπυργου και της Νέας Φιλαδέλφειας, της Δάφνης και του Πειραιά και μυούνται στο θέατρο εδώ και ένα εξάμηνο από έμπειρους και εμπνευσμένους θεατρικούς δημιουργούς. Το ρεπερτόριό τους πρωτοποριακό όσο λίγα!

Διασκευάζουν, λόγου χάρη, το «Περσέπολις», το κόμικς-γροθιά στο στομάχι της Μαριάν Σατραπί και τον «Φύλακα στη σίκαλη», το περίφημο μυθιστόρημα ενηλικίωσης του Ντ. Τζ. Σάλιντζερ, ανεβάζουν το «Ξύπνημα της άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ, την εμβληματική αυτή τραγωδία της νιότης, ή «ξαναγράφουν» τον σατιρικό «Βασιλιά Υμπύ» ως Βασιλιά… Σουμπουρδουμπί.

Αυτά και άλλα πολλά (δέκα, συνολικά, παραστάσεις) θα δούμε μεταξύ 21 και 24/4 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Εφηβικού θεάτρου, το οποίο έχει φέτος τη θεματική «Κλασική Πρωτοπορία».

Το φεστιβάλ κλείνει στις 25/4 με μια σχετική ημερίδα, με προσκεκλημένους Έλληνες αλλά και ξένους δημιουργούς, ταγμένους στην υπόθεση «εφηβικό θέατρο» (περισσότερα www.sgt.gr).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Στέγη χορεύει 4 ημέρες για το "οικείο" και το "ανοίκειο"

Έως τις 8 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το φεστιβάλ σύγχρονου χορού Onassis Dance Days 2026, που εστιάζει φέτος σχέσεις αίματος, μνήμης ή και φαντασίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/02/2026

Ιβάνοφ!

Ο Τσέχοφ "τραγουδάει τα μπλουζ" σε αυτό το ατμοσφαιρικό, σε σημεία συναρπαστικό, αλλά και με κάποια θολά στοιχεία ανέβασμα του ολιγοπαιγμένου έργου του Ρώσου συγγραφέα. | Powered by Uber

Η συναρπαστική εξέγερση του Χούλιο Τόγκα

Ένα έργο -και μια παράσταση- για τον καλλιτέχνη του 21ου αιώνα (που μετεωρίζεται ανάμεσα στην εξέγερση και τον συμβιβασμό), που κρύβει το πολιτικό του σχόλιο πίσω από μουσική, χιούμορ και υπόγεια μελαγχολία. | Powered by Uber

Βερόνικα Δαβάκη - Ιβάν Σβιτάιλο για τη δαιμόνια "Locandiera" του Γιάννη Κακλέα

Σε μια συνέντευξη αφιερωμένη στην πειραγμένη κωμωδία του Γκολντόνι "Λοκαντιέρα" σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, μιλήσαμε με τους Βερόνικα Δαβάκη και Ιβάν Σβιτάιλο (από 5/2, Θέατρο Τέχνης).

Το θρυλικό έργο που θα ξαναδούμε στο Εθνικό Θέατρο μετά από 41 χρόνια

Το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχωφ κάνει πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, με ένα θίασο έντεκα σπουδαίων ηθοποιών.

"Μήδεια Έξοδος ΙΙΙ": Μια ζωντανή εικαστική εγκατάσταση στη Γλυπτοθήκη

Ο Κωνσταντίνος Χατζής σκηνοθετεί τη "Μήδεια" ως σύμβολο ξεριζωμού, ενώ η μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη Eros/Demon συνηγορεί σε μια έντονη, εικαστική συνάντηση με το αρχαίο κείμενο και το γλυπτό του Χαλεπά.

Με 'Εμιγκρέδες' ανοίγει το Θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης υπογράφει τους 'Εμιγκρέδες', εγκαινιάζοντας το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια και της Άννας Μενενάκου.